2019. március 25., hétfő

Gyorskeresés

Oscar gála 2016. kérdőív

Írta: | Kulcsszavak: Film . Oscar . kérdőív . 2016 . díj . hajnal . izgatott

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok!

Már másodjára készítettem el ezt az Oscar díjakkal kapcsolatos kérdőívemet, ha van egy kis időtök, kérlek töltsétek ki!
KATT!

Az a lényeg, hogy mindig arra adjátok le a voksotokat, aki szerintetek a leginkább megérdemli a díjat, vagyis a listából a személyes kedvencetekre, ne pedig arra, aki valószínűleg kapni fogja!
Az eredmények nyilvánosak, a kérdőív kitöltése után bárki megtekintheti!
A hozzáfűznivalótokat várom kommentben!
Ki fogja élőben nézni? Én biztosan szurkolni fogok! (És aki tud minőségi streamet az ne felejtse el megosztani! :D)
Köszi szépen!

Hajrá Saul, A szoba & Leo!!

Hozzászólások

(#1) Necross


Necross
(kvázi-tag)

Csak két dolgot jegyeznék meg. Az egyik, hogy Leo, bár már sokadjára jelölik könnyen megeshet, hogy most sem kapja meg. Ne felejtsük van olyan akit többször jelöltek mint őt mégis pofára esett minden alkalommal. A másik a Saul fia-val kapcsolatos. Ez a film számomra egy teljesen hatásvadász, a téma választása miatt kimondottan az ilyen-olyan film fesztiválok dijaiért elkészített film, hiszen a második világháború zsidó üldöztetéses, Auswitz-os filmeket mindig is agyon díjazták minden fesztiválon, függetlenül attól, hogy az minöségileg milyen szintet képviselt, pusztán a témájuk miatt, mintha csak emiatt megérdemelnének minden díjat. Félre értés ne essék nem vagyok antiszemita -távolról sem-, és nincs semmi bajom azzal, hogy ezt a témát folyamatosan feldolgozzák, de az igenis zavar, hogy ha egy filmet csak azért mert ezt a témát viszi vászonra, már -kötelezően- agyon kell ajnározni. Főleg egy ilyen nyilvánvalóan több mint hatásvadász film esetében. Én azért drukkolok, hogy legalább az Oscart ne kapja már meg, mert bármennyire is durván hangzik, szerintem nem érdemli meg. Majd ha a film alkotóinak a következő munkája is fel tud mutatni valamit, talán elismerem, hogy mégsem a "Csináljunk már egy Auswitz-os filmet, tuti díjeső" hozzáállás munkált bennük mikor kiöttlötték.

A paranoia jó dolog, éberen tartja az embert.

(#2) Pearce válasza Necross (#1) üzenetére


Pearce
(senior tag)

"a második világháború zsidó üldöztetéses, Auswitz-os filmeket mindig is agyon díjazták minden fesztiválon, függetlenül attól, hogy az minöségileg milyen szintet képviselt, pusztán a témájuk miatt"

Ez elméletben igen szépen hangzik, a gyakorlat meg tök mást mutat.
List of Holocaust films. Na most akkor ebből mennyi is lett agyondíjazva különböző fesztiválokon pusztán csak a témaválasztása miatt?

(#3) Aron1988 válasza Pearce (#2) üzenetére


Aron1988
(fanatikus tag)

Az általad linkelt listán a legtöbb csak egy nevenincs művészfilm. Ami megkapta a legkisebb reflektorfényt is, arra mind igaz Necross úr véleménye!

A budai elit nívóját nem szabad lentebb adni! Mutasd a telefonod, megmondom ki vagy!

(#4) Pearce válasza Aron1988 (#3) üzenetére


Pearce
(senior tag)

Tényleg? Akkor lehet sorolni, melyek azok az ilyen filmek, amelyek témaválasztás miatt /mert holokauszt film/ a minőségtől függetlenül is agyon lettek díjazva, meg lettek szórva különböző fesztiválokon díjakkal.

Amúgy a linken ott van a Schindler listája, a Zongorista meg az Élet szép is. Én ezeket a filmeket ismerem ilyen témában és ezek kaptak díjat.

[ Szerkesztve ]

(#5) bLaCkDoGoNe válasza Necross (#1) üzenetére


bLaCkDoGoNe
(PH! kedvence)

Miért, a Saul fia "minőségileg milyen szintet képvisel"? Én nem láttam.

