2019. március 26., kedd

Gyorskeresés

Bánki Folder 13. rész (Irreverzibilis Szubszidiaritás)

Írta: | Kulcsszavak: Bánki Folder 13. rész (Irreverzibilis Szubszidiaritás)

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ha a szubliminálisan programozott államcsőd március elején még nem üt be, és az idő is megengedi, enyhül, akkor jönnek a nyuszik. Az országgyűlés kivette az önkormányzatok kezéből a döntést, a lakosságot sújtó szagra hivatkozva nem korlátozhatják le, hogy ki mennyi állatot tarthat és hol. Innentől szakmai alapon csak is az ANTSZ ugathat be, nekik meg nem ajánlom, mert van pár kártyalapom, amit kijátszhatok :DDD Mert eddig ugye hoztak olyan rendelkezéseket, hogy bizonyos kiemelt idegenforgalmú településen pl. az 1990 után épített házakban semmilyen haszonállat nem volt tartható. Kivéve kutyát, macskát, de az nem haszonállat, hanem házi kedvenc. Nem tudom itt helyben milyen rendelkezések voltak érvényben, nem olvastam utána, mert eszembe sem jutott itt gazdálkodni. Nemrég kinéztem magamnak bagóért egy 300nm-es régi pajtát, amihez volt patak, 2 hektár föld erdővel. Tanyán nőttem fel a telkünk 1*1km-es, mindenféle állat, ami egy tanyán elképzelhető velem az élen. Ilyesmiben gondolkoztam, csak ugye 2012-ben rám bízták a bánki tábort, ami alaposan elvonta az összes energiámat és figyelmemet. Ha nem nyomják meg a piros gombot, akkor ebben az évben is nekem jut a megtiszteltetés, hogy a vendégekre felügyeljek, s gondozzam a tábort. Később erről még majd írok, kicsit burkolt reklám lesz, de emészthető formában, mert a hangulatot fogom felidézni, hogy kik jártak ott tavaly nyáron, s hogyan érezték magukat.

Noszi, a nyuszit nálunk noszinak hívják, már nem tudom honnan jött, vannak ilyen gugásan családias saját szavaink, amiket csak mi értünk. Kocics/kavics, ema/nem, nyúlok hozzá 3 Forinthoz, úgyse érti senki csak mi, belső használatra van kitalálva. 5 anyanyúl, 1 bak fedezi az egész éves húsellátást, megspékelve néhány csirekkel, amik nem túl zajosak és még tojnak is, a kakast kiherélem, hogy ne kukorékoljon, vagy lehet szükségtelen lesz, megbeszélem vele és kész. A helyet kialakítani nekik nem téma, fillérekből megvan, már olyan szinten belebonyolódtam a tervezésbe, hogy kombinálnám egy passzív üvegházzal az egészet, aquaponia, a halak etetik a növényeket. Egyedüli kiadás a tartály és a szivattyú, meg a szalmabálák, amiből felépíteném, a tetejére üveg. Az aquaponiának érdemes utánanézni, ha nem, akkor itt van egy rövidfilm: [AP]
A lényege, hogy télen is lehet termelni, nincs ásás, vegyszerek, és gyomlálás. Ha a szalmabálából épített passzív üvegtetejű, „üvegház” felében noszi és tyúk tendál, a másikban meg a halak lubickolnak, akkor már csak a kenyérsütést kell megoldani. Önálló gazdálkodás.
Magamat ismerve ebből max. a noszi és a csirek jön össze, majd jól megbánom és mérgemben kibővítem, és átkozódom, hogy miért nem úgy fogtam bele, hogy megépítem, de, ha nincs hozzá merszem, akkor az aquaponia üresen, berendezések nélkül marad. Annak még utána kell néznem, hogy minek minősül egy ilyen felépítmény, amit 1-2 nap alatt össze lehet rittyenteni, mint egy fóliasátrat. Ha nagyon sok a bürokráciai buktatója, akkor van más megoldásom erre. Na de jegeljük a témát, ezt majd márciusban újra elővesszük, ha nem basz be a fiscal cliff, s a Templeton nem dobja el a Forintot ennek hatására.

Amíg Olajos életben volt, napi rendszerességgel gyaláztam őt, hogy egy végtelenül ostoba macska vagy, és ez egy irreverzibilis tény. Nem haragudott érte, fel sem vette, totál hülyének nézett, ledőlt a napra azzal a boldogító igennel, hogy úgy is meg fogsz etetni minden nap.

