2021. január 28., csütörtök

Gyorskeresés

debreceni csaló

Írta: | Kulcsszavak: csaló . vigyázat . kitiltva

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Szóval aki esetleg nem hallott volna erről az úriemberről röviden,hogy miért íródott meg ez a blog bejegyzés:.... nevű tag(Sajnos a nevét nem közölhetjük) legjobb tudomásunk szerint 5-6 embernek okozott bosszúságot ami sajnos értékelés formájában soha nem hagyott nyomot és mostanra odáig jutott a pofátlankodásával,hogy ideje volt,hogy nyoma maradjon

A leírt sztorik 3-4 embertől származnak,de legalább még 4-5 emberről tudunk akinek problémája volt vele

Találtam Hardveraprón egy hírdetést, amiben a felhasználó Intel Q9550 processzort keres, írtam is neki, hogy nekem van alaplappal, rammal. Telefonszámot cseréltünk és ennyiben is maradt a dolog.
Időközben tönkrement az ssd a gépemben, ezért Debrecenben elkezdtem keresgélni. Találtam is egy Samsung 860 Evo-t jó áron jófógáson, a hírdetésben írta az eladó, hogy csak telefonon elérhető, ezért fel is hívtam a megadott számon kora délután, de nem vette fel, rá kis időre megcsörgetett, én visszahívtam, elmondtam neki, hogy jófogáson láttam, hogy hírdeti a 860 Evo-t és, hogy érdekelne. Mondta, hogy neki az már nincsen, pont tegnap vitték el az utolsót tőle, mondom mindegy akkor, de Ő mondta, hogy van neki nagyon jó Kingston UV500, meg Apacer Panther (mindegyik ugyan annyiba mint a Samsung), mondom nembaj, az UV500 is ajánlott ssd a topikjában, jó lesz az is, meg mondta, hogy nem szokták visszavinni, mert amúgy ők egy kiskereskedés. Mondtam neki, hogy akkor találkozzunk, mondta, hogy jolvan, de neki menni kell még nyiregyházára, 6 - fél 7 fele fog visszaérni, majd hív. Nyugtáztam is a dolgot, leraktuk.
Csináltam a dolgomat, aztán 4 óra fele csörgött a telefonom ugyan arról a számtól, mint a Jófogásos hírdetésben volt, majd ki is nyomta. Nem foglalkoztam vele, mondom még befejezem amit elkeztdem, egy kis időre rá, megint csörgött a telefon, már hosszabban, de megint kinyomta, visszahívom és bemutatkozott, hogy Hardverapról beszéltünk a processzorral kapcsolatban, mikor tudnánk találkozni. Mondtam neki, hogy nekem a mai nap megfelel, de mi már beszéltünk egyszer ssdvel kapcsolatban, szerinte én összekeverem valakivel, mondta, neki nagyon régen volt már ssdje eladó, mi nem beszéltünk, de mondom, de még a telefonszám, meg a hang is egyezik, azt mondta, hogy az lehetetlen. Mindegy nem foglalkoztam a dologgal, elmondtam, hogy mim van. Aztán kérdezte, hogy merre lakom, akkor leesett neki, hogy tényleg beszéltünk ma már, az utca név ismerős volt neki (a telefonszám amit hívott ezek szerint nem), és hogy az egy kollégája volt, ő árulja azt, mondtam, hogy akkor este azt is tudja hozni, és csrélünk. Közben láttam, hogy Jófogáson hírdet egy 3TB-os hdd-t, mondtam neki, hogy hozza azt is, mert az is érdekelne és nyélbe is ütjük az üzletet egyszerre, de kérdeztem, hogy valami infót azért adjon már róla, mert a hírdetében nincsen HD Sentinel, "100%-os, ~100 óra futással, és alig 90 indulás/leállással" és neki ez felesleges, mert már vett egy sokkal nagyobbat és eladja, mondom az jól hangzik, hozhatja.
Este találkoztunk, valamiért már csak Apacer ssd maradt és hozta a hdd-t is. mutatta, az ssd bontatlan, meg ott volt a hdd, szemre ugye nem láttam semmit, de mondta, hogy indulás előtt rádugta gépre és tényleg olyan mint amilyennek mondta és amúgy is ad rá 1 hét próbagarit, szóval no para. Odaadtam az én cuccomat is, mondtam, neki hogy mutassa már meg a számlát. A számla: . Mivel új, bontatlan volt az ssd, nem nagyon foglalkoztam a papírral, megegyeztünk.
Itthon rádugtam én is gépre, 78%, 1000+ üzemóra, és 2000+ indulás/leállás. Hívom, nem veszi fel. Írtam neki üzenetet, hogy ez nagyon nem jó így, nem ez lett mondva. Erre válaszolt, hogy szól a kollégának és kitalálunk mindenképpen valamit, meg, hogy ez nem az ő üzlete, hanem a kollégáé, ő nem akart átverni senkit sem és, hogy legyek türelemmel, mindenképpen kitalálunk valamit.
Végül ezt az üzenetet kaptam:

