2022. szeptember 25., vasárnap

Gyorskeresés

Bánki Folder 2. rész (népszerű villanyoszlopok)

Írta: | Kulcsszavak: Bánki Folder 2. rész (népszerű villanyoszlopok)

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Bánkról azt hiszik csak nyáron él, mert erről híres. Májusban kitódulnak, előtte bejárják a helyi teszkókat, márkás autókkal leparkolnak, teletosszák a toszikocsit akcióssal, és végre levegőhöz jutnak, fellélegeznek, hogy Bánkon jó.

De most január van, az összes petárda eldurrant, mindenki unalmas és depressziós, nincs mit ünnepelni, a fészbukon is csak napi ostoba bölcsességek, amit nem lájkol senki. Mindenki üresen bámul a képernyőre, a szaloncukor elfogyott, a rohadt külykök lepucolták a karácsonyfát reggelre.

Január 4. péntek, még van olyan állat, aki felhív és képes boldog új évet kívánni. Még is mire?
Kedvem lenne kiposztolni a fészbukra most és itt karácsonyfát, égő gyertyát és sablondumát, hogy meglepetésekben gazdag, és kellemes, meg hasonló szarságok, lemaradtam a karácsonyról, mert zsidó vagyok. De lehet, hogy inkább kiosonok éjjel a Duna partjára és disznólábakat dugok, hadd pörögjön a média.

Na szóval, lehet, hogy Bánk télen uncsi, és a nyaralók elhagyatottak, de mégsem. Jelentem mi itt lakunk a nyaralóövezetben, fasza mert nincs egyetlen szomszédunk sem, de így is feljelentettek bennünket, nem részletezem, mert akkor meg kéne kapirgálni a hímzett csipkével betakart szart. Lényeg, hogy rajtunk kívül nincs itt senki, napi egy autó megy el a ház előtt és az is a sajátunk. Viszont van valami, amit legszívesebben filmen mutatnék be, a népszerű villanykarók. Kétféle van, aminek a teteje sima, na azt komálják, s aminek a teteje egyenetlen és kúpos, azt nem szeretik, ennek oka van.

Felsorolok élőlényeket, amik, akik birtokba veszik a tél beálltával ezt az elhagyatott nyaralóterületet. Nyáron távol vannak, mert zajos, hangos. Minden fröcsög a zsírtól, mert nyársalnak, csörömpölnek a sörösüvegek, napoznak, kenik magukat, kifekszenek, hogy hű de jó, és milyen nyugalmas. Persze igazából akkor válik nyugalmassá, ha végleg lelépnek, és a fővárosból ki sem dugják az orrukat. Ilyenkor merészkednek elő a mókusok, és olyan nagytestű madarak, amik nincsenek benne a nagykönyvben és nem is oktatják. Lehet a globális felmelegedésnek köszönhető, vagy a tehenek okozták.

Van itt élet, ne felejtsük el, hogy Bánkon járunk, Bánkon tél van, hideg és mindenkinek be van fagyva a segge, odasimul a kályhához, a bánki tavat hírből sem ismeri. Elég benézni a bánki falu honlapjára, zajlik az élet, s nehéz eldönteni, hogy valójában ki a polgármester. Az, aki diktál, vagy, aki behúzta a farkát. A hidegre való tekintettel elnézzük neki, ilyenkor mindenkinek kicsi, a testületi ülések meg…hagyjuk, senki sem nézi.

Fókuszáljunk a villanyoszlopokra, mert azok élnek, még ilyenkor is, amikor csak guga és fiai járőröznek. Elmondom, hogy zajlik, s hogy miért lettem polgárőr. Itt nem lakik senki, csak mi, meg néhány betolakodó, akit a bánkiak úgy hívnak, hogy gyüttment hegyen lakók. Nincs ezzel semmi baj, van itt néhány utca, s elvétve füstölgő kémény. Azért lettem, s a nagyobbik fiam is polgárőr, mert mi itt élünk, s kérés nélkül körbejárjuk a területet, nem is szólunk róla csak megyünk. Az itt nyaralók semmit sem tudnak róla, hogy telente, amíg ők ide sem bagóznak, mi minden nap körbenézünk. Nem miattuk tesszük, hanem saját magunk miatt, meg sem kell köszönni, anélkül is megyünk, sőt, eddig még soha nem köszönte meg senki. Ezen lépjünk túl gyorsan. Jöjjenek a népszerű villanykarók. Jártunkban, s keltünkben tobozokat láttunk, szabad e locsolni?