Hógolyó az anyja szintén bajban van, 3 napja nem aludt, szünet nélkül rángatódzik, hevesen ver a szíve, már rég kihányt mindent, nem iszik, és nem eszik, járni alig tud, csak kóvályog. Éjszakára bevittem a cserépkályha mellé, hajnalban a nejem ébresztett, hogy a macskának valami baja van, mert éktelenül vinnyog, ki akart menni. Kiengedtem, visszafeküdtem, gondoltam van benne annyi erő, hogy majd kaparászik az ajtón. Többször is felébredtem, kimentem mezítláb a mínuszba, hogy meglessem, merre van. Sehol sem láttam.
Reggel kimentem a bungiba és ott feküdt a helyemen, a fotelemben, az a kedvenc helye. Most is itt van velem. De ugyanaz, nem tud elaludni. Az állatorvos mondta, hogy Olajost valaki fejbe verte, és agyvérzést kapott, ezt a témát már nem ragozom, mert írtam, meg azt is, hogy mennyi jót kapunk a bánki emberektől. Hógolyó úgy fest, mint, aki amfetamint nyelt, vagy etettek vele, folyamatosan diózom. Levente az elején leintett, hogy ez szimpla macskadepresszió, mert pontosan akkor kezdődött, amikor Hógolyó meglátta, hogy kihozom a lakásból Olajos tetemét, és eltemettük. A teraszról nézte végig, s azóta ez az állapota nem változott, előtte a szokásos macska volt. Eddig tényleg azzal nyugtattam magam, hogy Olajos a fia volt, együtt fogadtuk be őket, s benne is van lélek. Tegnap totál úgy festett, mint, aki könnyek nélkül zokog. Valami nem hagyja a szervezetét kifáradni. Ébren van szünet nélkül, ha elindul az lapos menet, a lábai minden irányban szédelegnek. Lehet a végén, megmutatom filmen.

Reggel 5h-kor ébresztő, mert 7h-ra Vácon kellett lennem. Azt a várost nem szeretem, sokat jártam ott, a jogsim is ott lett, vezetni is ott tanultam, de akárhányszor járok ott, olyan érzésem van, hogy tünés innen de azonnal. A Levente fiam ott kezdett a Pikétiben, nem jött össze, ezt majd később elmesélem, de elég kemény ügy volt. Lakik ott egy barátom a Tamás, van könyvesboltja a piac közelében, néha meglátogatom őt, s végig benne van a lábamban a bugi, menni. Amint belépek, már is ott motoszkál a gondolat, hogy vissza az autóba, el innen.

Pár apró melót hazafelé elintéztem, mindent a mai napra csoportosítottam át. Volt egy önkormányzati meló, jellemző, Logmein-el, vagy Teamviewer-el el nem intézhető. Jelezték, hogy az egyik gépen nincs internet, a titkárnő mondta, hogy tegnap még volt, ma meg már nincs. A helyzet egyszerű, és egy másodperces munka volt. A takarítónő takarított, de hogy miért húzta ki a lankábelt, arra nem talált magyarázatot.

Igyekeznem kellett a melókkal, mert a diszkont 11h-kor zár, s nekem délben kezdődik a léböjtkúrám. 3 liter bor, és 6 liter szóda, ebéd után ez az eledel, fröccsön élek. Juteszembe, nem tudom mikor írtam, hogy 94kg vagyok, már csak 92kg. Nincs gond a súlyommal, de fejembe vettem, hogy mivel 192cm magas vagyok, így akár lehetnék 92kg is, a promo szerint ez az ideális. Amikor délceg voltam és vonzó, 85kg voltam és göndörböndör hajú. Most kopasz, és ugyan nem hájas, de már egy 46 éves rusnya alak. És punk :DDD belül mindig is az voltam, hosszú évek óta a nejem borotválta a hajam kopaszra, mert olyan, mint a drót, elviselhetetlen. Budapesten egyszer eleresztettem magam és voltam raszta, mint a pulikutya.
Nemrég megkértem a nejemet, hogy hagyjon a fejem tetején egy kis csíkot, egyszer élünk, de soha nem lecsillapod a punk.