"Szia!
szólok a kollégának és biztosan találunk megoldást...
az övé volt...
vissza lehet azt állítani 100%-ra...
Ashampoo HDD regenerátor szoftver kell hozzá..
le tudod tölteni... ismered?
én 60%-os noti vinyót állítottam vissza 100%-ra kb 1 éve és nem esett vissza+az "eltünteti" a bad szektorokat is...
próbáld ki..
megéri.. csodaszoftver..
Szép napot!
üdv."

Megírtam, neki, hogy én ilyennel nem fogok játszadozni, adjon másikat, vagy a pénzt vissza, meg amúgy is, mi ez a garancia levél, egy 4 éve megszüntetett cég pecsétje van rajta vagy 6x válasz:

"Szia!
nincsen semmi probléma!
szerez a kollégám neked egy másik 3TB HDD-t és kicseréljük.. OK?
az SSD vadiúj volt...arra nem lehet panaszod... a garipapírt nem én állítottam ki...
holnap beszélek a kollégámmal...
kár biztosan nem ért...
a HDD nem az én bizniszem volt...
én senkit nem akartam becsapni...
lehet, hogy vadiúj 3TB HDD-t is tudunk szerezni..
a türelmed kérem!
KÖSZÖNÖM!"

A válaszom az volt, hogy "Hát ért kár, mivel nem azt kaptam ami hírdetve volt!".

Ő válasza:

"MEGOLDJUK!
A kollégám meg jól összeszidom!
ez az ő üzlete lett volna!
én csak megbízott voltam...
én nem csapok be senkit! Nézd meg! 140 pozitív értékelésem van!
Köszi!
Szép estét!
Üdv."

Írtam, hogy várom a "kolléga" válaszát.

Másnap válaszolt:

"Rendben!
Türelem!
már írt is a srác...
van neki 3TB WD RED 100/100%-os, de az kb 1.000 napot ment...
azt írta...
megadom a facebook profilját és megbeszélitek...
de vigyázz vele, mert nagyon profi... lehet az HDD regenerátorral van 100/100-asra állítva..( de ezt nem tőlem tudod..)
csak azt nem értem, hogy akkor miért nem regenerálta meg ezt is, amit odaadott és akkor most nem lenne gond... :D
köszi
üdv."

Na itt még idegesebb lettem, főleg a mosolygós szmájlitól, megírtam, hogy én akkor sem fogok semmit regenerálgatni és, hogy benne vagyok az 1 hétben bőven, nekem ez nem kell, adja vissza a pénzem.

Válasz:

"okés!
megadom a srác számát és megbeszéled vele...
én most Pesten vagyok, de rajta vagyok az ügyön..
ideadott nekem 2db 3 Tb-os HDD-t, hogy adjam Neked oda az egyiket
sok van neki...gépparkot számoltak fel, onnan vannak neki...
mindkettő 100/100%-os...az egyik nagyon kevés napot ment..
Az nem kell?
de azt nem tudom, hogy a HD Sentinellel nem trükközött-e :D
én azt a hdd-t, ami nálad van 2-3 perc alatt átállítom 100/100-ra
szóval azt nem értem, hogy miért nem állította át ő, ha már ideadta...
amúgy tetszik a stílusod... :) "

Na itt még idegesebb lettem, tudtam, hogy csak az időt húzza, megírtam neki, hogy nekem erre nincsen időm és adja vissza a pénzem mostmár. Azóta nem válaszolt, telefon nem veszi fel.
Az úriember által adott garancia levél:[kép]

A bélyegző egy más szakterületű cég bélyegzője,de sajnos ezt is ki kellett vágnom a képből :U :N