Bizonyos villanyoszlopok aljában sok a toboz, s amelyiknek aljában sok van, némelyiknek a tetejében is csücsül egy-egy toboz. Ezt úgy vettük észre, hogy tobozzal begyújtani jó, mert úgy ég, mint a zsír. Tavaly a szomszédom árulkodott a szomszédjának, hogy gugáéknak nincs pénze tüzelőre, tobozzal fűtenek, mert érzi az égett gyanta illatát. Szar ügy, hogy ilyen kicsik a telkek, s ha kiállok a sövény mellé hugyozni, akkor hallom mit beszélnek. Akár helyre is tehettem volna a fejét, hogy a toboz mire való, és honnan jön. Bizonyos népszerű villanyoszlopok tövéből, amik népszerűek, de még nem jöttem rá, hogy milyen állat teszi ezt.

A lényege, hogy felviszi a villanyoszlop tetejére, lefeji a tobozt, kiveszi belőle a számára hasznos dolgokat, gondolom magok, és utána félrelöki. Rutinból tudjuk, hogy melyik utcában melyik oszlopot kell keresni. Tobozzal begyújtani a kályhába jó, ég, mint az apjafasza. Erről pletykálni kevésbé jó, mert egy sövényt némán és csendben oldalba hugyozni bölcsebb, mint félinformációkra épített pletykákat teljes hevülettel terjeszteni.

Lehet, hogy mókus, mert vannak, de lehet valami madár, idő kell, hogy kiderítsem, ha sikerül, közre adom. Valami van a levegőben és toboz fun. De rókát is láttam, a nagyobbik fiammal mentünk szemetet szedni a nyaralótulajdonosok után, róka meg bokor megett meglapulva, nem szaladt el. Becézgettük, hogy rókacica, gyere, rókuci. Tényleg nem szaladt el, jó oka volt rá, kinézett magának egy alapos sündisznót, mint eledel. Mondam a fiamnak, hogy menjünk arrébb, a róka nem tétlenkedett, megragadta a levelek alá elrejtőzött sündisznót, az a hidegtől ledermedve az sem tudta mi történik vele, a róka becipelte az egyik telekre, és felfalta, szörnyű történet, de nem szólhattunk bele, pedig a mi telkünk sündisznóbarát. A nejem megveszi nekem a kedvencemet, ami csirkefarhát. Igyekszem a macskáknak rajta hagyni, ami hízlal, a valójában farát és a bőrt + a csontok. A makkerok a két ostoba, amit tud befal, aztán ott hagyja. Éjfélre már csumára bebaszva arra eszmélek, hogy valami ropog. A sünik kirajzottak, s a makkerok által ott hagyott farhát maradékokat invesztálják télire zsírnak.

No de visszatérve a villanyoszlopokra, valami, valaki népszerűsíti a lapos tetejű oszlopokat, és mi gugáék ennek nagyon örülünk, mert a tövében halomra gyűlik a fenyőtoboz, amivel begyújtani a kályhába öröm és bodotááá. Ennyit a terjengő bánki pletykáról, hogy gugáék fenyőtobozzal fűtenek, mert nincs pénzük tűzifára. Ha tudnák, hogy honnan van ingyen tüzelőnk, valószínűleg megkarmolnák magukat. De ez egy hosszú történet, nem bánkiaknak való.

Ha nem itt élnék, nyíltan beszélnék róluk, megérdemelnék, de mivel köztük élek tartom a pofám, mindenkinek a fantáziájára bízom. Nemrég ott tartottunk, hogy húzzunk innen. Aztán közbejött a bánki tábor, felhívtak, hogy elvállalom e a felügyeletét? Igent mondtam, testhez álló feladat, imádom, a volt úttörőtábor, 96 fős, nagyon gugás, elterelte a figyelmemet, ezért maradtunk helyben. Ha a bánki tábor nem jött volna közbe, már nem itt sátoroznánk.

2013 hülye egy év, őszinte leszek, nem rántok le leplet senkiről.
Volt egy haverom, Csiga, az anyukája bement a szobába, a férje, aki tűzoltóparancsnok volt, aludt az ágyában, de valószínűleg befingott. Csiga anyja felemelte a takarót, hogy ébresztő, aztán gyorsan visszatakarta, hogy pácolódj meg a saját szarodban!

A hozzászólásokkal meg kár lenne elvenni az élét egy ilyen fasza kis posztnak, hogy én ugyan nem tettem volna ezt meg ezt, vagy jobban csináltam volna, vagy guga menj a picsába. Már rég ott vagyok, ha akartok gyertek utánam, ehhez nem kell komment :DDD

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.