Ez most aféle gasztroblogbejegyzés lesz.
Van egy kis csapat, ami jelenleg 5 emberből áll. Lakótársam, 2 barátnőnk, párom, és hát én sem maradok ki a sorból ez a csapat amikor teheti heti 1 alkalommal összeül és főz, általában kicsit "extrább", inkább csak húsimádóbb dolgokat, bár a tököstészta is megfordult a repertoárban már
Ezen a héten tegnap jöttünk össze főzni. Kicsit későn, de azért mindenki odaért A heti menü: zsebeskaraj krumplipürével.
A zsebeskaraj receptjét még december 12-én osztottam meg a nagy kék oldalon a csapat másik négy tagjával, miszerint mi lenne, ha ezt valamikor megcsinálnánk. Oké... kicsit változtattunk a recepten, de nem sokat.
Hozzávalók:
- 0.5 kg karaj
- 20 dkg trappista sajt
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 szál kolbász
- vegeta
a páchoz:
- olaj
- só
- bors
- piros paprika
Elkészítés: a karajt másfél centinként bevagdossuk, úgy, hogy az alja még egyben maradjon, majd a páccal alaposan megkenjük, főleg a zsebecskéket. Hagyjuk állni egy jó órát, addig felszeleteljük a sajtot, paprikát, kolbászt.
Amikor pihent egy kicsit szépen belerakosgatjuk az előbbieket, 2 karikakolbász 1 sajt, a tetejére pedig a paprika. Betesszük egy tepsibe, a páclevet beleöntjük a tepsibe és még annyi vizet, hogy másfél két centi magas legyen a víz és vegetával jól megszórjuk. Lefedjük alufóliával, betesszük a sütőbe, amit akkor gyújtottunk be és 2 óráig sütjük. Nagyjából másfél óra után levesszük az alufóliát és hagyjuk, hogy pirosra süljön.
Előtte:
Készen: