2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Torkos csütörtök 2011

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

2011-ben – ezúttal március 10-én – ismét megrendezésre kerül a már hagyománnyá vált Torkos Csütörtök!

Évek óta több százezer ember látogat el ezen a napon a csatlakozó éttermekbe, amelyek vállalják, hogy egész nap 50% kedvezményt biztosítanak a helyben fogyasztó vendégeknek a végszámla összegéből.
Itt az alkalom tehát, hogy fél áron próbáljon ki valami újat! Látogasson el abba az étterembe, amellyel már hónapok óta kacérkodik, és csak az alkalomra várt, hogy kipróbálhassa! Esetleg térjen vissza újra abba a kedves kisvendéglőbe, ahova évtizedekkel ezelőtt járt!

További részleteket, az éttermek listáját megtaláljátok itt.

Torkoskodásra fel! :)

Hozzászólások

(#1) danih


danih
addikt

Mélytorkos csütörtök - így hívják sokan az eseményt.
Én ilyenkor kerülöm az éttermeket - sok olcsójóska wannabe sznob ilyenkor megy zabálni. Már hetekkel az esemény előtt elkezdik az "éhezést". Az éttermek hozzáállása is ehhez méltó ilyenkor.

(#2) Vakegérke válasza danih (#1) üzenetére


Vakegérke
veterán

Ó, te jó lélek...
Arra nem gondolsz, hogy sokan csak vegetálnak, és nem engedhetnek meg maguknak olyan dolgot, amely egyébként nem szabadna, hogy luxus legyen?
Egyetlen nap egy évben, amikor a kisember is beülhet családjával egy étterembe, és arról álmodozhat, hogy ő most tehetős, lóvé nem számít.

Nagyon nem látod az "olcsójóskák" tragédiáját. :(

Tudod mit? Mondok mást. Még az is lehet, hogy olyanok foglalnak előre asztalt, akiknek ugyan telik rá minden nap, de most azonos pénzért duplán, vagy féláron zabálhatnak.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#3) tildy válasza danih (#1) üzenetére


tildy
nagyúr

Én voltam anno torkos csütörtökön a Lurdyban egy éteremben, abszolút pozitív tapasztalataim voltak. Idén a névnapomra tették, lol.
Amúgy szomorú, hogy nincs normális kereső a weboldalon.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#4) Crystalheart


Crystalheart
senior tag

Egy merőkanálnyi leves (opcionálisan két kanálnyi rizs és három apró rántott sajt) féláron is drága az átlag étteremben. :DDD

(#5) Csemike válasza Vakegérke (#2) üzenetére


Csemike
csendes tag

"Még az is lehet, hogy olyanok foglalnak előre asztalt, akiknek ugyan telik rá minden nap, de most azonos pénzért duplán, vagy féláron zabálhatnak." Ahogy az lenni szokott... Például a középosztálybeli a helyzetéhez képest sokkal többet adakozik a pénzéből, mint a jómódú. Nemrég voltam egy ilyen svédasztalos, procc fogadáson, hát nem a hozzám hasonló csóringerek zabálták fel a menüt... Mer' ingyér' van.

(#6) danih válasza Vakegérke (#2) üzenetére


danih
addikt

Lehet én fogalmaztam rosszul, lehet neked nem megy az olvasás.
Nem a szegény emberről van szó, hanem a tajparasztról. Aki viselkedni sem tud, de a TCS-n elmegy a Gundelba, "mer óccsó". Látnád a jólnevelt pincérek arcát mikor ezeket szolgálják ki.
Sok vendéglős tudna mesélni.
Remélem így már zöld a dolog, pda-val vagyok, bő lére most nem eresztem.

(#7) Vakegérke válasza danih (#6) üzenetére


Vakegérke
veterán

Értem amit mondasz, tuti van "tajparaszt" is az óccsó lakomán. Ám amit mondtam, az is megér egy misét.
Egyébként nem ilyen látásmóddal fogalmaztad meg mondandód. Számodra a "olcsójóska wannabe sznob" volt a probléma. Ebből szűrtem le azt, hogy úgy véled, a csóringer melós nagyzolni akar egyszer egy évben.
Tudok olvasni, csak jó, ha egyértelmű az, amit a betűk elém tárnak.

Ezen nem fogunk összeveszni. :N

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#8) Crystalheart válasza Vakegérke (#7) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Az igazi olcsójóska akkor sem tud elmenni féláron sem, ha történetesen sznob akar lenni. :D

(#9) Vakegérke válasza Crystalheart (#8) üzenetére


Vakegérke
veterán

Az igazi olcsójóska nem akar sznob lenni.
Olcsójóska, mert legyen bár több szakmával rendelkező melós, nincs megfizetve. Még jó, hogy munkája van. Asszonykája talán számolgatja az aprópénzt, hogy mit vehet holnap. Na nem nasit, csak vacsorára valót a család asztalára.
Olcsójóska viszont lehet, hogy tudván a lehetőségről, extra melót vállalt, mert egy évben egyszer azt szeretné, hogy elvihesse családját egy étterembe.

Tragikomédia.
Nagyságos uraimék lenéző mosollyal veszik tudomásul, hogy prolik esznek a szomszéd asztalnál, közben nyomatják a félárú kaját. Nem kéne itt lenniük, nincs szükségük rá, de hát aki egy százasért megeszi a saját...
Csórikáim pedig boldogok is, meg nem is. Kirúgtak a hámból, pincér sürög körülöttük, és ha nem is laknak jól, legalább nem kell mosogatni. Spórolt pénz oda, de ugye egyszer élünk, és a gyerekek is hadd turkáljanak kedvükre a szakács remekében, talán még zene is van. Ez egy pirinyó boldogság. A "nem boldogság" pedig az, hogy érzik a megvető tekinteteket, és ha a pincérek szemétládák, akkor éreztetik velük, hogy szívességből hozzák ki a kaját, és ezért hatalmas jattot érdemelnek.
Csórikám pedig letejel, nyomja a lóvét a pincér kezébe, míg a nagyságos úr elintézi pár piculával a dolgot, holott volna miből jattolnia.

Csórikáék egy évet várnak, hogy megint étteremben ehessenek.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#10) Crystalheart válasza Vakegérke (#9) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Nem tudom, miért olyan nagy szám étteremben enni, sosem vonzott. Nekem csak egyenlő azzal, amikor kihoznak az embernek egy nevetséges adag kaját több ezerért, a jatt meg ütközik az elveimmel is.

Ellenben annak ellenére, hogy néha nem eszem pár napig, mert mindent elvisz a rezsi, azért a falon a képek annyit érnek, mint a házunk maga. Én talán nem sznob vagyok, csak feltörekvő neodzsentri. :D

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.