"The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] http://www.flickr.com/photos/blackdogone [+] 

(#6) Saint_ válasza Pearce (#4) üzenetére


Saint_
(PH! nagyúr)

Az altalad felsoroltak a nagykozonseg elott ismert filmek. Igy szerintem eletszeru, amit irtak ;-)

I humbly and respectfully decline™

(#7) Viszlát válasza Necross (#1) üzenetére


Viszlát
(PH! addikt)

Azt hol mondták, hogy a témaválasztás miatt kell ajnározni? Csak mert akármilyen díjjal kapcsolatos értékelést olvasok, szó sem esik szinte a témáról, maximum megemlítik, hogy újszerű megközelítése annak, másrészt hosszasan méltatják mind a rendezői, mind az operatőri, mind a hangmérnöki teljesítményt, sőt még a színészekét is.

Úgyhogy tessék kihúzni a buksit a popsiból és alátámasztani érvekkel a mondanivalót, mert ez így csak üres puffogás.

I'm hard to remember but impossible to forget.

(#8) Necross válasza bLaCkDoGoNe (#5) üzenetére


Necross
(kvázi-tag)

bLaCkDoGoNe!
Nem konkrétan a Saul fia minőségével kapcsolatban jegyeztem ezt meg, de ha már kérdezed, -és ezt most SZEMÉLYES vélemény, amivel nem kell egyet érteni!- akkor egy eltúlzott képi hatásokkal és megkérdőjelezhető szinészi tehetséggel megáldott szinészi alakításokkal és olyan alapsztorival -nem láttad ezért nem spoilerezek- rendelkező alkotás, amit bőven elég egyszer megnézni.
Pearce! Amit írtam csak az én szubjektív meglátásom a témáról, amit talán kicsit kisarkítottam, és nem muszáj egyetértően bólogatni rá. Sőt a fentebbi kommentemen tovább haladva azt sem tartom túlzó kijelentésnek, hogy ez a Saul fia egyenesen meggyalázza azon zsidók emlékét akik átélték és/vagy meghaltak a koncentrációs táborokban, mert olyan szinten erölködő, díjakra kiéhezetten megírt és leforgatott filmnek látom, amivel az alkotóinak -véleményem szerint elég erősen- az volt a szándéka, hogy "felkerüljenek a térképre" amit eddig ezen téma feldolgozásai során még nem láttam. És újfent leírom, ezzel nem kötelező egyetérteni, és nem is olyan szándékból írtam/írom mindezt, hogy ezzel bármiféle vitát gerjesszek.

A paranoia jó dolog, éberen tartja az embert.

(#9) Necross válasza Viszlát (#7) üzenetére


Necross
(kvázi-tag)

Viszlát! Csak olvastál véleményeket róla vagy láttad is? Nem ugyan az! És esetleg saját véleményed is akad vagy csak a mások véleményével való példálozás megy? Mint irtam -és most írom le utoljára- minden szavam a személyes véleményem.

A paranoia jó dolog, éberen tartja az embert.

(#10) Viszlát válasza Necross (#9) üzenetére


Viszlát
(PH! addikt)

... de az igenis zavar, hogy ha egy filmet csak azért mert ezt a témát viszi vászonra, már -kötelezően- agyon kell ajnározni.

Eztet találtad írni, ezért vetődött fel a kérdés bennem, hogy miért kellene a témaválasztás miatt ajnározni, hiszen a fogalmazásod azt sejteti, hogy valamiféle külső nyomást érzel a témában. Értelemszerűen ezért hivatkoztam szándékosan külső forrásokra, konkrétan abból kifolyólag, hogy én ilyen külső nyomást egyáltalán nem érzékelek sőt.

Természetesen van saját véleményem, de veled ellentétben nem szokásom azt összemosni féligazságokkal és dezinformációkkal (Auswitz-os filmeket mindig is agyon díjazták minden fesztiválon, függetlenül attól, hogy az minöségileg milyen szintet képviselt - konkrétan nem igaz).

Szóval az teljesen rendben van, hogy neked nem tetszett a film, nincs ezzel semmi gond, de a korábbi kérdésemre továbbra is várnám a választ.

I'm hard to remember but impossible to forget.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.