2020. október 27., kedd

Gyorskeresés

Meghízott akkumulátor és bank kártyás fizetés

Írta: | Kulcsszavak: bank kártya . fizetés . akkumulátor

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Tavaly áprilisban vettem egy Samsung Galaxy Trend Plus okostelefont a korábbi LG Optimus One leváltására, magával a készülékkel meg vagyok elégedve, van még rá 11 hónap garanciám (Samsung regisztráció miatt +2 hónap van). Az egyetlen nagy hátránya számomra, az, hogy nem kaptam hozzá headset-et így most az LG-t használom de mivel az LG fekete volt, a Samsung meg fehér így nem illenek egymáshoz de se baj kibírom.
Az utóbbi időkben észre vettem, hogy a készülék elég gyorsan merül le de ezt be tudtam annak, hogy ha mentem valahova akkor hallgattam az SD kártyán lévő zenéket és elég sokat játszok a Ultimate Jewel játékkal is ami természetesen elég tudja meríteni az akkumulátort. Így aztán nem fordítottam neki különösebb figyelmet.
Tegnap kora délután dolgom volt és el kellett mennem (hogy mi az nem fontos) de nem volt kedvem zenét hallgatni és utazás közben játszani sem. A telefon fel volt töltve mint mindig, reggel/délelőtt lett levéve a töltőről így teljesen fel volt töltve, elvileg. Amikor várakozás közben megnéztem, hogy mennyi a töltöttség akkor 41% volt, kicsit furcsálltam de nem foglalkoztam vele. Fél órával később aztán már csak 2% volt, na ekkor már tényleg komolyan vettem a helyzetet mivel fél óra alatt null használattal normál esetben nem kellene 41-ről 2-re esnie. A busz megállóban, mivel a busz csak sokára jött, kikapcsoltam a készüléket és le vettem a hátlapot, naivan azt gondoltam, hogy az akkumulátor ki-be rakása segíteni fog (a dect telefon esetében szokott) de tévednem kellett. Amit láttam az nem volt más mint egy: szép púpos akkumulátor. Úgy nézett ki mint aki/ami meghízott de rendesen, így aztán már világos volt az extrém rövid üzem idő oka.
Mivel fel kellett adnom egy csekket így gondoltam egy füst alatt elintézem az új akkumulátor beszerzését is. A Pesti úti Tesco-ban lévő kis postán fizettem be a csekket és az üzletek között van egy Samsung üzlet is, gondoltam ott biztosan lesz akkumulátor a telefonomhoz.
Két ok miatt választottam ezt az üzletet:
1; Ott mindig vagy nincsen egy vevő sem, vagy csak 1-2 a szolgáltatóiakkal ellentétben ahol is mindig van legalább 2-3 várakozó.
2; Gyári alkatrészben jobban bízok még akkor is ha drágább.
Természetesen most sem volt senki és volt is a nekem szükséges akkumulátorból, 8900 forint volt. Ameddig elővettem a tárcámat addig megkértem az eladót, hogy tegye bele a készülékbe az új akkumulátort amit meg is tett. Fizetéskor jött a nagy sokk: NEM LEHET BANK KÁRTYÁVAL FIZETNI!!! A miértre elég homályos választ adott az eladó de nem akartam vele vitatkozni mivel úgy sem ő tehet erről a helyzetről, fizettem készpénzzel és távoztam.

Milyen dolog már az ilyen: 2015-ben nem lehet bank kártyával fizetni egy olyan üzletben ahol több tízezres okotelefonok és tableteket árulnak? Elég nonszensznek tartom ezt, főleg úgy, hogy nem egyedi esetről van szó, több ilyen és hasonló helyzettel találkoztam már az utóbbi években.
Nekem személy szerint elég fájó dolog az, hogy nem tudok kártyával fizetni mivel a jelenlegi számla csomagom kifejezetten kártyás vásárlás orientált: ingyenes kártyás vásárlás, számla vezetési díj kedvezmény a gyakori használat után de drága a készpénz felvétel.
Jó azt még elfogadom, hogy a sarki lángososnál vagy az egy személyes kis boltban nem lehet de egy komolyabb üzletben miért van így???
Néhány példa a bank kártya ellenes üzlet politikára (cégnevet nem mondok):
Egy belváros üzletben (nem az V. kerületben van de a nagy körúton belül) ahol a fényképezőgépet vettem anno, ott sem lehetett kártyával fizetni így másnap vissza kellett mennem készpénzzel.
Egy webshop személyes átvételi pontján 2-3%-os költséget számolnak fel a kártyás fizetéskor.
Többször is tapasztaltam, hogy az üzletekben az eladók/személyzet tagjai elég rossz néven veszik ha a nem tisztelt vevő kártyával kívánna fizetni (a sorban utánam lévő többi vevőn is látom sokszor, hogy nekik sincsen ínyükre a kártya használatom).
Szerencsére egyre több helyen lehet kártyával fizetni ami jó dolog hiszen nem kell a készpénzzel bajlódni és amúgy is állandóan azzal jönnek, hogy sokkal jobb/kényelmesebb a kártya használat, ezt aláírom. De sajnos még mindig vannak olyanok akik ellenállnak és mindig megtesznek, hogy ne legyen olyan jó/kényelmes a kártyás fizetés.

