2021. május 16., vasárnap

Gyorskeresés

Nébih a tescot nem nézi?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

10+ éve nagy divat volt, hogy lejárt szavatosságú termékeket tartottak az élelmiszerboltok a polcon. Elég sokan meg is vették a lejárt termékeket, aztán egy időben elkezdték ellenőrizni és büntetni a boltokat, így megszűnt a probléma. Még ezekből a régi időkből maradt meg az a gyakorlat, hogy minden terméknek megnézem a lejárati idejét. Azonban sokáig nem találkoztam lejárt szavatosságú élelmiszerrel, így felhagytam a jó szokásommal.

Aztán pár éve elkezdtek átbaszni a cserpes tejivóban. Most nem tudom mi a helyzet náluk, mert már feketelistára raktam őket, de régen úgy volt, hogy nem tudtad kiválasztani és átnézni a terméket, amit veszel, hanem a pultból adták ki. Minden reggel őrült nagy volt a sor az extrém lassú kiszolgálás miatt, így senki nem vizsgálgatta a vásárolt terméket a kasszánál. Na, ők többször eljátszották azt, hogy olyan tejet/kakaót/joghurtot adtak, ami még pont aznap vagy másnap volt jó hivatalosan. Ez elvileg nem bűn ugye. Csak hát a joghurt állaga már elég fura volt, hiába volt még aznap jó elvileg. Ha meg kérek egy liter tejet, akkor azt napokig akarom inni, szóval jól ki vagyok segítve azzal, hogy másnap már önthetem le a lefolyón. Az ilyen esetek miatt egyrészt már nem járok olyan helyre, ahol nem tudom magam kiválasztani, amit venni szeretnék, másrészt újra rákattantam a lejárati időre.

És akkor eljutottunk a tescohoz. Pár hete próbáltam este kenyeret vadászni, szóval bementem a pólusban levő tescoba. A csomagolt kenyereket tartalmazó részen van egy külön blokk, ahol a jókenyér által gyártott csomagolt kenyerek találhatóak. Már távolról is furcsa volt, hogy ilyenkor este még mindig hegyekben áll a kenyér. Na nem baj, legalább tudok válogatni. Hát nem találtam egyet sem, amit jó szívvel el tudtam volna hozni. A legfrissebb is lejárt előző nap, de a 3-4 napja lejártak már szemmel láthatóan penészedtek. Fehér meg zöld foltok mindenütt. Mondom wtf, ezt így hogy merik? Nyilván nem véletlenül maradt kint pár csomag, mert már 3 napja ott rohadt a kupac nagy része. Nem félnek ezek a büntitől?

Ma ismét elnéztem feléjük, ezúttal sajtot kerestem. Amilyen szerencsém volt megint találtam egy csomó lejárt terméket. Ilyenek pl, hogy csomagolt milkana light sajt 200g április 16-ig volt jó, mi a rákot keresnek még mindig kint a hűtőben a vásárlók előtt? Még ha tegnap járt volna le a szavatosság azt mondom oké, nem nézték még át, ma estig biztos eltakarítják. De nem, fél hónapja ott van a cucc.

El tudom képzelni mi mehet a sajt és csemegepultban a szeletelt és újracsomagolható termékekkel.

Hozzászólások

(#1) Hieronymus


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

"El tudom képzelni mi mehet a sajt és csemegepultban a szeletelt és újracsomagolható termékekkel."

Ilyen sajtot vagy más ételt, nem veszünk. Soha, sehol sem.

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#2) wesder


wesder
nagyúr

Legjobb tudomásom szerint minden reggel ès este átnèzetik s külső pèksèget pont az ilyenek miatt, bár akkora a fejetlensèg az átszervezèsek ès emberhiány miatt hogy már meg sem lep.

(#3) 66zio


66zio
tag

Nagyon sok hely van amit ellenőrizni kell nekik. Tettél bejelentést? Tescoban szóltál valakinek?

(#4) gygabor88 válasza 66zio (#3) üzenetére


gygabor88
tag

Mivel ez volt a második alkalom, a post írása közben direkt megnéztem a nébih oldalát, hogy hol lehet bejelentést tenni, szóval ami késik nem biztos, hogy múlik. Tescoban nem szóltam, mert szerintem direkt csinálják.

(#5) kmisi99


kmisi99
addikt

Még 2017 decemberben a Kisvárdai tescoban vettünk két 4 es pack arany ászokat az egyik csomag tök jó volt a másiknak meg olyan fos keserű íze volt, megnéztük és 2017.05 járt le a szavatosságuk. Röpke fél évig rohadt a raktárban vagy én nem értem. :F

[ Szerkesztve ]

(#6) kentucky


kentucky
őstag

Huh, szét kéne osztanom pár alufólia sisakot :D

(#7) Redneck


Redneck
veterán

Nincs aki dolgozzon. 150 nettóért nem mennek az emberek a Tescoba. A Tescosok mondták.

Play Hard GO pr0! - A bugfix a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#8) szabonagyur


szabonagyur
nagyúr

Nem csak tescoban lehet ilyet találni, mi mostanában találtunk ilyet lidl-ben is, de gyógyszertárban is adtak olyat ami napokon belül lejárt szavatossággal rendelkezett úgy, hogy 60 napra elég volt az egy doboz gyógyszer. Sajnos futottunk már bele mi is olyanba, hogy otthon akár napokkal később derült ki, hogy ez már régi...

https://hardverapro.hu/apro/elado_lego_szettek_tobb_fele_bontot_es_bontatlan/hsz_1-100.html

(#9) DeFranco válasza Redneck (#7) üzenetére


DeFranco
nagyúr

sajnos a tescoban régen is ezt tapasztaltuk, sokkal több lejárt szavatosságú/rossz árut találtunk a polcokon mint máshol.

pedig én dolgoztam ott árufeltöltőként is és nem tapasztaltam semmi olyat ami ezt indokolná. mégis ez van, valószínűleg hozzáállás/logisztika oldalon bukik a dolog.

(#10) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Nálunk a veszprémi kis tuskóban nincs ilyen gond, sőt, ami 1-2 nap múlva lejár, azt egy külön helyre teszik legagyizott áron.

8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra kijárási korlátozás

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.