2019. március 21., csütörtök

Gyorskeresés

sokadik pc-s bénázás

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Már többször fájdítottam a szívem egy új konfig kiépítésével elméletben, lényegi érvként az energiatakarékosságot felhozva. (öngyőzködő humbug természetesen)

Mivel szeretem a pedáns rendet a házikó lesz az új gép alapköve, amit ezúttal nagyon aprólékosan szeretnék kiválasztani. A jelölt a Fractal Design Arc Midi. Sajnos még nincs a piacon, májusig várni kell a megjelenéssel, és az első tesztekkel. Üsse kavics.

A következő alapkomponens a tápegység. Itt a Cooler Master Silent Pro-ra esett a választás. Ár/érték aránya igen jó, tekintve, hogy moduláris, és a megbízhatóbb tápok közé tartozik a mai napig. A gyönyörű külső már csak ráadás, azonban igen szépen fog harmonizálni az új házikóval. A modularitás és a profi kábelmenedzsment reményeim szerint végre meg fogja adni a lehetőségég, hogy megépítsem az oly rég óta tervezett letisztult PC-t.

Őt követi az alaplap. Haladjunk a korral, azt hiszem, hogy a P67 az ideális választás egy ma (számomra) épülő konfig alá. Itt az Asrock adta meg, amit szeretnék. Színben a meghatározott sémát gyönyörűen követi. Bőven elég egy PCI-E sín, és a számomra fontos usb 3.0 is rendelkezésemre áll.

Memóriának 2x2 gigabyte A-Data ramot néztem ki magamnak. Egyszer már volt tőlük ramom, nem is csalódtam bennük. Az 5 év garancia mindig jó szájízt hagy maga után, a szín pedig nem mellesleg pont passzol az épülő PC többi komponenséhez ugyebár.

Adjunk hát lelket a gépnek, erre a feladatra a Core i5-2500K vállalkozott, ennél több ma egy multimédiás gépbe nem kell, sőt még sok is. Ha viszont elszaladna a ló, akkor mindenképpen előnyös komolyabb számítási feladatokra, 3D és játékok terén.

Nem tudom mennyire lesz forrófejű, viszont nem szeretem a meglepetéseket, így a Xigmatek Gaia felügyeletére fogom bízni a dolgokat.

Hát, ezzel el is érkeztem a listám végéhez. Egy sokak számára igen fontos komponens a VGA bizony kimaradt. Ezzel nem kívánok foglalkozni, amíg a többi komponens nem áll össze, figyelembe véve azt a tényt is, hogy ez a legingoványosabb talaj az asztali konfigurációk piacán. Az adattárolásra nem tértem ki, a mostani ~1,2 tera vinyó a közeljövőben is elég lesz, cserét pedig nem tervezek, amíg be nem adja a derekát valamelyik hdd.

Természetesen ez egy jelenlegi lista, a komplett gépépítésre csak a következő évben lesz keretem, mivel most bútoroztam újra, és a festés, illetve minimális lakásfelújítás közepén állunk. Mire tehát lefolyik az a bizonyos sok víz a Dunán könnyen lehet, hogy egy megmosolyogtató emlékkép lesz ezen lista az ideális konfigurációról, a belsőségeket tekintve legalábbis.

Hogy azonban kissé a lovak közé csapjunk. A számítógépház az idei év várományosa. Amint kijött, és meggyőződtem róla, hogy tényleg ő az igaz, lecsapok rá. Ezt követi a CM tápja szintén idén, valamint a közeljövőben a Xigmatek cpu hűtő. Így tehát a nyár végéig külsőre, valamint megbízhatóságra összeáll a konfiguráció reményeim szerint :)

Hozzászólások

(#1) hoffman_


hoffman_
(PH! nagyúr)

Elég ijesztő, hogy a Gaia múlt héten 4.500 huf volt, most pedig 6.200.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#2) telescreener


telescreener
(tag)

az a helyzet, hogy a prociban lévő memóriavezérlő nem támogatja a 3 csatornát

"...Ha Chuck Norris Részt vett volna az X-faktorban akkor a mentorok esnek ki..."

(#3) hoffman_ válasza telescreener (#2) üzenetére


hoffman_
(PH! nagyúr)

El vagyok akkor tévedve nagyon, én azt hittem, hogy ez a Sandy sajátja.

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#4) Kassadin válasza hoffman_ (#1) üzenetére


Kassadin
(PH! kedvence)

Ne is mondd... Múlt hónapban azt hiszem árgépen ~4 ezer körül volt, most meg már ott is 5300-tól indul, amúgy ipon nagyon faja, ott meg még drágább.:>

(#5) albert8


albert8
(PH! addikt)

Ház,RAM ,táp kiváló
bár ramból 2x2 vagy 2x4 kellene :K
procihőtő se rossz de a sandyt szerintem felejtsd el :)
jövőre megint más tokozás lesz és akkor már nem nagyon fogja megérni meg most is annyira rossz
ezen értem, hogy nagyon sok mindennel kompatibilitási problémák vannak

[ Szerkesztve ]

Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/

(#6) sp@rtan válasza albert8 (#5) üzenetére


sp@rtan
(senior tag)

Nem lesz más tokozás.
Egy 2500K-t 4GHz környékére megrángatva pedig nem kell jövőre cserélni :N.

(#7) albert8 válasza sp@rtan (#6) üzenetére


albert8
(PH! addikt)

A cikk cime is feltételes módban van :D
ha most megvenné akkor nem is kellene de ha jövőre veszi akkor már nem biztos hogy olyan jó vétel lesz , bár lehet hogy még is :DD

Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/

(#8) sp@rtan válasza albert8 (#7) üzenetére


sp@rtan
(senior tag)

Akkor majd jövőre vesz Ivy-t Sandy helyett :D

[ Szerkesztve ]

(#9) hoffman_


hoffman_
(PH! nagyúr)

Az észrevételek alapján korrigálom a cikket :D Köszönöm :)

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#10) hoffman_ válasza hoffman_ (#9) üzenetére


hoffman_
(PH! nagyúr)

Azért voltam eltévedve, mert előttem az 1366-os foglalat lebegett, ott ugye meg 3 sávos a memóriakezelés. Ez azért vacak, mert a 6 giga az pont optimális, a 4 nagyon ritkán, de kevés, a 8 meg őrülten sok. Sebaj, mire aktuális lesz, nem lesz probléma úgysem.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.