2019. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Alázat/gyalázat

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nem vagy körülmetélve?
A testvéreddel hágsz?
Megkövezett parázna vagy?
Nem tiszteled apád?
Kegyelemre van szükséged?

Góliát szólott, hogy állítsatok ki elém egy embert, hogy megvívjunk egymással!
A zsidók pedig azt mondták:

1Sám 17,25
És mondának az Izráeliták: Láttátok-é azt a férfit, a ki feljöve? Mert azért jött ki, hogy gyalázattal illesse Izráelt. Ha valaki megölné őt, nagy gazdagsággal ajándékozná meg a király, leányát is néki adná, és atyjának házát szabaddá tenné Izráelben.

Nem akadt egyetlen ember sem.
Tiszteletet érdemelsz?
Dávid felháborodott.

Ki ez a körülmetéletlen, aki szabadon, büntetlenül gyalázza Istent?
Mi történik azzal?
1Sám 17,36
A te szolgád mind az oroszlánt, mind a medvét megölte: Úgy lesz azért e körülmetéletlen Filiszteus is, mint azok közül egy, mert gyalázattal illeté az élő Istennek seregét.

Dávid szólott Góliátnak, hogy te önmagadat hoztad elém, úgy, ahogy vagy, erős, és bátor, taktikázol, fegyvered is van, tapasztalatod is, harcoltál már, és sok embert megöltél, rengeteg vér tapad a kezedhez. Szakmád az öldöklés, alig várod, hogy valakinek elvedd az életét, gyilkos ösztön uralkodik rajtad!
Nekem nincs semmim veled szemben, egyszerű pásztor vagyok, apámnak a fia. Erőm sincs, tapasztalatom se, meg soha életemben nem bántottam senkit. Tisztelettudó voltam, megtartottam a szüleim intelmeit, ha mesét írnának rólam, akkor én lennék a legkisebb királyfi, aki győzni fog. Pontosan tudom, hogy esélyem sincs ellened, de egyben hiszek. Ha az élő Istent gyalázod, nem hagyja büntetlenül, és ha ezt nyilvánosan teszed, megbotránkoztatod a gyermekeit, a saját népét, akkor százszorosan megfizetsz, és halállal lakolsz. Én ebben a hitben jöttem veled harcolni, s nem fegyverrel, hanem az élő Istennel, aki mindenkinél nagyobb, legyőzhetetlen.

Dávid a beszéd után elbizonytalanodott, lesütötte a szemét, mert egy gyönge ember volt, megijedt, észrevette Góliátot, hogy milyen nagy és vaskos ember, kidagadnak az izmai, feszül a bőre, a szeme vérben forog és halált lövell minden pillantása. A hideg futkározott a hátán, jéggé dermedt, eluralkodott rajta a pánik, hogy most mi lesz? Teljesen védtelen, egyedül maradt, magányos, hideg van. Ahogy önmagát feladva a földet nézte, a szeme megakadt egy kavicson, hatalmas, és súlyos darab, pont illik a parittyába, amit minden nap szokott, van benne gyakorlata. Pont illik Góliát arcába, csak ez hiányzik, ennyi kell neki, hogy megtanulja, s utána holtan fog összerogyni.
Felvette a követ, Góliát nem tudta mire vélni az egészet, csak nézte, hogy mit csinál ez a gyerek? Arra számított, hogy ráront fegyverrel, erre lehajol a földre, és valamit felvesz. Érdeklődve nézte. Egy darabig, de aztán repül a nehéz kő, ki tudja hol áll meg.
Góliát holtan rogyott össze, az életével fizetett a magabiztosságáért. Volt rengeteg tapasztalata, és azt mind bevetette, latolgatott, számolta az esélyeit. Ránézett Dávidra, és azt mondta magában ez nem ellenfél, a szél elfújja, s magában már el is rendezte az ügyet. Váltottak pár szót, de kigúnyolta, jött itt ilyen Isten dumákkal, azt hiszi megvédi majd az a senki. Ha van Isten akkor hol van? Miért nem mutatkozik? Ki látta? Mert én nem az biztos.
Ostoba zsidó, halált érdemelsz! Az életeddel fogsz fizetni a hitvány hitedért, majd meglátod, amikor a lándzsám hegye a szívedbe mélyed! Megforgatom benned, és kirántom, a népem pedig hangosan fog ünnepelni. Éljen, éljen, hatalmas üdvrivalgás, harsogó tömeg, aki mind engem fog ünnepelni. Te pedig a saját véredben fogsz megfürödni és a hörgésed eszembe fogja juttatni, hogy az ilyet mindet el kell pusztítani, hogy írmagja se maradjon! Mert egy ritka felsőbbrendű népnek képzeli magát.
Aztán kékhalál, lefagyott a rendszer, volt valami fehér színű üzenet a végén, de nem tudta már elolvasni, mert hirtelen újraindult. Egy pittyenés, aztán boot screen, ott találta magát hirtelen, ahol minden kezdődik, a bios. Beszámolta a ramot, 512/400, 320gb Samsung hdd, Pioneer dvdrw, 1024*768 screen, desktop.
Jónapot! Ön belépett.
Üdvözöljük a mennyországban, szabadna az életét?

Hogy mit?
Nem tudta?
Ide a saját élete a belépő! Legyen szíves adja ide!
Már, hogy adnám? Kikérem magamnak, nem ehhez vagyok szokva.
Én rendelkezem a saját életem felett, ez az enyém, meg tudom védeni magam bármitől.
Tudja ön, hogy most pontosan hol van?
Góliát körülnézett, és nem értett semmit, sehol a fegyvere, nem érzi a teste szikla erejét, nem tudja befeszíteni az izmait. Nézi magát, és nincs, csak valami átlátszó buborék, egy lény, de olyan, ami láthatatlan, akár egy angyal. Megijedt, és elképedt, teljesen zavarban volt.
Milyen életről beszél maga? Egyáltalán élek még?
Nem, maga halott! Ezért kértem az életét!
Hogy érti?

Lk 9,23
Mondja vala pedig mindeneknek: Ha valaki én utánam akar jőni, tagadja meg magát, és vegye fel az ő keresztjét minden nap, és kövessen engem.

Bárki, aki végigolvasta, értette: maxi elismerés neki, mert ez még nekem is nehéz volt :DDD
Aki nem értette, az kérdezzen :DDD kapol érte jutigörlt ;]
De lásd, hogy nem a levegőbe beszélek, azért is kapsz, mert elolvastad, vagy csak idekattintottál, és gyorsan bezártad, hogy mi a faszom ez a zagyvaság, hülye ez :F :F :F

Valahány név a naptárban, valahány nick a lájkban, csoportos jutigörl :DDD

DANCE királylány!

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.