Reggelire fél narancs, s véletlenül majdnem megittam az összes kávét, amit lefőztem. Vác felé úgy dobogott a szívem, hogy lehúztam az ablakot, hátha segít a hideg levegő. Ebédre 1db csirkefarhát Hógolyó miatt, de nem eszik, pedig odahajoltam hozzá, és a csirke bőrével bekentem a száját, hátha megkívánja. Idegesen nyaldosta, vízzel is hiába kentem be a száját, nem hatódott meg. Vacsora az nincs, tartanom kell a versenysúlyom. Cél a szép, s formás fenék. 2011-ben rendszeresen futottam, Bánk és Rétság között a hegyen, hajnalban, kerestem valami alkalomhoz illő zenét, utána beültem a fürdőkádba pihegni. 2012-ben nem volt rá alkalom, minden energiám a bánki táborra ment. Hja, lessétek már meg a honlapját, nem túl gazdag, nem tudom ki csinálta, nem a nejem, mert, ha ő alkotta volna, az olyan, mint egy költemény, életre kel, lüktet. Valamikor én magam kreáltam a www.guga.hu oldalát, mikor meglátta, csípte a szemét, s autodidakta módon belefogott a webfejlesztésbe, megtanulta.
Mint már meséltem neki is köszönhető, hogy 2003 novemberében az oldal látogatottsága 1.3 millió volt. Ebből nem tudni mennyi a valós, mert ugye a google a népszerű oldalakat, amit sokan látogatnak, általában a fizetett oldalak után előre veszi, s van a guga jeans, ami egy ruhamárka, s Magyarországon is jelen van. Szóval lehet, hogy csak fele annyi ember volt rám kíváncsi. Rosseb tudja, már nem törtetek, az oldalam az ebek martaléka lett, odadobtam, köszönhetően annak az irreverzibilis ténynek, hogy nem Bánkon születtem.

A szubszidiaritás fogalmával soha nem találkoztam, ma hallottam először. Volt egy vendégem, aki már nem ügyfél, félig a barátság mezején. Nálam idősebb férfi, aki jóval korábban tudta már, amit én. Én csak 1998 óta tudom. Gondja volt a számítógéppel, hallott rólam, megkeresett, megoldottam. Nyár volt, kint ültünk az udvaron az almafa árnyékában, fotelekben. Beszélgettünk a nagyvilág dolgairól, s egyszer csak felmutatott az égre, látod, hogy permeteznek minket? Chemtrail, jót röhögtem (magamban, hogy ez totál hülye).
2011 nyarán aztán rádöbbentem a végső valóságra, amit addig is tudtam, de nem ennyire részletesen. Sokat gondolkodtam rajta, hogy mi szükség volt erre, mivel semmi sincs véletlen. Pocilaci miatt megérte. Soha nem érdekeltek a súlyos összeesküvői mellméretek meg a cion bölcsije, de belekeveredtem. Az orromra koppintottatok, hogy ideje korán félrevertem a harangot, ezt elismerem. Néhány dolgot túlreagáltam, de van az a népszerű pletyka, amit én magam terjesztek. Az erdőbe be kell menni, de nem mindegy, hogy szamócával jössz ki, vagy a medve hoz ki ölben.

Szóval beállított hozzám a barátok közt, s leült a fotelben, a bungiban jó meleg, ő vizet vagy vezet, én meg fröccsözök. S egyszer elröhögi magát egy jó hosszú monológom után, hogy ez szubszidiaritás. Hát az meg mi a faszom? Kérdeztem rácsodálkozva, az irreverzibilis szót is ő vezette be a köztudatomba, így kíváncsivá tett, hátha leostobázhatom vele a még életben lévő macskámat, aki nem túl jól fest. Nem volt szerencsém, mert ez az idegen fogalom macskákra nem vonatkoztatható, vagy csak nagyon elvontan és belemagyarázva, amivel inkább nem kínoznám szegényt.

Viszont gyártottam egy sördetektort muhaha :DDD innen a hegyről gyönyörűen rálátni Élő Józsiék házára, ahol épül, s szépül a tradicionális alapokra épülő Élő kovácsműhely, ami hamarosan startol. Mire megjöttök már kész lesz. Ha indul a szezon, addigra izzik a parázs, és addig kell ütni a vasat, amíg meleg alapon falusi vendéglátás, csak be kell jelenteni a jegyzőnél. Február végén kezdünk el reklámfilmeket forgatni, addig csak írok róla. A lényeg, hogy állványra kihelyeztem a távcsövet, amin van egy mozgásérzékelő, ha Józsiéknál mozgás van, akkor bejelez. Hozzárendelve egy elemző szoftver, hogy puszta bevásárló szatyort cipel haza Orsi, vagy sörös rekeszt. Ha az utóbbi, akkor besípol, s én kényelmesen felöltözök, majd lesétálásomat követően lazán becsöngetek csak úgy véletlenül, hogy már rég jártam erre, s kíváncsi voltam rátok, hogy ityeg. Csak nem söööör :DDD persze ez csak poén, nincs erre szükség, de majd érzékelitek ti magatok is, hogy milyen egy vérbeli falusi vendéglátás.

