2020. április 5., vasárnap

Gyorskeresés

Országos özönvíz + Rettentően buta emberek

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A fenti cím alapján lehet sejteni, hogy a mostanában kialakult jégesőkről / nagyobb zivatarok hatásairól szeretnék beszélni.

Már az elején leszögezném, hogy nem vagyok meteorológus és a téma szakértője, viszont az önjelölt szakértők + buta emberek kommentjei kiborították a bilit nálam.

Az egyik nagy hazai hírportál nemrég számolt be arról, hogy Pestet elöntötte a víz a délután jégeső után.
A kommentszekció tele van a sopánkodó emberekkel, hogy "úristen, globális felmelegedés, meghalunk mind stb." Ott hagytam abba az olvasást, amikor megláttam, hogy valaki Sorost emlegeti...

Komolyan emberek ?! Ennyire telik 2017-ben ?
Persze, van globális felmelegedés, mert nem normális, hogy áprilisban még mínuszok vannak és decemberben 20 fok, viszont az, hogy a főváros és más települések tízen éveket visszamaradott csatornahálózata megadja magát egy tavaszi zivatarnak nem ennek tudható be..

Még meg is hallgatnám ezeknek az embereknek a véleményét, ha nem lenne majdnem minden infrastruktúra 10-20 évet elmaradva a nyugati normákhoz képest. A vonatok pár nedves falevél és 1 kis eső után órákat késnek, valamint naponta ég le egy 30 éves metró... Ezek után még meg vagyunk lepődve, hogy nem bír el a város 1 nagyobb esőt ?

Nektek mi a véleményetek az elmúlt hetek időjárásáról ? Valakinek okozott innen a fórumról károkat a jégeső ?

Hozzászólások

(#1) Medocsabi


Medocsabi
(addikt)

Ennyire buták.Nagyon-nagyon.Ügyfélszolgálaton dolgozom,és hidd el,10 ből 9 ilyen.Nem hülye,nem idióta,BUTA. a szó szoros értelmében.

(#2) potyautas válasza Medocsabi (#1) üzenetére


potyautas
(csendes tag)
LOGOUT blog (1)

"10-20 évet elmaradva a nyugati normákhoz képest."
Amikor nyugati városokat önt el a víz, azok mihez képest vannak elmaradva?

(#3) alcsa válasza potyautas (#2) üzenetére


alcsa
(senior tag)

Önmagukhoz :P.

(#4) h3lios válasza Medocsabi (#1) üzenetére


h3lios
(addikt)

Ne aggódj, értékesítő vagyok énis az egyik mobilos cégnél... :D Nem kell bemutatni az embereket és, hogy mire képesek... :) Tudnék olyan sztorikat mesélni, amit 1 átlag ember egyszerűen el sem hinne.

B-tag: H3lios#2825

(#5) looser


looser
(őstag)

Van egy elég erős* cikk az Indexen a témában, amit többször is elolvastam, annyira megrázott.

Tudom, maga a cím is hatásvadász, de szerintem érdemes lehet elolvasni.

*= számomra az, nyilván nem taglalja részletesen a jelenséget, de kap az ember egy hátborzongató képet.

[ Szerkesztve ]

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#6) bambano válasza looser (#5) üzenetére


bambano
(titán)

már a felütésben is szép nagy csúsztatás van.
elolvastam, kár volt rá az időt pazarolni.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#7) totron válasza potyautas (#2) üzenetére


totron
(senior tag)

Nyugaton még a szarlé is finomabb, ha még ezt sem tudod, el vagy maradva. Mi a véleményünk: az egész a kemtrél miatt van, HAARP-pal keverve, elfagytak a legszebb paradicsom-palánták a kertben, de nem sírtam. Egyszer nyilatkozott egy forma a televízióban, hogy szerinte senki nem örül az esőnek, aki esetleg mégis, az orbitálisan nagy paraszt (ide értve a kertes házakban élőket is), verbálisan nem jelentette ki, de a testbeszédével, önkéntelen hangsúlyával erőteljesen ezt kommunikálta. Ez az ára annak, ha örülni, de legalább nem sopánkodni mer(ne) az ember. Az egészben az irányítottság a legagybamarkolóbb, egymástól átveszik a sopánt, hogy a víz az szar, a tényleges, lényegi világtól meg el van szakadva, nem érti mire való a víz eredetileg. Még ez is elmenne szódával, ha közben boldog lenne, de még azt sem, digitális világában puffog és boldogtalan. Lehetne jogosnak is nevezni a siránkozást, de a fentiek szerintem felülírják a rossz csatornahálózatok jelenségét. A sajáthaza leszólása továbbra sem menő. Ha már bezzegnyugatozni akarunk, lehetne valóságos különbségekkel is dobálózni, mert arrafelé is van hőség miatt haláleset, mindenféle miatt haláleset és keserűpirula, szóval ez így, ebben a kontextusban hülyeség. Véleményem még, hogy nem szeretem az embereket, kifejezetten veszélyesnek tartom a facebook nem specializált, általános csoportjait, képaláírásoknál kialakult párbeszédeit. Valamelyik idióta félreért és már is megy a lejáratás-hangolás-uszítás-fröcsögés-démonnak(!) kikiáltás, a sor ugye hosszú. Csak jófajta ivóvízzel szabad érintkezni, általános embertársakkal nem szabad érintkezni.

(#8) danih válasza h3lios (#4) üzenetére


danih
(addikt)

Légyszi, én imádom ezeket a sztorikat...

(#5) looser: hatalmas biznisz a klímaváltozás. Adóztatás, korlátozások, emissziós kvóták - imádják a politikusok.

[ Szerkesztve ]

(#9) alcsa válasza totron (#7) üzenetére


alcsa
(senior tag)

Hát nekem már túl este van, hogy megértsem a mondandódat :F.

(#10) looser válasza danih (#8) üzenetére


looser
(őstag)

Nem szeretem baleknak érezni magam, igyekszem olvasni a témában. A GM növényekkel kapcsolatos ellenállásom pl. kezd lebomlani. Fenti témában van egy igen remek könyv, egészen különleges, ahogyan közgazdász szemmel pénzzé alakítva a folyamatokat, tetteket próbál meg választ találni a kérdésekre (megéri-e költeni rá, mi a cél, mi mást tehetnénk, kikről szól ez az egész...). Nem tudom, linkelt oldalon végigolvasható-e a könyv, de érdemes belekezdeni mindenképpen. Szórakoztató és egészen új nézőpontokat kap az ember a klímaváltozásról.

Mindent tudok a rákászszakmáról...

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.