2021. január 17., vasárnap

Gyorskeresés

Még szerencse,hogy átnézettem az autót

Írta: | Kulcsszavak: honda . autó . szervíz . lehúzás

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Honda Civic Type-R átnézés

Szóval akkor,aki nem ismerné a sztorit 3 hete kinéztem haasználtautón egy FN2 Type-R-t Mugen Kittel,2 Dines Kenwood Fejegységgel,minden szarral. 4.3 ért hirdette a srác,érdemes tudni,hogy ezek az autók 3-3.5 millió forint körül mozognak.
A mugen kit egy drága mulatság és a fejegység is,de úgy voltam vele,hogy ha tényleg hibátlan(hirdetés szerint megkímélt,gyönyörű állapotú) akkor egy kis alkuval veszek egy jó autót.
Honda Clubban megkérdeztem,hogy esetleg itt van-e a tulaj?
Egy srác írt is privátot,hogy igen itt van(Ő volt a másik érdkelődő)Felhívtam mondtam,hogy 4 körül adnék érte mondta,hogy 4.1 alá nem megy mondtam,hogy ok átgondolom és jelzek.
Közben a másik sráccal dumáltam mondta,hogy ő volt megnézni mentek vele szerinte a srác korrekt ránézésre minden ok,de ő se vizsgálta át és csak érdeklődött/megnézte,valamint mondta,hogy az eladó jelezte neki pár nappal később,hogy valaki megy hozzá foglalóval,ez szerintem csak blöff volt :N
Eltelt kb 1,5 hét felhívtam az eladót mondtam,hogy ha tényleg minden ok akkor oké a 4.1 és 1-2 héten belül viszem.
Vasárnap délelőtt írt a másik potenciális vevő,hogy tőle viszik most szombaton (05.09) a Type-S-t és ő utána elviszi az R-t.
Gyorsan kerestem egy ajánlott szerelőt akit tudok hívni is,felhívtam megbeszéltük,hogy szerda reggel átnézi,az eladóval is megbeszéltük,hogy szerdán átnézi a srác és vagy még aznap vagy pénteken legkésőbb elviszem,így megelőzöm a másik vevőt.
Tegnap (05.07) még beszéltünk mondta,hogy az autó tip-top és egy Honda márkaszervízes ismerőse javította ő mondta,hogy hibátlan stb.

Átvizsgálás: Ma reggel (05.06) 8-kor találkoztunk a szerelőnél,tényleg gyönyőrű volt,de inkább csak távolról oké,hogy fekete,de elképesztő mennyiségű karcolás volt rajta,de úgy voltam vele,hogy istenem ez legyen a legkisebb baj,beállt vele az emelőre,elkezdte átnézni a szerelő közben én is nézegettem,a kormány meglepően kopott volt,mindkét hátsó sárvédő elég csúnyán volt fényezve. :U
(Itt megjegyezte,hogy kiváncsi,hogy van-e valami baja az autónak,itt néztem egy nagyont,de hát tegnap még tip-top volt :F :Y )
Felemelték,alulról megnézték:minden ok.
Aztán viszont jöttek az érdekes dolgok először is 4000km alatt minimumon volt az olaj,ezt azzal magyarázta,hogy egy sport autó sok olajat eszik,valamint a kuplung cserélve volt 60000-nél erre nagyott nézett a szerelő,hogy minek?
Azt mondta,hogy mert az előző tulaj nem szerette használni a kuplungot és szétment.
Aztán kérdezték,hogy honnan jött az autó azt mondta,hogy Csehország,tegnap még Német volt.
A mikor jött az autóra pedig az volt a válasz,hogy 16-ban,miközben 2015-ben már posztolt róla nem egyszer és 2014 óta van Mo.-n.
A festés kb 3-4 féle árnyalata volt a feketének,közben végzett a szerelő az átnézéssel következőket vette észre:a már korábban említett csúnya festés a sárvédőknél,a mugen spoiler borzalmasan van fényezve,mindkét ajtó zsanérja rohad,a kormány nagyon elvolt kopva(100% mondta,hogy legalább 2x ennyi van benne),szőnyegek hiányoznak (egy gyári szőnyeg további 40-45 ezer forint),motor nagyon durván eszi az olajat,bal felül ahol találkozik a szélvédővel a tető onnantól egy csíkban végig rohad,az ajtók teteje szintúgy.

