2023. február 5., vasárnap

Gyorskeresés

Bánki Folder 34. rész (játsszon és nyeljen egyszerűen!)

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Játsszon és nyeljen egyszerűen

Avagy Toldi Miklósné lovából kifogyott a tenta.

Gondolkodtál már azon, hogy min tudsz változtatni pogácsa? Mindenki a maga sorsának.
Kezdjük mikro szinten, hogy miről dönthetünk. Ha alszom, s arra ébredek, hogy elmacskásodott a baloldalam, akkor dönthetek róla, hogy a jobb oldalamra fordulok, nincs rá egyelőre törvény, hogy nem tehetem meg. Csak idő kérdése, hogy milyen mélyen avatkoznak bele az egyén döntéseibe. A reggeli kávét is eldönthetem. Van választásom, hogy melyiket emelem le a polcról. Természetesen a legolcsóbbat. Megkóstoltuk már a legflancosabb kávékat is, kivéve a Kopi Luwak, amit egy macska legelész, aztán kiszarja, s az elit minden pénzt megad érte, s különbnek érzi magát, hogy macskaszart ihat, de legalább drága. A bánki táborban rendszeresen ott hagyják a kávékat a vendégek. Tényleg ittunk már mindenfélét, annyit sikerült konzekvensen levonnunk, hogy a drága kávé nem egyenlő azzal, hogy jobb is, némelyik kifejezetten ihatatlan. Szóval van döntési lehetőség a kávék terén, de csak annyi, mint a politika. A polcon is van kínálat, és a politikában is, mást nem választhatsz.

1.5 évig voltam katona, leszerelésem után Budapesten kiléptem az utcára és automatikusan felvettem az előttem lévő emberrel a lépést. Megcseréltem a baljobbat és figyeltem az ember lépéseire. Bal, jobb, bal, jobb. Hosszú időbe telt, mire leszoktam róla. Ennek köszönhető, hogy soha nem mentem el szavazni. Egy magas rangú kínai politikus mondta egyszer, hogy csak attól fél, hogy egyszer jön egy ember, aki mögé lát a dolgoknak. Bal, jobb. Polarizálnak. Diktatúra, demokrácia, nagypolitika. Itthon egymásnak esnek színleg, de a zsinagógában összevihognak, látszik a kipa nyoma a fejükön. Persze nem publikus, hogy a szélsőjobb is zsiráf, a baloldal az természetesen, a liberális atom módon, de hogy a nemzeti elkötelez izé, hogy azok is? Ne már! Mindenki? Akkor mit válasszak, vagy kit? Nagyon szeretem, amikor a zátévében lenácizzák azokat, akikkel a hétvégén együtt kajolták a maceszgombócot, muhaha :DDD micsoda jó kis színház.

Ha nem tetszik a rendszer, maradj ki belőle! Micsoda elcsépelt duma, hogy ha nem mész el választani, akkor fogd be a pofád :DDD ezt ültették el beléjük. Hiába mennek el választani, én még nem láttam elégedett választópolgárt. Akkor meg mi a tökömnek? Választhatsz szegfűs kipát, narancsos kipát, lehet más a kipa, meg náci köntösbe bújtatott, nemzeti érzelmekkel meghintett kipát. A menetrend nem változik.

