2019. június 20., csütörtök

Gyorskeresés

Kevláros kenyér

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Kevláros kenyér

Szerzett jogok, meg ilyenek.

Megpróbálom mindkét szemszögből, ám a saját felfogásom alapján megközelíteni. Ha én rendőr lennék, vagy rendvédelmis, vagy tűzoltó, vagy vadakat terelő juhász. Aztán leírom azt is, hogy én nem vagyok rendőr, és utálom egytől egyig mindet. A tűzoltókat szeretem, olyan aranyosak abban az egyenruhában, meg már az ember megszokta, hogy ha lát egy tűzoltót, akkor olyan biztonságérzet fogja el. A tűzoltó ölbe kapja és leviszi a létrán.

Szóval van ez a kormány, most hagyjuk a politikát, legyen elég annyi, hogy én még soha életemben nem szavaztam. Nem véletlenül, nem szeretnék beállni a sorba, olyan politikai tömörülés még nem létezett, aki ne engem célzott volna meg az ígéreteivel, s ne engem lopott volna meg. Mind tolvaj banda.

Egyik nap megyek egy ismerősömhöz, gondja volt a számítógéppel, s közben fogta a fejét. Kérdezte, hogy látszik e rajta? Napok óta feszült, ideges, nem találja a helyét, 47 éves, nemrég ment nyugdíjba, ő már elrendezte az életét előre, mellette dolgozik, biztonságban érzi magát. Erre jön a kormány, és kihúzzák a szőnyeget a lába alól.
Mondtam neki, hogy menjen ő is tüntetni, de azért ne ringassa magát illúziókba. Ez a kormány megtett már zokszó nélkül hasonló volumenű dolgokat. Ott van például a nyugdíjpénztár. Kicsit rikoltoztak, de a kormány mondta, hogy: jaj ne legyél már olyan éhes kismadár. És a nyugdíjpénztárak abbahagyták, az embereket sem hatotta meg.

Erre jönnek a rendvédelmisek, menjenek vissza dolgozni, nehogy már 40 évesen elmenjenek nyugdíjba. Gondolkodtam rajta, hogy Európában vajon volt ilyen helyzet? Vagy ott mikor mennek nyugdíjba az egyenruhások?

Szóval elég idegesítő dolog lehet. Egyszer csak lenyugszol, vége a szolgálatnak, sutba az összes stressz. Erre kitalálják, hogy nehogy már. Vegyed csak vissza a mundért, s még a főnök is ugyanaz, meg az összes olyan helyzet, amit a hátad mögé kívántál.

Meg egyáltalán, hogy jár jól az állam? Fogalmam sincs róla, hogy mennyi egy rendőr nyugdíja, de nem hiszek a médiának, hogy mindegyik 150 és 400 ezer forint között kap.
Azt sem tudom mennyi az alap nyugdíj, de azt igen, hogy a rendőr nem pénzt termel, hanem a befizetett adóból kapja a fizetését. Közszolga, igaz, hogy adózik, de az olyan, hogy az egyik zsebemből odaadom, a másikba beleteszem. Persze, hogy rögtön az ugrik be az embereknek, hogy a rendőr csak büntet.

Mondjuk nekem eddig csak jó tapasztalatom volt velük. Még egyetlen egyet sem vesztegettem meg, mert addig szövegeltem, amíg el nem engedett. S bebizonyította, hogy ő is csak ember, meg családja van. Egyszer nem volt nálam a jogsi, se a forgalmi, jött ilyen törvényekkel, meg szabályokkal, aztán utamra engedett. Én meg örültem.
Aztán meg nem kapcsoltam be az országútit. Megállított, s mondta, hogy tudja ez mennyibe fog kerülni! Nem tudtam, meg magyarázkodtam neki, hogy elfelejtettem, ne haragudjon. Na jó, menjen, s utamra engedett.
Szóval visszamennek dolgozni, fejét fogó, feszült ismerősöm mondja, hogy kapnak két gyakorlót, meg egy gumibotot, és mehetnek járőrözni az oldalukon a bilinccsel. Láttam a szemén, hogy egy porcikája sem kívánja, nem szerette a munkáját. Nem is tudom, én leszek nyugdíjas, bármikor nekiülnék egy számítógépet megjavítani. Nekem nincs olyan, hogy végre péntek, szeretem a munkámat. Engem bármikor vissza tudnának csalni dolgozni. Persze nem úgy, hogy elveszik a nyugdíjam.

