2019. március 22., péntek

Gyorskeresés

A fehér zaj

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Üdv Logout! Guga kérne egy címlapost. Tudom rég bezárkóztam, s csak nyomom a magánszámot a hozzászólások letiltásával. Ez viszont közügy.

Emlékeztek még a kollektív büntetésre? Tanár székének a lába alá durranós patront tett valaki, leült, s s az egész osztály vihogott. A tanár az egész osztályt felállította. Azonnal jelentkezzen az elkövető! Amíg nem teszi fel a kezét, az egész osztály állva marad!
Katonaságnál keményebb volt a helyzet. Az alkesz tisztek ennél sokkal kreatívabbak voltak, ha kollektív büntetésről volt szó. A legkisebb kihágásért is teljes menetfelszerelésben gyaloglás 30km.

Szokásom szerint eléggé csapongó leszek, bevonok mindent a témába, de a végére kitisztul, mint vihar után az ég, s lőn szikrázó napsütés.
Oké, lapjunk a csovak közé. Hogyan lehetséges az, hogy áldozatként a dolgokat úgy tartsd a kezedben, hogy közben semmit nem teszel, csak manipulálsz a kedvedre, irányítasz?
Mindenki totál hülyének néz, s a történések legvégén az lesz, amit kigondoltál.

Tudatosan soha nem éltem vissza azzal, hogy sokan olvasnak, s most kifejezetten Bánkról van szó. 1997 előtt is írtam blogot, pörgettem a gugaponthut, de az olyannyira célzatos volt, hogy profitáltam is belőle. Miután Bánkra költöztünk, lokalizáltam a mondandómat. Eleinte naivan, mint borjú az új kapura. Majd jöttek a visszajelzések a helyiektől, hogy nagyon jó, végre valaki, aki kimondja. A nyaralótulajdonosok hétvégenként hozták ide a pálinkákat, márkás piákat, söröket, s leültem velük a kertbe beszélgetni. Megkértem őket, hogy ne guga urazzanak már, igyunk egy pertut oszt jóvan. Megköszönték, hogy télen, amikor nem tudnak kijönni, akkor is olvashatnak Bánkról, a faluról, ami a szívükhöz nőtt.
S, akkor most íme, jött egy helyzet, tarthatatlanná vált. Eddig nem akartam közbelépni, manipulálni, mert olyan megalázó, embertelen, s pitiáner, hogy sohasem volt rá energiám.

Nem mondom meg hol, de részesültem egy kis kiképzésben, hogy emberek csoportját hogyan lehet manipulálni, akár egy adott személlyel szemben. Nem fogok belőle titkot csinálni, teljesen nyíltan kijelentem, hogy ezt fogom tenni, de nem lehet észrevenni.
Ennek a lényege az, hogy ha valakinek mutatsz egy fura dolgot, s megkérdezi, hogy mi ez? Akkor teljes lelki nyugalommal válaszolhatsz neki, hogy nem földi eredetű. Ki fog nevetni, a dolog meg működik. Bármit kijelenthetsz, nem az a fontos hogyan reagálnak rá, a végső cél a lényeg, hogy sikerül elérned. Az, hogy közben a tyúkész kapirgál, vagy néha megriad, ez van.

Előre is elnézést, időpontokkal, dátumokkal hanyagul bánok. Fogalmam sincs, hogy melyik gyerekem milyen napon született, vagy a nejem, esetleg a házassági évfordulónk. Tipikus férfi vagyok, de jó szerető. Évek, hónapok még mennek, de a pontos dátumokat mindig keverem.
Ennek tükrében olvassátok. Kronológiai szempontból stimmelni fog.

2007 nyarán költöztünk ide Bánkra, nyaralóövezet Ami megfogott benne, már több ízben leírtam. A picur telkeken nyársaltak, papucsban, fürdőgatyában flangáltak az utcán. Mindenhol vihogtak, söröztek, hát mondom jejjj, nekünk itt a helyünk. Mindig is azt a nézetet vallottam, hogy olyan helyre kell költözni, ahová mások lazulni, pihenni járnak.