Reggel tüsszentettem, a lakásban szétszórt családtagjaim kórusban zengték, hogy egészségedre! Megint tüsszentettem, s megint felhangzott a kórus, hogy egészségedre! Hagyjatok már a picsába békén bazdmeg! Nem elég, hogy tüsszögök, még meg is kell köszönjem tízszer, hogy azt kívántátok, hogy egészségemre. Vegyétek tudomásul, hogy lakáson belül ezen túl be van tiltva a tüsszögés utáni egészségedre kívánás, mert idegesítő.
A nejem kapott az alkalmon, s kifejezte, hogy ő is zaklatásnak veszi, mert ha tüsszög, akkor minimum 10 egymás után rögtön, s a halálba szekáljuk, hogy minden tüsszögés után rohanunk, hogy egészségedre! Nem mert eddig szólni, hogy hagyjuk már békén, s örült, hogy végre ez a téma is felszínre került, s felszabadultunk alóla. Annyit megjegyzett, hogy kapun kívül azért tartsuk magunkat a társadalomba diktált szabályokhoz, mert hülyének fognak nézni. Nem, mint ha nem néznének eleve hülyének, minden egyes nappal csak rontunk a helyzetünkön. Ki írta elő, hogy, ha valaki tüsszög, akkor a környezetének kutya kötelessége zaklatni őt? Bezzeg, ha elfingom magam már nem ennyire udvariasak. Büfögés ordenáré módon? Kifejezetten élvezem, ha csavarhatok egyet rajta. Ha az araboknál élnénk, akkor ebéd után a házigazdának tisztelgés a minél ocsmányabb büfögés. Nálunk nem lehet hagymát enni, mert megérzik. Oszt, akkor mi a lófasz lesz, ha megérzik rajtad, hogy hagymát ettél? Ha rohad a beled tökmindegy, olyan a szád, mint a varacskos disznónak. Nem mindegy hagymától, vagy bélgázoktól, amik vulkán módjára nem rendeltetésszerűen távoznak? Rossz fog, rossz emésztés, rengeteg emberi hiba, amit megpróbálunk a szőnyeg alá söpörni, s minél tökéletesebbnek látszódni. Na ki diktálta ezt le? Imádom a vöröshagymát, úgy eszem, mint az almát, a fokhagymával párosítom, s pálinkával öblítem le. Nem érdekelnek a választható alternatívák. Az sem, hogy mit diktálnak. Ne házasodj, ne vállalj gyermeket, ha szar a házasságod válj el, menj külföldre, oltasd be magad, vásárolj gyógyszereket, mert beteg vagy. Vegyél fel hitelt, adósítsd el magad, mert nincs pénzed, és Isten sem létezik, aki segíthetne rajtad. Csak azt láthatod, amit eléd raknak, válassz abból, és ne gondolkodj, komfort, biztonságos érzés, ha nem kell gondolkodni. Csicseregjél veréb módjára a benzin áráról, időjárásról, de ennél keményebb fába ne vágd a fejszéd, a látóhatáron túl ne merészkedj.

Hééé!!!
Faramuci helyzet volt, a nagyobbik fiammal erdőn voltunk kidől fákért (van rá engedélyünk bazdmeg!) Már kétszer fordultunk, majd harmadjára egyedül mentem vissza a szelektívhez kirámolni a papírkartonokat, s mit látok benne? Kenyér, szeletelt kenyér, 2db megbontott vekni, megtapogattam, nálunk simán elmenne bundás kenyérnek, mert még nem volt csontszáraz, de ha az is lenne, akkor is megesszük, legvégső esetben madáreledel lesz belőle, de erre még nem volt példa. Szóval száradna le a keze, aki kidobta a kenyeret a szelektív hulladékgyűjtőbe, a papirosba, de volt ott tévé is.
Honda hátulja telve jóféle kartonokkal begyújtáshoz, elhaladok egy ház előtt, s hallom, hogy ordítanak hééé!!! Gondoltam a gyereknek kiabált, mert nyitva volt az uccajtó. Ne, hogy kirohanjon. Erre egy testes ürge rohant ki, már a visszapillantóból láttam őt. Nem érdekelt, hogy kalimpált, nem akartam róla tudni, hogy mit akart. De annyira kalimpált, hogy megálltam. Majd vártam és eltökélten integetett. Na jó van bazdmeg, de ha elbaszod a napomat, akkor nem állok jót magamért, elkezdtem visszatolatni, s már megfogalmaztam a tyúk szintjén tendáló felvetéseire a sablon válaszaimat. Nem, igen, dehogy, áhhh, itt Bánkon?
Szerencsére erre nem került sor, nem a tyúk szintjén tendált. Évek óta látja, hogy hordjuk a fát, s hogy itt lakunk az utcában, fát akart adni. Kivágott ősszel egy cseresznyefát, éppen cserépkályha száraz volt. Miközben hordtuk ki, elpanaszolta, hogy valaki bemászott a kerítésén és ellopta a felét. Nem az zavarta, hogy ellopták, biztos fázott, de átmászott a kerítésen, be a portájára. Elég szarul éreztem magam, s majdnem elkezdtem magyarázkodni, de az csak rontott volna a helyzetemen. Tényleg ostobaság bemászni egy kerítésen fáért, amikor rengeteg erdő van, ha valaki fát akar lopni, szabadon megteheti.
Kényelmetlen helyzet volt, nekem akart fát adni, aki fával fűt, s közben ecsetelte, hogy ellopták a fáját. Lehet magamra vettem, de olyan érzésem volt, mint, aki tudja, hogy én loptam el, de leszarja, s a maradékot is odaadja. Ott volt a kocsiban az engedélyem a fakitermelésre, akár meg is mutathattam volna, de nem akartam bonyolítani a helyzetet. Kukoricás Zsoltival a 90-es évek elején bebasztunk de nagyon. Másnap reggel mentünk másnaposan nyitni, ő pattogatott kukoricát árult, én másolt, hangalámondásos pornófilmeket.
Valahogy szerettük volna elejét venni a másnaposságnak. Gyorsan megittunk valamit, s kitaláltuk, hogy felmegyünk a cipőboltba az emeletre, két olyan csöcsös csaj vezette, hogy csak ott lehetett elejét venni a másnaposságunknak. Végeztünk velük, s jövünk ki, az emelet teraszos folyósolyán ott ült a korláton egy galamb, aki nehezményezte, hogy a Zsolti még nem etette meg, utána jött. Minden nap ott őgyelgett körülötte, kukoricával etette Zsolt. Elkezdte becézgetni, hogy így tubicám, úgy tubicám, s közben felbukkant egy bögyös miniszoknya. Hú nagyon bombázó volt a csaj, Zsolt szeme elrévedt, elbambult rajta, s lelki szemei előtt leforgatta a kámaszútrát. A csaj Zsoltra nézet, s utána a galambra. Zsolt vette az adást, s elkezdett magyarázkodni a csajnak, hogy ismeri a galambot. A csaj legyintett egyet, s tovább tipegett azzal, hogy csak rontasz a helyzeteden.