Igazából már alkudozni se volt kedvem mert az összkép szörnyű volt ennyi pénzért,így megköszöntem a lehetőséget,de itt még nincs vége. ;]
Miután haza értem gondoltam,hogy írok a másik srácnak annyit,hogy nem vettem meg jelzésként,nem akartam más üzletét rontani.
De mire hazaértem már ő írt,hogy hívta az eladó mert nem vittem el azért mert eszi az olajat így az övé.
Ezek után a másik vevő jelölt lekérdezte az autót egy másik oldalon ahol ott szerepelt 2014-ben 130 ezernél volt amikor behozták,ma csak 108 ezer volt benne.(Nem akartam lekérdezni mert egyértelmű volt,hogy tekerve van)
Így ő is hagyta inkább az autót,annyit még elmesélt,hogy a vevő mondta,hogy neki szeretné inkább eladni mivel én átakarom nézetni és kifog maradni emiatt a munkából.
Még egy érdekesség mondta,hogy nincs szervízkönyvve,valószínűleg azért nincs mert amikor behozták akkor még volt és a jelenlegi futásteljesítménynél nagyobb szám is szerepelt benne így eltűnt.

Hozzászólások

(#1) CounterBoci


CounterBoci
senior tag

Ez sajnos ilyen. Vettünk az asszonynak szerelővel átnézetett, ezt vegyétek tuti jó autót. Nyár volt, akkor nem volt semmi baja. Aztán télen nagyon nehezen indult mindig, átnézettem és ráment kezdésnek a vételár 30%-a. A szerelő azt mondta időzített bomba volt, mert úgy lógott a turbó tengelye, hogy bármikor felkaphatta volna a motorolajat és akkor le nem áll amíg be nem sül. Remélem az automata váltó bírja még sokáig, van egy sejtésem, hogy mi cseréltettünk először olajat benne.

(#2) buherton


buherton
őstag

Használt autónál a vételár 50%-t érdemes előre betervezni a rejtett hibák miatt. Ezeket nem feltétlenül hallgatják el az eladók, de ezt soha nem lehet tudni. Ez mindig lutri.

Toyota Prius-t vettünk külföldről behozva. Nem tudom, hogy volt-e susmus mögötte, de már idén lesz 3 éve, hogy nálunk van és az olajcserén kívül nem kellett csinálni semmit. Na jó meg gumit cserélni, de az látszódott is.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#3) doeeg


doeeg
senior tag

2018-ban amikor a C-Maxot vettem, előző este sörözni voltam, kiröhögtek a haverok, hogy nincs is olyan hogy "használatautó-szakértő", és az ember akivel másnap megyek autót nézni csak le akar húzni, hogy jön velem én meg fizetek neki. (az nekem nem jött össze, hogy a kinézett autókra mindegyikre egyenként egyeztessek szervizzel és az eladókkal is hogy akkor most elvinném átnézetni, így én vittem magammal egy jóembert, második legjobb megoldásként).

40.000-be volt hogy 6 autót megnéztünk, cserébe százezreket spórolt nekem, mint amatőr hozzánemértőnek. Kb. a másodikra mondtam volna, hogy OK viszem (márkakereskedő szalon, tőlük újként eladott 10 éves autót vettek vissza és árultak használtként, ránézésre tökéletes volt, nekem biztos nem tűnt volna fel hogy mennyi gebasz volt vele valójában).

Persze lutri a használtautó-vásárlás, de talán vagyok annyira józan gondolkodású, hogy ha mégis rosszba nyúltam volna, akkor se őt hibáztatnám, tökéletesen rászánt majdnem egy órát minden autóra, alámászott, körbemérte, mentünk próbakört minddel (olyan eladóhoz nem is mentünk aki ezeket nem engedte).
Lényegében elvettem a napját ennyiért szóval korrekt deal volt.

Szóval használtautót csak egy olyan kör után amit lefutottál és én is lefutottam :) :R

"A lelkiismeret 135 sebből vérzik..." - Road

(#4) Fr@nkieWilde


Fr@nkieWilde
senior tag

Ez helyileg hol történt?
Mellesleg a régi Civic-ek, meg a régi Golfok kifejezetten a fiatalok által széthajtott autók voltak. Úgy tűnik ez még mindig igaz lehet. Én ilyeneket nem vennék az tuti.

[ Szerkesztve ]

Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!