Előttünk egy nagyon idős házaspár tulajdonában volt a nyaraló, a házból ki sem mozdultak, a hűvösben behúzódva, néma csendben töltötték a hétvégét. Senki sem ismerte meg őket, így szokták meg a helyzetet. Erre jött egy fura váltás. Egy család, aki nem csak a hétvégéket tölti itt, életvitelszerűen beköltözik. A szomszédom első kérdése az volt, hogy hogy merészeljük? Lehet itt egyáltalán lakni, nincs ez valahol megtiltva, hisz ez nyaralóövezet.

Uhh, már akkor éreztem, hogy vele a későbbiekben még problémák lesznek. Hát eltelt 7 év, s most szükségét érzem megszólalni. Félreértés ne essék, a célom nem az, hogy az olvasóközönséget egy szubjektív írással a magam oldalára állítsam. Mint előre közöltem, nyíltan manipulálni fogok, ám észrevehetetlen módon.
Viszont jólesik, már ideje volt. Hiszek a megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel elméletben.
De jelen esetben nem ehhez fogok folyamodni.

Elmondok néhány száraz tényt, hogy mik történtek az elmúlt évek alatt. A nejem zenész, zenetanár, koncerteken lép fel, pl. Bánkon is a tószínpadon. Elengedhetetlen, hogy felkészüljön. Nem egy tipikus autóriasztó, ahogy gyakorol, vagy porszívó, hűtőgép motorja, de lakáson belül teszi. Na emiatt kaptunk az arcunkba. Nem vagyok jogász, informatikus vagyok, szeretem a logikus dolgokat. Kaptunk a jegyzőtől egy levelet, csak arra emlékszem, hogy valami birtokvédelem. A kukába aprítottam elolvasás nélkül, nekünk ezzel nincs dolgunk. Ha valami akar történni, akkor történjen, ok nélkül semmi sincs.

A titkosszolgák jó arcok, de inkább visszafogottak (az elején). Hoztam nekik egy láda sört, meg egy üveg pálinkát. Még Budapesten melóztam velük, igényelték a társaságomat, egy kis vihogást. A feljelentésben szerepelt, hogy csörömpöltünk a sörösüvegekkel.

A Yamaha Jog, az tényleg kiemelt szerepet töltött be az életemben. Cyberdétől vásároltam részletre, frankó kis jószág volt. Azért a múlt idő, mert elajándékoztam a sógoromnak, aki nem tudott bejárni a munkahelyére, lévén az autóbusz közlekedés olyan szelíd volt, hogy vagy egy órával korábban ért be, vagy egy órával később. Aznap, amikor ideköltöztünk nyár volt és meleg. Leültem a lépcsőre szusszanni egyet, s hirtelen benyeltem 8 üveg jó hideg sört. Kedvet kaptam kipróbálni a Yamahát. A teniszpályánál állítottak meg a rendőrök. Ittas vezetés jogosítvány nélkül. A rendőrhölgy megnézte az okmányaimat, mondtam ma költöztünk. Annyit válaszolt, hogy szép kis bemutatkozás. Csak vigyorogtam, azóta már van jogsim, s meg is becsülöm. Budapesten nem kellett jogsi, a saját cégemnek futárkodtam kerékpárral.
Szomszéd nehezményezte miután lett jogsim, hogy hangosan motorozok. Nem vagyok egy tizenéves takonypóc, aki farolgat a motorral. Jövök, megyek, megérkezem, stb. A motornak van hangja, ahogy egy autónak is.

Nem tudom melyik évben jelentett fel bennünket, de még előtte elajándékoztam a motort, hogy ne zavarja. Felesleges próbálkozás volt, nem állt le. A nagyobbik fiam ballagott, meghívtuk a családot vendégségbe, az udvaron tálaltunk. Persze megint sörösüvegek, s a vendégeink mit sem tudva arról, hogy a szomszéd hétvégi mentalitása miből is áll, gyanútlanul koccintottak, nevetgéltek. Zene nem is szólt. Megjelent a polgárőrség, miszerint elviselhetetlenül hangoskodunk. Az öreg kinevette őket, s lelépett. Erre kihívta a rendőrséget, azokra meg én néztem értetlenül, hogy mi a fakk? Fényes nappal van, vendégül látjuk a családot, semmi különös.