Megígértem, hogy a bánkiakat többet nem fogom baszogatni, már visszaadtam írásban bőven, amivel megajándékoztak. De ezt muszáj :DDD elolvastam a falu honlapján a testületi ülés jegyzőkönyvét, bánki nyár programtervezet, ez az egy érdekelt, a többi nem rám tartozik. Az egy dolog, hogy máshol simán megoldják, hogy a jegyzőkönyv már másnap elérhető legyen, de itt fényévekbe telik, mire elérhető. Persze vessek magamra, a testületi ülések nyilvánosak, bárki bemehet bámulni a jegyzőasszony kebleit.

6. Napirend Bánki Nyár 2013. - programterv
Ivanics András polgármester
A napirend tárgyalása előtt engedjétek meg, hogy felolvassam azt a levelet, amit a Jazzfesztivál alapítójától,
Karacs Ferenctől kaptam:
„Tisztelt Polgármester Úr! Mint ahogy már szóban jeleztem Önnek, a X. Jazzfesztivált 2014. júniusában
szeretnénk megrendezni. Nagyon köszönjük, hogy Bánk polgármesterei eddig is minden segítséget megadtak az
eddigi 9 fesztivál során, bízunk abban, hogy 2014. júniusában is támogatásával megerősíti ezt a nagyszerű
rendezvényt”.
Néhány gondolatot engedjetek meg elmondani ehhez kapcsolódóan. Nem nagyon örülök annak, hogy a Bánki
Nyár rendezvénysorozatából ez a nagyon-nagyon nívós kulturális műsor, mint ami a Jazzfesztivál, nem kerül
idén megrendezésre. Nem beszélve a reklám erejére, a Bánki Nyár keretén belül reklámozták a településünket.
Nagyon sajnálom ezt!
Lomen János képviselő
Csaba, megkérdezhetem, miért nem?
Iványi Csaba Tó Hotel képviseletében
Nem kívánok erről nyilatkozni, nem kommentálnám, a későbbiekben hivatalos információt fogunk erről kiadni.
Ivanics András polgármester
Július 27-én kerülne megrendezésre a Nemzetiségi találkozó, előtte való hétvégén, péntek, szombat, vasárnap
rendeznék meg a Tekerj a Tóra fesztivált. Beszélve a szervezőkkel, július első hétvégéjére az Amatőr zenekarok
fesztiválja kerülhetne megrendezésre. Gyakorlatilag 4 hétvége maradna, amire még valamilyen rendezvényt
kellene szerveznünk. Rég volt már „mulatós” rendezvény, ezért esetleg lehetne szervezni egy ilyen műsort.
Ennek kapcsán beszéltem a Csocsesszel, élőzenével, zenekarral eljönne, valamint a Szandit hozná még magával.
A fellépésre két időpontot is adott, az egyik július 13-a, a másik augusztus 2-a. A fellépés díja technikával
együtt: 900 ezer Ft volna. A Neotonról is beszélgettünk, jó idő esetén gazdaságilag is tudná magát hozni, igény
van rá, bár nyáron a szombati időpontjaik már mind foglaltak. A további két dátumra úgy gondolom, kellene
hozni egy-egy színházi előadást. Az augusztus 20-ai ünnepségünket 18-ára gondoltam, utcabállal, tűzijátékkal,
és azt kellene még eldöntenünk, milyen stílusú előadást szervezzünk erre a napra.
Iványi Csaba Tó Hotel képviseletében
Ha javasolhatnék valamit, működik egy Ram Colosseum nevű színház, én a hétvégén voltam egy előadásukon,
ami Frank Sinatra táncos, zenés darab, és mindig telt házzal megy, nagyon színvonalas műsor. Vagy tudom még
ajánlani ugyanennek a színháznak a része az ExperiDance táncszínház, és nekik van egy darabjuk, Ezeregyéj a
