2019. július 19., péntek

Gyorskeresés

Király volt a Logan ! De az emberek még mindig retardáltak...

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Hali mindenkinek !

Most értem haza a Logan-ről, ami 1 nagyon király film volt. Nem nagyon láttam még a többi részét a "sorozatnak", de nagyjából tisztában vagyok az univerzummal. Elég kemény lezárás volt ez, de méltón búcsúztak a színészek a szerepeiktől (Prof, Logan).

De én most nem erről szeretnék beszélni, hanem az észrevételeimről a mozizással kapcsolatban. Na jó, csak szeretném kiragelni magam, mert kiégtem.

Kezdjük az elején. Vidéki mozi, nem egy 500 férőhelyes IMAX terem, viszonylag kulturált közönség is volt, DE !
Ha valaki képtelen hetente fürdeni / ruhát cserélni ne moziba menjen már bakker... Fiatal srác ült mellettem és valami eszméletlen szag élményben volt részem. Szerencsére a film alatt annyira nem volt vészes, viszont kifelé kemény adagot kaptam belőle... Az AIR max, a felnyalt ecset haj, meg az iphone az megvolt emberünknél, de úgy néz ki, hogy ezek mellett már vízre nem tellett otthon.

Mire ezen túllendültem következett a második "élmény". Aki látta, vagy hallott már róla tudja, hogy a Logan 16-os korhatárral került a mozikba (nem véletlen).
Teremből kifelé anyuka-apuka ballagnak ki a 7-8 éves gyerekekkel... Nem hittem a szememnek bakker...

Értem én, hogy szülőkkel Fuck the system és nem számít a korhatár, de azért ez már sok.
Pláne, hogy a filmben gyerek szereplők is kaszabolnak elég rendesen nem kevés vér mellett.
Ezek után csodálkoznak, ha otthon pistikénél 1x elgurul a gyógyszer és beleállítja anyuba - apuba a nagykést.
Nyilván neveltetés kérdése, de az olyan szülőktől ne várjuk sokat, akik ilyen filmre hordják a gyereket. Bezzeg a csúnya "videjójátékok" ! Na azok aztán igazán károsak a gyerekekre nézve ! :W :W

Nyilván nem lehet burokban nevelni a gyerekeket, de azért álljunk már meg... Lehet, hogy ez most 1 értelmetlen hőzöngésnek hangzik, de a mostani elb.szott generáció pont az ilyen suttyó gyökerek khm.. .szülők miatt lesz ilyen, amilyen...

Melómnál fogva nap, mint nap látom hogy a kis gyereket húzzák magukkal több órás ügyintézésre este 6-8-kor és csodálkoznak, hogy bőg a gyerek.. Persze megnevelni nem tudják és marad az ordibálás, vagy a leszarom módszer, hagy visítson... Ha meg kicsit idősebb lesz tök normális, hogy végigbukja a 8 általánost, ha egyáltalán kijárja azt... Aztán mehet este drogozni / bunyózni a haverokkal...

Elkanyarodtam a témától nagyon, de kiégetett a szülői nem törődömség amit tapasztaltam mostanában. Nem ez volt az első 16-os film, ahonnan kisgyerekkel távoztak a szülők a teremből. Szerintük mégis mi a halál ....-ért van ott a korhatár besorolás ?

Rage OFF
Várom a véleményetek a témában ! Ti mit gondoltok erről, normális az, ha a szülők az ilyen filmekre hordják magukkal a gyereket (6-8 éveseket is), vagy szerintetek is rossz irányba haladunk ?

Hozzászólások

(#1) Silenc3Hun


Silenc3Hun
(őstag)

Az hagyján... Tavaly voltunk haverokkal a Deadpool vetítésén (ez a film ugye eléggé kimeríti a 18-as korhatárt). Nézgelődünk kezdés előtt 5perccel amikor már bent ültünk, erre két 11-12éves körüli kissrác viszi az ÜLÉSMAGASÍTÓT!!! az elsősorba. Azt hittem ott halok meg. A szék fölött nem lát át az egyetlenem, de már neki Deadpoolt kell nézni... Itt van a probléma szerintem... Arra mondjuk kíváncsi lettem volna, anyuci tudja-e milyen filmet néz a csemetéje

Ja és persze szülő nélkül volt mindkettő, a személyzetet meg nem nagyon zavarta

[ Szerkesztve ]

(#2) h3lios válasza Silenc3Hun (#1) üzenetére


h3lios
(PH! addikt)

A Deadpool-al nem lett volna gond, mert elhülyülték a filmet. Nyilván volt trancsír bőőőőven, de semmi komolyság nem volt benne.

A Logan nagyon nem ilyen volt. Végig nagyon komoly volt, egyáltalán nem gyerek film volt. 1 ilyen idős gyerek szana-szét unhatja magát rajta. Egy részt "élvez" az pedig a brutál trancsír, ami csak 1 "elem" a filmben. Az pedig már régen rossz, hogy 1 szükséges kellék lesz náluk a fő élvezeti faktor. Holott az egész pont nem erről szól.

[ Szerkesztve ]

B-tag: H3lios#2825

(#3) Silenc3Hun válasza h3lios (#2) üzenetére


Silenc3Hun
(őstag)

Ettől függetlenül ledöbbentem amikor megláttam (volt azért elég trancsír+káromkodás ott is). A "pikánsabb" jeleneteket meg hagyjuk is.