A történet azzal folytatódott, hogy a szomszéd akcióba lendült, tanúkat keresett ellenünk.
Az egyik egy idős házaspár, az öreg muki légpuskával lődözött a macskánkra, majd végül fejbeverte, kinyírta. A másik tanú később bocsánatot kért tőlünk. De volt ennek a történetnek egy másik oldala is. A hölgyeményt elzavarták szó szerint a retkesbe több helyről is, hisz akiket megkért, hogy írják alá, mind ismertek bennünket, naponta bejártak hozzánk. Az egyik akcióba is lendült, s megkérdezte tőlünk, hogy indítson e ellenkampányt, s gyűjtsön e a hölgy ellen aláírást? Sorolta is a neveket, hogy ki lenne ebben partner. Leintettem, mondván hagyni kell a hölgyet, ha ilyesmire van energiája, s ez teszi boldoggá, hát tegye.
Értek még bennünket atrocitások. Az egyik képviselő jelezte, hogy a nyaralótulajdonosok gyűlésén meg lettünk említve, már megint céltábla lett a családom. Szintén a hölgyemény vetette be magát. Mindezidáig sikertelenül, de amiért elhatároztam, hogy porondra lépek, s megszólalok, az nem más, mint a nejem. Azt mondta, hogy ennyi zaklatás után kutya kötelességem fellépni, s a családomért kiállni. Tudod milyen ez, mint, amikor a gimiben azt mondják rád a csajok, hogy lúzer vagy.

Az én meccsem soha nem szokványos, ritkán emelek fegyvert, de nem úgy, ahogy elvárják, meg a törvények, s jogszabályok. Ismerem már magam, sok baromság van mögöttem. Van egy hülye képességem, amit nem szeretek. Én írom a törvényeket, s jogszabályokat. Mindezt úgy, hogy azt hiszik egy ostoba fajankó vagyok.

Sorry, hogy egy nagyon régi példával hozakodok elő, s a Logoutot érinti. Volt egy időszak, amikor csak bizonyos karakterszám volt megengedett. Én meg köztudott, hogy bő lére eresztem, s aoldalt a csúszka átmegy minibe. Megírtam a doksit, közzététel, a hibaüzenetre már nem emlékszem, de minden sztorimat a hwsw-n posztoltam. Ide csak annyit írtam, hogy ha valaki teljes terjedelmében szeretné elolvasni, akkor kattintson a konkurencia linkjére.
Nem sok posztomba telt, feloldották a karakterszámokat. Ugyan nem közölték velem, hogy ez nekem köszönhető, de valami ilyesmire készülök most helyben. Ez csak egy példa volt, hogy miként lehet tágítani ráhatással a jogszabályokat.

Nos, akkor jöjjön az aktuális téma, amiért nekiláttam írni. Bánkon pár éve a családom szervezi, rendezi a majálist. Előadókat hívunk, kommentálunk a színpadon, esetenként nem csak, mint műsorvezető lépünk fel, hanem előadóként is. Ez egy kiváló alkalom arra, hogy közeli barátokat invitáljunk a programra. 2014 május elsején 3 vendéget hívtam. Kiss Józsit, az élete párját Ágnest, aki kiváló pszichiáter, még rám is hatással van, abból is sikerült kigyógyítania, amiben soha nem szenvedtem  és itt járt Böce, életem egyetlen barátja, akivel nagyon szoros a kapcsolatom, teljesen mindegy, hogy nem láttuk egymást 6-8 éve, ugyanonnan folytatjuk, mert képesek vagyunk rá. A rendezvény után hazajöttünk, s kertben sütögetés, csajoknak pezsgő, fiúknak tömény és rengeteg sör. Hajnal kettőig bírtuk a teraszon, hatalmas vihogások, sztorizgatás, activity, vérre menő társasjáték, kegyetlen volt.