címe, ami egy táncshow, és a magyar történelmet mutatja be a honfoglalástól napjainkig. Ez is egy nagyon
színvonalas műsor.
Ivanics András polgármester
Mondjatok ezzel kapcsolatosan véleményt, javaslatot!
Lomen János képviselő
Konkrét javaslatom nincs, én a nívós rendezvények mellett lennék, de ismerve a nagyközönség anyagi helyzetét,
félek, nem tudjuk eladni majd. Én személy szerint a Csocseszre nem megyek el!
Ivanics Attila képviselő
A Kárpátia együttest is meg lehetne kérdezni, mert az tiszta bevétel volt. Az nekünk abszolút nem lenne
ráfizetés.
Ivanics András polgármester
Beszéltem a menedzserükkel, és novemberben már le volt foglalva az egész nyár. Akkor a Neotonnal és a
Csocsesszel egyeztetek időpontot, és keresünk még két színházi előadást.

Azt valószínűleg a büdös életben nem fogjuk megtudni, hogy a jazz fesztivál miért tette ki a lábát, ezen gyorsan túl kell lépni, valószínűleg a lóvé van a háttérben. Valaki, aki szakítani akart, már nem tudott. De csocsesz, Neoton? Ne már gyerekek, nem az emberek zsebével van baj, hanem a fejetekkel. Nagymamám, ha elrak egy üveg befőttet, nem fogom az ágyamba vinni, és együtt aludni vele, ez a nem rendeltetésszerű használat. Én sem fogok szívműtéteket végezni, mert nem értek hozzá. Olyan emberre van szükségetek, aki már látott messziről egy rendezvényszervezőt, ugyanis van az országban olyan. Meg nem kötelező a bánki nyár, ha szempillát rebegtetve a jegyző asszonyt megszólítják, s kéjesen benyögi, hogy egymillás mínusz volt a 2012-es, de még nem végleges. Muhaha :DDD
Felismerés, beismerés, stb. Csak az van, hogy konokul ragaszkodnak hozzá, hogy nekik bánki nyarat rendezni kell, anélkül, hogy konyítanának hozzá egy csöppet is. Ebben az országban vannak nyári rendezvények, még én is benne vagyok 3 rendezvényben, mint hangtechnikus. Nem veszteségesek, mert, akik belefogtak, ismerik az igényeket, s nem csak a homlokukhoz csapnak a büdzséből, hogy akkor legyen csocsesz. Micsoda komfortérzet, hogy ott a mellényzseb, amit befizettek adóba, és gondolkodni nem kötelező, jöjjön csocsesz :DDD
2013-as költségvetés? Majmeglássuk mennyi mínuszt termeltek, aztán lehet büfögni az illetményekről. Nagyon szeretik egymást megjutalmazni, tipikus bkv fíling. Eredmény nulla, a jutalom meg számottevő. Hol a faszba élünk, Kínában? Persze nem csak kritikával tudok élni, volna ésszerű ötletem is, de már megtanultam, hogy itt vissza kell fogni magam, mert a polgármester nem polgármester, a döntéseket nem ő hozza, hanem a jegyzőasszony. Ha ő kijelent valamit, akkor mindenki behúzza a nyakát. Adja a ritmust, ezért nem működnek a dolgok. Én meg, hogy jövök ahhoz, hogy belepofázzak? Nem is vagyok bánki, minden történet így szokott végződni. Szandinak egyébként jó csöcse van :DDD
Azt gondoltam az Apostol együttest fogják iderángatni, vagy Máté Pétert exhumálják.
Ennél még Kiszel Bünte is jobb választás, naptárakat oszt, Donatellácska, nagyestélyi, mell kikúrva, felpolcolva, mindenkinek tátva marad a szája a nagy nihiltől.

