2020. október 22., csütörtök

Gyorskeresés

Must Have: Hasznos kiegészítők a böngésződhöz!

Írta: | Kulcsszavak: chrome . firefox . addons . kiegészítők . adblock

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok,

Gondoltam írok egy kis összegzést hogy milyen bővítményekkel varázsolhatjuk otthonosabbá böngészőnket.
Én mondjuk a Chromeot szeretem és használom, de a Firefox is itt figyel azért a gépen, a bemutatott kiegészítők pedig megtalálhatóak mindkét böngésző alkalmazásai között, amit linkelni is fogok természetesen :)

Szóval vágjunk is a közepébe. A legfontosabb szerintem az internet jelenlegi állása szerint hogy egy Adblock legyen belőve frankón. Ez azt jelenti hogy többé nem lesz reklám (jó esetben) sehol. Tehát nem kell a youtubeon videó nézés közben azon aggódni hogy alul elkezd majd reklámozni,vagy a videó előtt sem lesz 5mp-es reklám -ami igen zavaró- de nyilván minden weboldalon van reklám, ezzel megkímélheted magad ezektől a kellemetlenségektől.

Adblock Plus letöltése: Chrome verzió, Firefox verzió

A következő reklámszűrő a Ghostery, amivel azokat a botokat tudjuk letiltani amik követik a böngészésünket, és a szokásainkat elemzik (pl. Google Analitics), illetve a "Nagy testvér" által kitett +1, illetve like gombokat tüntethetjük el, mivel azok is megjegyzik szokásainkat. Illetve itt is van egy reklámszűrő lista, tehát amit esetleg az Adblock kihagyna azt a Ghostery remélhetőleg megszűri (illetve fordítva).

Van egy olyan funkciója is hogy megmutassa mit blokkolt az adott weboldalon, illetve egy kis tájékoztatót ad az adott cégről, hogy mit is gyűjt. Érdemes bekapcsolni pár nap erejéig, megdöbbenve tapasztalhatjátok hogy mennyien kíváncsiak a szokásaitokra, félelmetes...
Persze beállíthatjátok hogy mit szeretnétek hogy szűrjön, ha valaki szereti a +1, like gombokat azok maradhatnak, mindenki ahogy érzi ;)

Ghostery letöltése: Chrome verzió , Firefox verzió

Továbbá ha rábíznátok egy harmadik félre a jelszavaitok akkor a LastPass-t tudom ajánlani. Az email címünk , illetve egy jelszó alapján azonosít, lementhetitek vele a jelszavakat, és ha benne van az adatbázisban később felajánlja a kitöltést automatikusan. Rendelkezik még egy automata jelszógeneráló programmal is, illetve automata űrlapkitöltést is tud.
Nagyon egyszerű a használata, a jelszavakat mappába menthetitek a széfen belül, így egyszerű a keresés. Ha több gépetek van, vagy gyakran telepítitek újra a rendszert akkor nagyon jól jön (tapasztalat). Nagyon megkönnyíti az ember életét :)

LastPass letöltése: Chrome verzió , Firefox verzió

Még szeretem a Google levélfigyelőt is, bár kicsit pontatlan, néha offlineba megy és későn frissít viszonylag (ha már megnéztem a levelet), de azért szeretjük. Ha gmail fiókkal rendelkezel akkor azért hasznos.

Google levélfigyelő letöltése: Chrome verzió , Firefox verzió

A Firefoxot a Chrome mellett használom még többek között 2 addon miatt. Az egyik a Download Helper, ami segítségével letölthetjük a Youtuberól, vagy bármilyen oldalról igazából a videót .flv, .mp4, illetve .3gp formátumban.
Ha hanggá szeretnénk konvertálni egyből akkor sajnos fizetni kell érte, de ezt én külső programmal meg szoktam oldani.

Download Helper letöltése: Firefox verzió

A másik kiegészítő ami miatt a Firefox a gépen van pedig a Reloadevery. Ez egy automata oldalfrissítő. Tárgyfelvételnél a Neptunban egyszerűen nélkülözhetetlen. -remélem páran azért értik mire gondolok-
Beállítható hogy milyen gyakran frissítse az adott oldalt, tetszés szerint állítható.
Most hogy cikkírás közben rákerestem Chromeban is van egy ilyen kiegészítő, bár nem teszteltem még, 4.5 csillagot kapott, tehát nagyon nem lehet elbaltázva.

Reloadevery letöltése : Firefox verzió
ChromeReload letöltése: Chrome verzió

Köszönöm hogy végigolvastad, remélem tetszett az összegzés. :)

Hozzászólások

(#1) gtamate2


gtamate2
veterán

Várom a véleményeket :R

*Sn0w

(#2) kmisi99


kmisi99
addikt

crome ra is van YT downloader addon. [link]

(#3) gtamate2 válasza kmisi99 (#2) üzenetére


gtamate2
veterán

Köszönöm, viszont nem engedi hozzáadni erről a webhelyről.. :S

*Sn0w

(#4) kmisi99 válasza gtamate2 (#3) üzenetére


kmisi99
addikt

Ja elfelejtettem leírni, hogy úgy kell telepíteni, hogy jobklikk mentés így lemented valahova. Belépsz a bővítményekhez a chrome ba engedélyezed a fejlesztői módot és csak behúzod oda a letöltött fájlt és telepíti is.

Bár ahogy látom nekem most valamiért nem mutatja a letöltést a youtube nál pedig eddig jó volt. :F

[ Szerkesztve ]

(#5) KaiotEch


KaiotEch
veterán

:R Ghostery :R

Gmail figyelőre szerintem ez jobb.

"Ha akarok venni egy terméket az alzánál (JBL GO 2) ami 9.990 Ft, akkor ehhez még kell vennem valamit, hogy 12.000 Ft legyen?" by oszy || "Fixen gépbe rögzített vinyót ne nevezzünk már tárolásnak, az max átmeneti tár." by Dr. Akula

(#6) gtamate2 válasza kmisi99 (#4) üzenetére


gtamate2
veterán

Akkor hagyom is, a firefoxé tökéletesen kiszolgál, ennyit nem vacakolok most vele :)

KaiotEch: :R

*Sn0w

(#7) Vakegérke

Ghostery. Biztos jó, de zavar, hogy állandóan megjelenik az ablaka. Egyelőre eltávolítottam, de ha megmondod, hogy miként tudok megszabadulni az állandó állapotjelentésétől, akkor megpróbálom szeretni.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#8) Samus


Samus
addikt

Gmail figyelőnek ez az Ultimate alkalmazás. Nagyon régóta használom, és nagyon szeretem. Egyetlen hátránya, hogy nem tud magyarul, mondjuk ez engem a legkevésbé sem zavar. Anno volt egy hasonló kinézetű, de magyar nyelvű alkalmazás, de valamiért lekerült az áruházból...

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#9) turai_ válasza Vakegérke (#7) üzenetére


turai_
tag

Beallitasait megnyitod, Advanced ful, Show alert bubble pipa ki.

[ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf / || echo *Click*

(#10) Samus


Samus
addikt

Vicces ez a Ghostery. Azt hittem az FB össze-vissza követ. Erre ott például egy darab tracker-t nem talál...

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.