(#5) hhenry válasza Fr@nkieWilde (#4) üzenetére


hhenry
őstag

Nem kereskedés volt,ha arra gondoltál.
Golfot újonnan se ;] Amit írsz tökéletesen igaz rengeteg a széthajtott Golf,Civic,de azért 4M körül már meglehet találni a normálisakat,ezzel se feltétlen az volt a baj,hogy szét lett volna hajtva,hanem,hogy rohadt

(#6) hhenry válasza buherton (#2) üzenetére


hhenry
őstag

Nekünk volt P2,most P3 Plug-in van,de mindkettőn csak olajat kellett cserélni :)

(#7) Fr@nkieWilde válasza hhenry (#5) üzenetére


Fr@nkieWilde
senior tag

Földrajzi elhelyezkedésre gondoltam. Nyírségből nem szabad autót, motort venni. Ott nagyon sok a külföldről behozott, kétes múltú, annyira "felújított" gép, hogy hozzá nem értő ne vegyen észre semmit. Tehát sok a nepper. Ha nem ott volt, akkor meg... Sajnos vannak ilyen emberek. Van aki valóban nem is tud 1 hibáról ,meg van aki szándékosan ferdít. :(

Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!

(#8) Gézengúz válasza Fr@nkieWilde (#7) üzenetére


Gézengúz
addikt

Azért ez így egy kicsit erős túlzás, hogy a Nyírségből nem szabad autót venni, nem gondolod?

Forrfüles 18650-es Liitokala akkuk eladók!

(#9) rdt89


rdt89
addikt

Érdekes sztori és tanulságos! Nekem hatalmas szerencsém volt, nem akartam autót venni, de mikor megláttam a HA!-n egy 206 GTI-t (az előd GTI a 205 több mint 10 évig volt álomautó a 405 mi16-al párhuzamba, aztán már mire odajutottam, hogy megveszek egyet belerohantak a km-ek és az idő, meg kúszott fel az ára). Na visszatérve a 206 1 tulajdonos, 120ezer km-rel ráadásul a városban ahol lakok, így utazni se kell. Na mondom a mostani szekér (amiért fáj a szívem még mindig) 27 éves, így egy ilyen ajánlatot ha nem átverés nem hagyhatok ki. Elmentünk megnézni, hatalmas szerencsém, hogy édesapám autószerelő, így se időpontot nem kellett vele egyeztetni, hanem beült mellém és jött (ő se hitte el, hogy ennyi km-el 1 tulajjal ilyen autó létezik). Nos hihetetlen de igaz, 2002 óta Magyarországi forgalomba van, így az utolsó km-ig le lehetett kérdezni. 620 ezer forintot adtam ki érte 2018-ban, és a mai napig áldom az eszemet, hogy elmentem megnézni. Nagyon gondos gazdája volt, nagyon megkímélt az autó, de ettől függetlenül is volt amit cserélni/javítani kellett, így a felettem kommentelő "autó vételárának 50%-a legyen pluszba javításra" megjegyzést igaznak tartom legyen az bármennyire is megkímélt autó. Nos most pedig egy kis érdekesség. Az előző autóm egy 1993-as 1.4-es vitathatatlanul különleges színű 306-os Peugeot volt, végtelen egyszerű és iszonyat olcsó szerelési/fennartási költséggel karöltve. 190 ezerért vettem 2010-ben és 2019-ben adtam el 150 ezerért. A kocsin se rohadás nem volt de még karcok se, nagyon kis tip-top 27 éves kocsi volt. Valamelyik nap belefutottam a hirdetésébe, mert árulták. 1996-nak votl írva, GTI futóművel, kormánnyal és ültetéssel volt a megjegyzés, keveset futott és most kapaszkodjon meg mindenki, 390 ezer magyar forintért. Na én ezt tartom pofátlan és undorító dolognak! Ezért mikor olvastam a sztoridat kicsit én is ideges lettem, az ilyen embereket szépen jelenteni kell, most valaki akar egy jó kis autót ami ritka, jelen esetben amit te kinéztél, elvakítja a szerelem, ilyenkor a racionális érvek háttérbe szorulnak és nagyon nehéz józan ésszel nemet mondani arra az autóra, és igen ha nincs veled ott szakértő simán átb.sznak mint sz.rt a palánkon, megveszed életed szerelmét, aztán csodálkozol, hogy ennyi km-nél a kocsiban még a benzin is romlott és a szerelem amit eddig dédelgettél átcsap utálatba, miközben az előző tulaj tehet róla. Miközben te megfizetted volna a piaci ár feletti összeget is, csak jót kapj megkímélve, nem pedig olcsón akartál jót. Az ilyen emberek meg... Na szóval jól tetted, hogy otthagytad! :)

[ Szerkesztve ]

(#10) buherton válasza Gézengúz (#8) üzenetére


buherton
őstag

Ez olyan, hogy a Fővárosi Autópiacról sem szabad venni semmit. De igenis lehet! A testvérem vett ott egy autót megbízható forrásból és azóta is gondtalan az élete az autóval.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.