Index mai: „A Klebelsberg-központ megmentené
az ELTE gyakorlóiskoláját„ lefordítom. Izraelben a matyó hímzés központ megmentené a הוועדה לתכנון ותקצוב gyakorlóiskoláját. Van kérdésed?
Már ne tedd fel, mert Szilikatikának köszönhetően 3 év börivel díjazzák, törvénybe iktatták, s ezzel egyidejűleg 50%-al növelték a holocaust túlélők járandóságát.

Láttad már Szilikatikát, Gyurcsányt, s Orbánt egy padban? Sokkoló, nem iskolapad, és nagyon örülnek egymásnak, hogy végre nem a parlamentben vannak, ahol mindig el kell játszani azt a nehéz szerepet. Jobbikosokat is mutassak? Minek? Ha még nem jött el az időd, majd észreveszed, nem kenyerem a politika, aki itt lop. Ha nem értesz egy szót, szavat, fordítsd meg, mindjárt értelmet nyer.

Nem nevesítem meg a színi tanodát, ahol indultam, s fejembe vettem, hogy én bizony hatalmas, ismert, elismert színész leszek. Örmény darabot játszottunk el, utaztunk művelődési házakba előadni, egy pap szerepét testálták rám. A férj a beszédre tanított bennünket, mindig kipában lépett be, de nem ez a lényeg. A feleség a szerepeket, a mimikát oktatta. Akkoriban még olyan naiv voltam, mint a tojásból előbújó csibe, aki les a világra, hogy nimá, ilyen is van, nem csak ez a burok? S innentől mi a dolgom?
Játszani egy szerepet, a siker garantált volt, örültünk a tapsnak. Törökország a mai napig nem ismeri el, hogy lemészárolták az örményeket. Családokat meneteltettek a sivatagban, amíg meg nem haltak. Étlen, szomjan, s halálra kínozták őket, vagy agyonverték helyben, nem egy tekkós akciós újságban fogsz ezzel a történettel találkozni, ahol a hatospack csak úgy kínálja magát. Szívós nép a hegyi-karabah, de az örmény kisebbségi önkormányzattól megvonták a támogatást. Megszűnt az iskola, s elszontyolodtam, hogy miként leszek én így ismert, s elismert színész? De nini, kipásunk és neje mindjárt átváltott, mint a kaméleon. Már nem iskolájuk volt, zárt rendszerben pályáztak zöld alternatívára, és azt sugározták a képernyőről, hogy ők bizony élen járnak a megújuló energiaforrásban. Azt a pénzt más nem is nyerhette meg volna a pályázaton.

Nem szégyellem bevallani, hogy irigyeltem valaha embereket a háza, autója, vagy a gazdagsága miatt. Vagy azért, mert nem olyan rusnya patkány, mint én, hanem szép és vonzó, s olyan kitűnően teszi egymás után a lábait, bal és jobb, hogy abban hiba nincs. Ma már nem teszem, elégedett vagyok, a boldogságot nem ismerem, elcsépelt fogalom, jól érzem magam a bőrömben, vidám, kiegyensúlyozott vagyok, és nem hiányzik semmi. Mindenem megvan. Van feleségem, két tűzről pattant kinderpulya, sokat nevetünk, örülünk egymásnak, egészségesek vagyunk, szép helyen élünk, minden nap van mit ennünk, fedél a fejünk felett, és a nejem vett egy új mackót a kínaiban, mert a régi kiszakadt az erdőben szemétszedés közben. Ki tud nálam többet, vagy jobban aludni? Ki tud többet enni vagy inni? Olyan embert már láttam, aki többre vágyott ennél, s az eredményét is.

Bánkot hallottátok gugáról. Mindjárt itt a szezon, mi egy kicsit korábban kezdünk, bemerészkedünk a hideg tóba, amikor még senki sincs ott. Ha már a tömeg birtokába vette, mi nem megyünk :DDD a sört ne felejtsétek, úgy is észreveszem.

A hozzászólásokkal meg kár lenne elvenni az élét egy ilyen fasza kis posztnak, hogy én ugyan nem tettem volna ezt meg ezt, vagy jobban csináltam volna, vagy guga menj a picsába. Már rég ott vagyok, ha akartok gyertek utánam, ehhez nem kell komment :DDD

[Lake like], de már megszokhattátok, hogy filmecskével búcsúzom. A macsekot nem zargatom, nagyon melege volt, elindult, leesett a fotelből, hűsől. Majd kaptok róla képanyagot, ha túlélte a mai napot.

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.