2019. március 21., csütörtök

Gyorskeresés

Poszt-graduális nyaff-nyaff

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem korszakok és életem darabjai mindig zenékhez kötődnek.

Annyira erősen összefonódnak az emlékek, helyek, emberek a zenékkel hogy ha bárhol bármikor meghallok egy zenét ami "jelent vmit" akkor azonnal mosolygok, vigyorgok mint a tejbe tök. Boldog vagyok.

A metrón a bamba arcokat felváltja a torna-terem, a fizika labor, a kolis konyha vagy kolinapok, a gólyatábor, az első csók, az első tavaszi szünet egyedül az egész kollégiumban madarakkal, nyitott ablakokkal és az akkor még új Codegen 2.1 hangfalammal (végre voltak mély hangjaim...óóó istenek).

Magyarán eszembe jutnak olyan korok amikor még szabadon, fiatalon, ártatlanul néztem szembe a mindennapokkal és igazábol a "mindennapok" nem is léteztek -> minden nap különböző volt. Mind más volt. Mindegyikre volt okod emlékezni. Nem folytak egybe. Vagyis hát mégis, mert egybefolyóan jók voltak... Jó volt sok minden amire nem szivesen emléksze, DE volt MIRE emlékezni!

Ha valaki még nem találta volna ki, igen a fősulis évekről beszélek.

Azóta évek teltek el. Villám gyorsan. Minden nap egyforma. Egyformán unalmas és egybemosódó, mint tányérokon a piszok amit a szivacs egybe mos, csak azért hogy nyom nélkül és összekeveredve eltűnhessen a végtelenbe leengedve.

Az idő fogalma értelmét veszti. Nem tudod mikor van kedd, mikor van a szülinapod; csak azt tudod mikor jön a fizetés, mikor kell elutalni a szokásost és mikor kell feltöltened a konyha nagy fehér totem oszlopát.

Felmerül benned, hogy valami, valahol nagyon félresikerülhetett. Biztos, hogy ilyennek kell lennie a poszt-diplomás létnek? Ennyi?

Casual gémer, dolgozó, sportot tévéből, vad sexet pornóbol ismerő emberré KELL válni? Ez elkerülhetetlen és kvázi természetes, vagy csak mellékhatása a piros tablettának? Kezedbe kapod a diplomaosztón a monotonitást? A tartalmas emlékek nélküli elmúlást? Vagy csak mi (én) teszem ilyenné, én élem meg ennyiben az életemet?

Vagy a múltat a ma megszépíti és csak dicsőítek egy korszakot ami semmivel sem volt jobb, csak éppen másabb? Más utálni való elemekkel amik nincsenek is benne a periódusos rendszerben? Semmivel sem volt jobb a sötét szobában AVP-vel vagy USP vel térdre kényszeríteni a kollégiumi hálózatot. Semmivel sem volt jobb elmenni szórakozni úgy, hogy a nőkhöz még nem értettem. Semmivel sem volt jobb élvezni a SZABAD IDŐMET (!), hogy nem ismertem önmagamat és még nem kristályosodott ki a személyiségem.

Akkor mi a jobb? Melyik? Majd megmondom, ha a mostani korszakomat felváltja a következő, de akárhogy is lesz, tudom, hogy majd ha nyugdíj (?) -as leszek ezeket a számokat fogom tolni, ezeket fogom kérni a közösségi házban, az osztálytalálkozón és ezekre érzem majd magam újra fiatalnak, gondtalannak (?), boldognak(?), szerelmesnek.
Szerelmesnek az életbe, a vidámságba és mindenbe ami miatt egyik nap másmilyen lesz mint a másik.

Fiatalságomat kalapból előhúzni képes zenék (a teljesség igényével, nem jó memóriával mert hát öregszem):

Dj Rabaan - Anima Libera (a hastáncos verzsön offkorsz)
Daft Punk - One more time
Ayoumi Hamasaki - M és Fly high (trance verziók)
Basshunter - Botten Anna, Dota (még mielőtt híres, jól ismert és angolul énekelő lett volna)
Kobojsarna - Song om ingenting
Wamdue Project - King of my castle
GiGi di'agostino - Bla Bla
Eiffel 65- Blu da da
Bomfunk Mc's - Fre Stlyler
New Order - Confusion (Blade)
SWAT - OST - Time is running out
TATU - Ya Soshla S Uma
Rammstein - Feuer Frei, Ich will
PPK - Resurrection
50 Cent - Window shopper
Zombie nation - Kernkraft 400

és még olyan sok van...de mennyi csak nem emlékszem már a nevekre...
Szabad és lehet bővíteni a listát hszek formájában.

Köszönöm ezt a cikket a:

Lidl Stiftung Gmbh-nak (Baileys utánzat)
Privatbrauerei Erdinger Weißbräu Werner Brombach Gmbh-nak
A Pepsi-co Ltd-nek (Cocacola light utánzat)
Sainsburys Plc-nek (Tonic utánzat)
Az orosz Ikea üzemnek(pohár)
A Langham hotelnek a cocktail kavaróért
A jégért pedig külön köszönöm a Poundland-nek !

ÉS végül de nem utolsó sorban a Fujitsunak, az Argosnak és az O2nak.

ui.: észrevettétek már, hogy az igazán jó akció-filmeknél az elején és vagy végén piros a betűkarakter szín?
Kelly hősei
Penge
ez a két cím bőven elég ahhoz, hogy igazam legyen.

Hozzászólások

(#1) dosailord


dosailord
(kvázi-tag)

"Casual gémer, dolgozó, sportot tévéből, vad sexet pornóbol ismerő emberré KELL válni?"

Ez nagyon ott van.

Tudom hogy egy hónapos az írás, de nem bírom megállni, hogy ne írjam le: az egész írás ... valahogy mintha nálam már most kezdődne, harmadéves egyetemistaként. Már megint karácsony, pedig nem rég volt. Ajándékvásárlás halálos. Én nem tudok emlékezni minden napra egyetemi éveim alatt. Valahogy nekem már most monoton az egész, nincs időm semmire mert rengeteg órám van, plusz most meg vizsga vizsga vizsga, még a két ünnep között is. Muszáj, mert januárba már nem férne bele. Csak telnek a hónapok, megy el a sok lóvé az otthonomtól távol tanulásra, de nem érzem, hogy valaha is olyan leszek, mint Te. Hogy dolgozhatok, hogy elkezdhetem megvalósítani azokat a dolgokat, amit most nem tehetek meg. Hogy egy szép és emlékekben gazdag múltam lehetne. Nekem csak kisebb szakaszok vannak, amik nagyon jók voltak. A kolit is utáltam, ki kellett költöznöm, szerencsére kaptam egy remek ajánlatot, de így is jóval drágább. Irigylem azokat, akik koliban jól érzik magukat. Én egyenesen megőrültem a sok poénból egyetemrejáró zajától meg baromságaitól. Nyugalomra van szükségem. A nyugis koleszokba meg lehetetlen bejutni, főleg informatikusoknak ...
Minden csak stressz és teher. Munka mellett, 8 órából hazamenve nem jobb elfelejteni mindent, és azt csinálni, amihez van kedved, a diplomás fizetésből?

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.