A rendőrök mellett szól az az érv is, hogy azzal a biztos tudatban álltak szolgálatba, hogy a negyvenes éveik közepén nyugdíjba vonulhatnak. Ne szépítsük a dolgot, ezer százalék, hogy a többségének első rendű szempont volt, a maradék az fanatikus, szívből teszi a dolgát. Aztán most meg nem, jön ez a kormány, és felborítja a dolgokat. 3 éve nyugdíjban vagy? Hozzászoktál, hogy hó elején jön a postás, és pont fedezi a rezsit, a többit meg összefusizod, mert ügyes vagy? Nehogy már gecikém! Meg akarsz élni? Azt akarod, hogy a szar ne folyjék be a szádon? Még is mit képzelsz? Szerinted hány aktív dolgozó van Magyarországon, aki adót fizet? Mondjak valami megdöbbentőt? Vagyunk 10 millióan, és ebből alig kétmillió a befizető. Na ennek tükrében gondolkodj el azon, hogy mire számíthatsz. Itt nem csak arról van szó, hogy a kormány utál benneteket, amiért életerősen nyugdíjba vonultok, s utána kezdődik az élet. Francokat, a kormánynak nincs egy vasa sem, a mennyei manna fogalmát meg nem ismeri.

Feszület ismerősömnek azt javasoltam, hogy ne csak tomboljon, hanem gondolkodjon ésszel, hogy mi lesz ezután, mert a kormány jó eséllyel végig viszi, amit akar.
Nyugtatgattam, hogy nem a világ vége jön el, s nem is lesz mozgáskorlátozott, akinek hiányzik mindkét lába, s tolószékhez kötött. Csak nem fog kapni nyugdíjat ez után. De a munkája nem szűnik meg, csak első helyre fog lépni.
Öregem, ez nem lehet igaz, ne csináld már, hogy nem érted. Fogta a fejét, mélyeket lélegzett, zaklatott volt, leült az ágyra. Mindent hisztisen túlreagált.

Ha én rendőr lennék, nem lennék finom, simán leturháznám a tévét, ahogy a sajtótájékoztatón a kis szóvivőke úgy tálalja, mint hogy ez nekünk jó. Tulajdonképpen jól járunk, mert nem fogunk eltunyulni otthon a tétlenségben, és nem butítanak el bennünket a szürke hétköznapok.
Szóval csak ne vegyék el tőlem a megszerzett jogot, ez teljesen olyan, hogy valaki már egyszer meghalt, s aztán kijelentik, hogy újra él. Kiássák a sírból, és úgy tesznek, mint ha tudna járni az az aszott csontváz. Hát nem tud járni, halott, eltemette már az addigi életét, lezárta.
Értve vagyok?

Azt hiszem azt a részét már nem kezdem el boncolgatni, hogy én nem vagyok rendőr, ott van a sorok között. Inkább beidézek egy párbeszédet [erről.]

Hozzászólások

(#1) Vakegérke

Részemről ketté bontanám a dolgot.

Adottak azok, akik íróasztal mögött ültek szolgálati éveik alatt, vagy raktárosok, egyéb izgalomtól mentes munkát végeztek.
El tudnám képzelni, hogy betartassák velük a fizikai melósokra kiszabott éveket.

Aztán vannak ugye az "akciósok", akik saját testi épségüket, akár életüket is kockára téve szolgálják a jónépet. Legjobb példa a tűzoltó, aki a lángokból menti ki az ott szorultakat.
Ha én dönthetnék, az ő kedvezményük megmaradna.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#3) Alexios válasza lsebestyen (#2) üzenetére


Alexios
(PH! kedvence)

mint a kultúráltabb nemzetekben...

? Melyikekben van?

[ Szerkesztve ]

(#5) guga


guga
(Közösségépítő)

Üdv! Igyekeztem nem állást foglalni, bennem is inkább kérdések vannak, s a politikát tényleg hanyagoljuk, állapotjelzésként szerepel benne.
Azt biztosra veszem, hogy végig fogják csinálni, de a következmények kiszámíthatatlanok.

Megértem a szerzett jogok védelmében fellépőket, de azt is, hogy nincs miből fizetni őket. Innentől jönnek a kérdések, hogy ha eddig az állam fizette a nyugdíjat, akkor mennyivel lesz gazdaságosabb, ha ez után a fizetését adja :F ráadásul még magukra is haragítják őket.

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#9) lsebestyen válasza Alexios (#3) üzenetére


lsebestyen
(PH! addikt)

bocs, ezt benéztem, nem erre akartam evvel utalni...lényegtelen, csak közbe máson járt az eszem

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.