Ha valaki a postán kívánt eddig kártyával fizetni akkor az készpénz felvételnek minősült(!!!), elég nonszensz ez is. De most már változott a helyzet, aki most szeretne feladni csekket akkor az már kártyás vásárlásnak fog minősülni de a több fizetni valót továbbra is készpénz felvételnek számolják el, ez még nonszenszebb így, legalább örülhet az ember, hogy a csekket fizetheti kártyával is.
Nálunk (Pesti úti Tesco) 4 ablak van a postán de csak az első háromnál lehet kártyás fizetésként csekket feladni, a negyediknél nem. Milyen dolog ez már? Lehet ezt még fokozni???

Hozzászólások

(#1) shteer


shteer
félisten

Hallatlan :Y készpénzzel kellett fizetni? Hogy mik vannak még manapság..

(#2) Entryy


Entryy
aktív tag

A bankok üzletpolitikája a hibás. (vagy a kártya cégeké.)
Tekintsünk el attól,hogy a terminál megvásárlása mennyibe kerül - 100fölött kezdődik.
Tekintsünk el attól,hogy van havi költsége is az adatkapcsolat miatt vagy ha nem saját akkor még a készülék bérleti díjával is számolni kell.

Ami a meredek, hogy a bankok a tranzakciók után 2-10%ig terjedő összeget számolnak fel az eladónak!
A készpénzfelvételt te fizeted, a kártyás vásárlást a bolt.

[ Szerkesztve ]

http://www.adrenalinbase.com/index.php?L=fr&T=videos# -- The need4speed " The art of flight "

(#3) Sethdobaloah


Sethdobaloah
senior tag

létezik olyan számla ahol nem ingyenes a kártyás vásárlás? :))
Finoman szólva se valószínű, hogy normális helyzetben ilyet válasszon valaki...

...csak én vagyok helikopter?

(#4) Gubek-Einste válasza Sethdobaloah (#3) üzenetére


Gubek-Einste
félisten

Sajnos igen, pl anyámnak egyszer 860 forintot számoltak fel egy patikai vásárlás után.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 & Asus RT-AC65P

(#5) kmisi99


kmisi99
addikt

Azt írtad, hogy van még a telefonra garancia, akkor miért nem garanciáztattad? 9000ft egy akksiért az eléggé sok szerintem, pláne, hogy a telefon árának az 1/3.

(#6) ncc1701


ncc1701
addikt

Annyi a történet, h a kp fizetésnek nincs nyoma -> könnyen el tudják adócsalni.

(#7) Gubek-Einste válasza kmisi99 (#5) üzenetére


Gubek-Einste
félisten

Azt hitte,. hogy csak 1 év volt rá + kell is a telefon így nincsen időm a garanciáztatásra. Amikor garanciáztattam akkor mindig 3-4 hét volt amire megkaptam a csere darabot.

#6) ncc1701
Azért egy hivatalos Samsung üzletnél ezt nem hinném.

[ Szerkesztve ]

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 & Asus RT-AC65P

(#8) Kasya válasza Gubek-Einste (#7) üzenetére


Kasya
nagyúr

Egy hivatalos Samu uzletnek lehetne kartyas fizetesi lehetosege...

En nagyon utalom azt, hogy jelen korban nem lehet mindenhol kartyaval fizetni...itthon legalabbis. Ertem en hogy a bankok lehuzzak a ceget, de hogy lehet az hogy nyugaton meg a piaci kofasnal is tudok kartyaval fizetni? Ott nem akarnak akkora hasznot huzni a bankok, mint itthon?

Evek ota nem hordok magamnal kezpenzt. Alkalmankent szivok is miatta (tudom, sajat hibabol), de ilyenkor atmegyek a szomszed uzletbe es elkoltom ott a penzem. Amit nem tudok utalassal vagy kartyas fizetessel megoldani, az nagyon ritka szerencsere, de nagy ritkan azert fejet kell hajtanom nekem is a rendszer elott...bosszusagomra.

(#9) Met válasza Entryy (#2) üzenetére


Met
veterán

+ a boltok van hogy több hét után kapják meg a pénzt

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#10) Gubek-Einste válasza Kasya (#8) üzenetére


Gubek-Einste
félisten

Hozzá kell tennem, hogy az üzlet sor többi (az összeset nem tudom) üzletében lehet fizetni kártyával, van ott minden mint a mesében: mindhárom mobil szolgáltató megtalálható, Don Pepe (itt fizettem már kártyával), patika, posta, OTP, Norbi Update, pénzváltó, ékszerész, nyomtató patronos (itt is fizettem már kártyával), stb. Kíváncsi volnék, hogy miért pont ott nincs erre lehetőség.
Szerencsére itthon is egyre jobban elfogadott a kártyás vásárlási lehetőség, már a kisebb üzletekben is van lehetőség erre.
Készpénzt én is sem nagyon hordok magamnál de azért mindig van nálam 1-2 ezer ha valamire gyorsan kellene.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 & Asus RT-AC65P

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.