(#4) h3lios válasza Silenc3Hun (#3) üzenetére


h3lios
(PH! addikt)

Különben a mozikat sem értem, hogy a hasonló életkorú gyerekeket miért engedik be ilyen filmekre. Télen, amikor ment a Rogue One konkrétan lerakatták kint az emberekkel a táskájukat (hogy ne vigyenek be kamerát)... Szűrik, hogy külsős kaját / üdítőt ne vigyél és vedd meg 3x -os áron náluk a cuccokat. De az már teljesen oké, hogy a kissrácok nézik a 16+ os filmeket. A csúcs az volt, amikor a Rogue ONE-on 1 kisiskolás csoport mögöttem röhögcsélte végig a filmet. Ha már ők nem értik a filmet, a többi ember szórakozását ne tegyék tönkre.

B-tag: H3lios#2825

(#5) Silenc3Hun válasza h3lios (#4) üzenetére


Silenc3Hun
(őstag)

Nyilván a bevételtől nem akarnak elesni... Engem amúgy nem zavar, azt néz meg játszik mindenki amit akar, csak aztán ne másba keressük a hibát, ha problémák lesznek.

(#6) kmisi99


kmisi99
(PH! kedvence)

Én az emberek humor faktorát nem értem. Értem én, hogy a legtöbb filmbe beraknak vicces beszólásokat, de a legtöbb mozi néző már egy fingtól szétröhögi a termet annyira viccesnek találják.

Illetve a Logan nél nálam egy srác próbálgatta az idegeimet, mikor a tépőzár keményebb részét sercegtette folyamatosan. Jó hogy nem rubik kockát nem vitt be ha ennyire le akarta foglalni magát valamivel.

A filmez kapcsolódóan meg annyit, hogy lehet még egyszer elmegyek megnézni moziba. :D

Dell Precision M4600

(#7) h3lios válasza kmisi99 (#6) üzenetére


h3lios
(PH! addikt)

Nálam a Rogue One volt a mélypont a mellettem ülőket illetően. Idősebb pár 50 körül lehettek késve érkezett. Beülnek mellém, beszélgetnek, miközben már megy a film... Mondom nem gáz úgyis abba hagyják hamar. Tévedtem... Elkezdték megbeszélni a napi dolgaikat. Majdnem szóltam nekik, hogy rohadt érdekes, meg biztos finom volt a bableves, de B+ nézném a filmet. Aztán csörög a faszi telefonja (nem, nem volt lenémítva). Erre felveszi, mintha tök normális lenne és elkezd beszélgetni. 1 fél percen múlt, hogy küldjem el őket melegebb éghajlatra. Az ilyen mégis mi a tökömért megy moziba ?

[ Szerkesztve ]

B-tag: H3lios#2825

(#8) kentucky válasza h3lios (#7) üzenetére


kentucky
(őstag)

Star Wars VIII premier: ha a nő éppen nem rongyolt a vécére, akkor a csávó magyarázta neki végig a filmet. Rogue One: csávó előttünk szerintem azt sem tudta miről szól a film, de kétpercenként csekkolta a viber üzeneteket max fényerőn. Loganen szerencsére semmi nem volt, kulturált közönség volt :)

[ Szerkesztve ]

(#9) h3lios válasza kentucky (#8) üzenetére


h3lios
(PH! addikt)

Nálunk tavaly a Deadpool-on chatelt a faszi. Eszembe nem jutna vetítés közben elővenni a telefont. Komolyan nem értem, hogy miért fizetnek ki több ezret az emberek 1 olyan filmre, ami nem is érdekli őket.

B-tag: H3lios#2825

(#10) d@vee válasza h3lios (#7) üzenetére


d@vee
(senior tag)

"Az ilyen mégis mi a tökömért megy moziba ?"
Kikapcsolódni. Csak sajnos azt nem veszi észre a retardált k*csögje (elnézést), hogy nem otthol a kanapén van.
Voltam már én is moziban akkor, mikor az előttem lévők kicsit hangoskodtak. Simán odaszóltam egy shhhh-t és a film végéig nem volt gond velük.
A korhatárhoz meg annyit, hogy az csak egy szám. Sokan nem veszik komolyan, itt pedig a szülő(aki persze letolja, hogy mit néz gyereke meg mit nem) a hibás.
Barátnőm néhány osztálytársával volt két éve megnézni a fekete ötven árnyalatát(nem a szürke 50...ez egy paródia féleség róla) ami szintén 16+-os volt. Ő mesélte, hogy az egyik okos párocska vitt magukkal egy nagyon kis korút is, aki az egyik ominózus jelenetnél, amikor a főszereplő kivette megmutatni a zacsiját, megkérdezte, az micsoda? Persze nem suttogva.
Ez még a jobbik eset, amikor az ifjonc nem érti a szitut. De ha netán egy hentelős szaftos filmre viszik el a gyereket, mint a te esetedben, akkor tényleg nem kell csodálkozni, ha a filmből átvett példa alapján egy veszekedésnél a kés a kezében köt ki. Akkor természetesen a videó gammák lesznek a hibásak, de ez már egy másik történet.

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.