Mike Oldfield megkettyent, amíg hangszereken játszott, elviseltem, hogy szélsőséges albumokat gyártott. Voltag beteg albumai, amit még bakeliten hallgattam szarrá. Az Amarok mindennek mondható, közel 2 évig csüngtem rajta munkába menet buzi nagy Sennheiser fülessel, kazettás Aiwa fémházas walkman, kerékpár. Az Incantations büntetés, még, hogy Pekka Pohjola, honnan szedte elő ezt a finn basszusgitárost? Amikor a nejemet megismertem a Voyagert hallgattam Budapesttől Balassagyarmatig. Mike Oldfield-el elszabadult a ló, nem elég, hogy saját magát plagizálja, mindig is utáltam a best of albumokat, de a Tubular Bells jó volt minden alkalommal, még szimfonikusokkal is. 2013-ban jelent meg a Tubular Beats, azt hittem beast, de nem. A dj pult megett Mike Oldfield, plagizon, és nincsenek hangszerek. Csak azért torrenteztem le, mert Mike Oldfield. Egy olyan ember számára, aki soha nem hallott Mike Oldfield albumot sercegni, talán elmegy egy saját magát feldolgozó remix a dj pult mögött. De nekem, aki járatos, és minden albumot szénné hallgattam, még azt is, ami elviselhetetlen, mert úgy szétgombázta, füvezte magát, hogy az univerzum ismeretlen szegleteit térta elénk. Nohát, ez a 2013-as erejét vesztette, fényét is, és megkopott.

S, akkor a zenekritika után jöjjön a filmkritika. Télen rengeteg filmet nézek, már nem kell letölteni semmit, filmek online garmadával, ha nem tetszik, akkor lekattintom oszt jóccaka. Tévét soha nem nézek, de ha bemegyek aludni, akkor arra alszom el, amit a nejem néz. Ha eljön Joe Black, találó név a halálra, akinek az életét megmentik. Az első romantikus thriller-scifi. Végig a katarzist várod, s nem jön. A csaj angyalina dzsolira hajaz, a szája és a szeme. Entonihopkinsz és ahogy a nejem mamája mondja Brettpitty, akármit nem vállal el. Elnyújtott jelenetek a semmiről. A végén természetesen tüzijáték. Ez a film velünk élő történelem, annyira jó film, hogy ilyen rosszat még nem láttam, végig elhitették, hogy valami történni fog a kliséken kívül. Persze jó volt, de ott az űr. Hoztam is ajándékot meg nem is, már, ha valaki ismeri a magyar népmeséket, s Mátyás királyt a meztelenre vetkőzött csajjal, aki eleresztett egy galambot. Na kábé ennyi. Rengeteg filmet nézek, tél van, melózom a bungiban, befűtök, léböjtkúra, 3 liter bor és 6 liter szóda. Mire elfogyasztom már mindent értek, s mindenre tudok válaszolni. Leszoktam az akciófilmekről, filmvígjátékokról. Menj az anyádba a süvölvény ostoba niggerekkel, akik amcsiknak szórják a talajtalan, vesszőtlen és szikes humort. Nem érdekel Eddie Murphy szájtépése, még akkor sem, ha a röhögést alákeverik, hogy én is nevessek.

Bánkot hallottátok gugáról.

A nagyobbik fiam Levente zenész, kijött hozzám a bungiba, éppen akkor, amikor a 2013-as Mike Oldfield önremix Ommadawn szólt, csak annyit mondott, hogy ez elég gyászos. Azóta is azt a számot hallgatom replay.

Hja, hogy minden posztot filmet izé, nehogy már ne plagizálhassam saját magam, amíg nincs itt a tavasz: [Bánki pánki 8. rész]

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.