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Felraktam egy kis hibás Iphone 5s-t kicsivel ár alatt de írtam,hogy posta off,ő írt(sokadik érdeklődő ként)írta,hogy debreceni mondtam,hogy csak budapest mondta hogy nem baj mert van ismerőse pesten átveszi oké.2-3 nap múlva írtam,hogy miújság írta,hogy ez a haverja nem tudja át venni de van másik mondta,hogy átutalja a 10 ezret érte mert neki 100%,hogy kell megint eltelt pár nap kérdeztem,hogy ismerősöd? Kórházba került jött a válasz itt már gyanús volt mondta hogy postázzam el mondtam,hogy ahogy a hirdetésben is áll posta off írtam neki,hogy visszautalom az összeget erre ő,hogy sajnos nem lehet megszűnt a számlaszám itt már kicsit ideges voltam,de nem foglalkoztam vele egy nappal rá írt a facebook profilomon és elkezdett fenyegetőzni,hogy bemegy az iskolámba meg felkeres a lakóhelyemen mondtam neki,hogy elég lesz feladom postán,de akkor 2e ft a postaköltség,jött a pénz ugyan arról a számlaszámról majd láttam,hogy egy másik tagnak 5 ezer forintján ül mondtam,hogy addig nem adom fel amíg nem rendezi vele,de ha akarja ma visszautalom ha következő hét hétfőig nem rendezi akkor pedig aznap.(Ez volt az egyik tag közülünk vele is fenyegető stílusban beszélt levelekre nem nagyon reagált és majdnem két hétig ült a pénzén)2-3 napon belül visszautalta a pénzét az embernek a nem létező számlaszámról.Jelezte nekem mondtam szerdán,hogy a héten feladom,de nem ígérem a holnapot mert nem biztos,hogy eltudok menni a postára.Csütörtökön hív,feladtad? Mondtam,hogy nem holnap feladom akkor neki állt anyázni,szidalmazni mondtam neki,hogy vegyen vissza mert holnap feladom ha meg nem szimpatikus visszautalom a pénzt és letettem.Másnap feladtam reggel írtam neki,hogy feladva majd felhívott,hogy végtelenül rendes ember vagyok meg mennyire jófej,korrekt :U

Még egy érdekesség ezzel a sztorival kapcsolatban amikor az első üzenet váltásunk után nem kerestem csak a második napon telefonon a telefonban elmondta,hogy ne nagyon próbáljam másnak eladni mert mindent felvett hangfelvételre.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nekem tavaly nyáron voltak vele kalandjaim. Szervereinket újítottuk, selejteztük, stb. Lényeg, hogy sok vinyó felesleges lett, ssd-hdd, jók - kevésbé jók vegyesen.

Emberönk jópárat megvett, végtelen alkudozás ( utalok-nem utalok, főnököm sokallja, utaltam - mégse utaltam, hol a pénz,hol a cucc, küld nyugodtan most - hétfőn megy a pénz, letiltották a bankkártyámat, stb.) után.

Mindez júniusban volt. Szeptemberben elkezdett problémázni egy vadonatúj 60gb -os SSD, és (és ez a legszebb) egy gyenge szektorokkal rendelkező, grátisz kapott HDD miatt. Konkrétan három hónap után kompenzációt kért az ingyen kapott, nem 100/100-as vinyó gyenge szektorai miatt.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Második élményem vele:Laptop töltőket keres írtam neki,hogy nekem van mondtam 1000/db mondta,hogy annyi pénze nincs sajnos csak 2000 ft-ja és az anyjától meg nem akar kérni.Mondtam neki,hogy nem gond ha megvan még ünnepek után szólok neki,akkor mégis csak van még annyit megjegyeztem,hogy teszteletlenek,de amikor utoljára használatban voltak akkor az összes működött.Feladtam neki,megérkezett írt,hogy az egyik nem jó,nem problémáztam visszautaltam egy ezrest aztán összetalálkoztam egy másik fórumtárssal aki szintén laptop töltőt adott el neki és némi használat után megpróbálta visszaküldeni.Szerintem nem volt semmi baja az általam küldött töltőnek csak 2000 ért szerette volna a pakkot és végül is sikerült neki :N

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az első sztorihoz visszakanyarodva,hogy miért is találtuk meg egymást és miért íródott meg a bejegyzés láttam,hogy jelentették csalósban írtam a srácnak,hogy mire számítson vele ő pedig elmesélte nekem a történetet és akkor beugrott,hogy nekem utoljára újságolta,hogy átverték egy HDD-vel ráadásul pont egy 3 terrással nem biztos,hogy ugyanaz,de igen nagy rá az esély

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Amiket mindenki tapasztalt:fenyegetőzés,hazudozás,félre/mellébeszélés,az emberünknek szerintünk valami problémája van mindenki legyen vele óvatos.

De kitiltották és ez a lényeg!!!

Köszi azoknak akik elmesélték a sztorikat,jó fórumozást!!! :R

Hozzászólások

(#1) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

"vissza lehet azt állítani 100%-ra...
Ashampoo HDD regenerátor szoftver kell hozzá.."
Aha... valószínű ő is azzal adja el a többit is.
A gyorsan haló használt winyóim mögött ilyesmit sejtek.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.