2021. május 10., hétfő

Gyorskeresés

Új autós kamera alapanyag, avagy a kisgömböc áldozata

Írta: | Kulcsszavak: autós . kamera . akku . csere . gányolás

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

...ismerőstől kapott Sony fényképezőgép lett volna az új autós kamerám, amikor rám írt egy fórumos ismerős, hogy van egy (számára) használhatatlan darabja, ami már nem kell neki. Elszaladtam érte, és máris nálam volt a hihetetlen fullhádé csoda. Amit nem megevett a kisgömböc, hanem szétfeszített. Mindenesetre menthetőnek tűnt. SAS-CARCAM20 -ra hasonlít, a klónja lehet.


Ez amúgy pár mm vastag lenne :D

Kivételesen jól jött a kínai precizitás, mert a pattintott rögzítések szépen elengedtek, így semminek nem lett baja a dagadó akkutól. A belseje mondjuk gyárilag sem túl szép.


Ez lesz oda a nagy üres helyre

Persze azonnal továbbítottam az akkut egy biztonságos akkugyűjtőbe, majd nekiláttam keresni helyett valamit. Egy Nikon kompakt akku lett az áldozat (amíg nem rendelek hozzá valahonnan egy inkább ide valót). Szépen össze lehetett pattintani a cuccot a gyárinál másfélszer nagyobb akkuval is :D Működik is, veszi az 1080p-t - ami egy ilyen izétől elvárható, arra jó lesz.


Bedrótoztam

Már csak rögzíteni kéne valahogyan, mert ez bármi normál fényképezőgéphez képest fejjel lefele áll, a gyári tartója úgy lett kitalálva. Meglátjuk, mi lesz belőle... Meg hogy mi lesz a Sony-val.


Be is kapcsol.

1-2 héttel később fel is tettem (akkor volt rá idő). Kapott egy borzalmas kókány rögzítést, és persze fejjel lefele van, de végülis a rögzített videó szempontjából mindegy.

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.