Másnap reggel szokás szerint kakasszóra ébredtünk, s a tyúkjaimat kitereltem az útra a kakaskával, s kinyitottam nekik egy telket, aminek itt hagyták a kulcsát, hogy alkalom adtán legeltessem a tyukicáimat, gilisztázzanak kedvükre. Valami 6 telek kulcsa van nálam eme célból.

Már nem emlékszem melyik nap, de nyilván az első munkanap hív a polgi, hogy számítsak rá, hogy a szomszédom megint feljelent, mert kivizsgálást kért az ügyben, hogy május elsején hangoskodtunk éjszaka, s másnap a tyúkjaimat kihajtottam az utcára, meg kukorékol a kakasunk. Mondtam neki, hogy ne törődjön vele, az egész nyaralóövezetben hangoskodtak, nem csak mi, kakasok meg kukorékolnak 50-100 méterrel arrébb is, egymásnak jelzik a territóriumot. A gond az, hogy ez a kakas az enyém, ennyi. No meg hajnal négykor itt olyan madárcsivitelés van, hogy azonnal felébredek rá. Mindenféle hülye szerzet, de nem tartozik senkihez, Istent meg nem lehet feljelenteni, hogy a madarak az övéi, meg eleve, hogy lehetne idézést küldeni neki?

A nyaralóövezet hétvégenként úgy fest, hogy beindulnak péntek délután a fűnyírók, háti permetezők, mindenféle fúrógépek, s ez megy egész vasárnapig + family frost, szólj anyádnak hozzon pénzt! Aztán jönnek a vasasok, akkumulátort, hízott hűtőszekrényt, mosógépet, csak szóljon és megállok, egymást követik. A hétvége mindenről szól, csak nem a pihenésről. Berregnek, nyomkodják azt a kurva gombot, este meg 3 napos techno fesztivál, mert az unokák megkapták hétvégére a nyaralót.

Uhh, szomszédom pont belefutott a jó népbe. Valami 5-6 házzal arrébb pont egy ilyen techno este ment. Kihívták a rendőrséget rájuk. Hja, ezeknek ez a heppjük, ha a szomszédom kijön, nem fér meg egyedül, mindig kihívják a rendőrséget, hol erre, hol amarra. Na mindegy, kijöttek a techno partira a rendőrök, mindent rendben találtak. Szomszédom nem volt elégedett, mert folytatódott a parti. Átment, s az egyik srácot elkezdte fojtogatni. Na akkor azok hívták ki a rendőröket. Mire kijöttek, kikönyörögte, hogy ne tegyenek feljelentést ellene. Hülye szitu, de megúszta. Az tuti, hogy ha az én gyerekemet bántalmazta volna csak amiatt, mert „hangosan” mulatoznak, ott helyben elásom. Később a gyerek szülője házról házra járt, hogy ki volt ez az állat. Hozzánk nem jutott el.

Péld 20,22
Ne mondd: bosszút állok rajta! Várjad az Urat, és megszabadít téged!

Természetesen nem vagyok ennyire kemény gyerek, mindig van más kiút, mint, amit a jogszabályok, törvények kínálnak, amit emberek alkottak meg. Ez az én védjegyem. Tudok olyat, hogy felülemelkedem rajtuk, figyelmen kívül hagyom, s még is úgy történik minden, ahogy szeretném.

Most az fog történni, hogy megvárom a dolgok kimenetelét. Ha a miatt fog eljárás indulni ellenünk, hogy május elsején a kertben sörözve, sütögetve vihogtunk, utána kezdeményezek. Egy szombat este kezembe veszem a kamerát, s egy finom üveg bort. Szánok rá időt. Nem célom bántani senkit, inkább a karakterszámok bővítése, manipulálás, a rendszer túlterhelése. Körbejárok a nyaralóövezetben, s bárhol azt tapasztalom, hogy este 22h után a kertben ücsörögve a tűz mellett nevetgélnek, s koccintanak a sörösüveggel, filmre veszem. Ígérem jó móka lesz. Ha nekem ilyet nem lehet, akkor senkinek sem lehet megtenni ezt. Ha ellenem eljárás indul, akkor minden egyes nyaralótulajdonos ellen eljárást kezdeményezek, aki vendégeket hív, s jól érzi magát. Promise you!

Mennyi az esélye, hogy diszkriminálni fognak egy ilyen méretű feljelentés után?
Áhhh, mégse kell a címlap, a kommentek se. Még a végén az jönne le, hogy szeretném kivívni a szimpátiát. Szó sincs róla. Bánk, s a nyaralóterület erről szól. Minden hétvégén vigyorognak a kertekben, sültek, hagyma, és mindenféle finomságok illata terjeng a levegőben, söröznek, nevetgélnek. Ezt tudomásul kell venni. Mi nem napi, heti rendszerességgel csináljuk, évente egyszer.

Egyet megígérhetek, nem alkalmazkodom senkihez, nem érdekel, hogyan tudok visszavágni, eszembe sincs, nem fogok védekezni, tétlenül megállítom, megfordítom, irányítom.

Hja, majdnem elfelejtettem elmesélni. Pár órája a kotlósom a csibékkel az udvaron kotkorékol, s egyszer csak vészes hangot adott ki. Kimentem megnézni, hát nem giliszta volt. A kotlós meg tudta különböztetni a gilisztát a kígyótól. Egy kisded 15cm hosszú homoki vipera. Nem sikló, azt láttam már eleget. Addig csípkedte, amíg a kígyónak elfogyott az ereje, aztán a kotlós elszaladt vele a csibéktől messze és befalta. Em is ez a lényeg. Vagy 2 évvel ezelőtt pataktúrán voltam a családdal Bernecebarátiban. A patakban, közvetlenöül a lábam előtt egy homoki vipera vadászott a kis pisztrángokra a víz alatt meglapulva. Lefilmeztem, s elküldtem egy haveromnak, hogy ezmiez, mert nem sikló. Na azóta megjegyeztem ennek a kígyónak a pofázmányát + adalék, ha a mi udvarunkban kisded homoki vipera mászkál, akkor hol a szülő és a többi kikelt kiskígyó? Csak nem elszaporodnak? Érdemes odafigyelni, amikor ruhátlanul kifekszünk napozni az udvarra, nehogy elalélva a nagy nyugalomban a kezünk a fűben, nem is ragoznám tovább :DDD

Ha olyan kirívó, elviselhetetlen életvitelünk lenne, ahogy a szomszédom beállítja, akkor már mások is feljelentettek volna bennünket. Én is feljelenthetném az összes szomszédomat, mert tapasztaltam már több ízben elviselhetetlen magatartást. Vendégeim szalonnát sütnek, a szomszéd rendületlenül permetez, rólunk tudomást sem véve, a szél felénk hordja, nézünk rá nagy szemekkel, aztán inkább bementünk a lakásba, ha hülye nem tehet róla. Most szaladjak a jegyzőhöz, hogy döntse el kinek van igaza?

Hja, olyan is volt, hogy felpanaszoltak, kegyetlenül füstölünk, nem lehet szellőztetni. Bár lett volna annyi esze, hogy egy utcával felsétál, s megnézi valójában ki füstöl. Kedden, s pénteken lehet 14h-20h között, de valahogy mindig besikerál valakinek, hogy rám verje, mert én vagyok a feketeseggű.

Ennek ellenére szeretek itt lakni, élni. Tudni kell őket kezelni, tudni azt, hogy kire milyen információt lehet bízni, mert lehetséges, hogy vagy nem tud vele megbirkózni, vagy félreértelmezi, a legrosszabb esetben meg elvárja, hogy menj be a arra a focipályára megvívni vele a meccset. Nyugi van, csiti. Én fogom megmondani minden esetben, hogy mi a pálya, s milyen meccset kell vívni, s annak mi lesz a kimenetele. Szerény ember vagyok, nem fogok kardozni olyanokkal, akik saját magukat is képesek legyőzni.

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.