2021. március 6., szombat

Gyorskeresés

Két pont egy sávon...

Írta: | Kulcsszavak: születésnap . elmélkedés . szerelem . lélek

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ma van a szülétésnapom. Mit is jelent ez? Mindössze egy újabb jelölô meglétét azon az idôsávon amin azt mérik, hogy a Föld nevû porszem hányadik kört írja le a központi zseblámpa körül azóta, hogy világra jöttem.
Sokan nagy jelentôséget tulajdonítanak születésük dátumának, órájának, percének. Komplett "tudományok" épülnek arra, hogy eme számsornak különösebb jelentôséget misztifikáljanak. Ezzel is determinálva az arra fogékonyak életpályáját.
Furcsa dolog, mondják ez ember folyamatosan öregszik. Minden évvel egy idôsebb lesz. Így is lehet nézni. Én inkább azt gondolom, hogy újabb idô telt el a két jelölô között. Ilyenkor el szoktam gondolkodni azon, hogy mit értem azon célok közül amiket kitûztem magam elé. Akár erre az idôsávra, akár csak úgy nagy általánosságban. Számot vetek magammal, megnézem mi van még hátra addig amíg az utolsó jelhez nem érek. Azt persze nem tudom mennyi idô telik még el addig, de minden percel közelebb kerül az ember hozzá. Ez elkerülhetetlen.
Újabb célokat tûzök ki magam elé, esetlegesen revidiálom korábban elhatározott céljaimat. Pontosabb igyekszem hozzáigazítani a meglévô lehetôségeimhez.

Szokták az emberek ünnepelni-ünnepeltetni magukat eme jelesnek mondott napon. Ez rendben van is így hisz gyarló az ember. Alapvetôen fontos neki, hogy érezhesse fontos valakinek, érzelmeket vált ki valakibôl, hisz ebbôl építkezik. Önzô dolog ez. Önzô mint bármi más az ember életében. Önzô mint a bármely cselekedetünk. Akár a szerelem ami az önzés az egó legerôsebb kifejezôdése.
Miért? Nézzen mindenki magába! Miért jó valakit akár a percre is boldoggá tenni. Azért mert akkor mi is boldogok leszünk.
Ennyire egyszerû az ember a maga bonyolultságában.

G

Hozzászólások

(#1) .bableWes


.bableWes
őstag

elgondolkodtato kis irás. még sokszor kivánok neked ilyen napot :)

töltöm lefele a torrentet döpirétbéj-rü. csak gondoltam kiirom, hátha kibanolnak..

(#2) danih


danih
addikt

Boldog születsénapot!

(#3) joamilestoné


joamilestoné
addikt

Boldog születésnapot!

(#4) koshmar


koshmar
őstag

Öröm volt olvasni a soraidat, néha rám is törnek ilyen gondolatok. :)

Boldog Születésnapot! :R

(#5) Grafiqs válasza .bableWes (#1) üzenetére


Grafiqs
őstag

Köszönöm. :)
Elôször azon is elgondolkodtam, hogy egyáltalán leírjam-e mi jár ilyenkor a fejemben. A kavargó gondolataimat. De hát mire való egy blog. Örülök, hogy elolvasásra érdemesnek találtad.

Mindenkinek köszönöm. :)

G

[ Szerkesztve ]

És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss

(#6) darál0w


darál0w
Jómunkásember

Nekem ilyenkor általában csak 1 gondolat kavarog a fejemben...mit igyak? ;]

Boldog születésnapot! ;)

Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]

(#7) PMT


PMT
csendes tag

Nos én azt mondom, ha már ünnep, akkor törekedjünk a teljességre.

A magam módján a követkető néhány soros kis szösszenettel szeretnék megemlékezni Grafiqs fórumtársunk munkásságára.

Történt, hogy egy ismerősöm, aki előtte csöndben csak az olvasóközönséget gazdagította, regisztrált ide a fórumra és nyomban feltette kérdéseit a megfelelő topicban.
Részben kapott is érdemi választ és szíve szerint még folytatta volna a diskurzust, ám Grafiqs mindenkit megszégyenítő gyorsasággal feláldozta őt a túlbuzgósság, "szakmai objektivizmus" és pro moderátorság önkényes oltárán azzal, hogy szó nélkül bannolta.

A srácot azonban nem olyan fából faragták, hogy ne álljon ki maga mellett és rögvest felhívta telefonon (!) a moderátort. Az elmondás alapján a vétel nem volt ugyan teljesen tiszta, lévén az egyik fél épp tömegközlekedési eszközön utazott (az mondjuk titok számomra, hogy onnan hogyan tudott moderálni, de tény, hogy nem vagyok egy kütyübuzi) és az emlékek is ködösek, de a modi megígérte, hogy utána jár a dolgoknak és kiköszörüli a csorbát.

Titkot árulok el azzal, ha azt mondom, hogy nem történt semmi, a ban nem lett feloldva stb.

És bár ez immár több mint 5 éve történt, ha eszembe jut, mindig megdobogtatja az agyamban a megfelelő érzelmek kiváltásához szükséges területeket.

u.i.: ja és csak mint apró irreleváns részletet szeretném megörökíteni, hogy akkoriban a fórum még közel sem volt ennyire felhígulva ilyen gamerkiller-szerű arcok hordáival, akik egy eredetileg szakmailag színvonalas portált a saját kis hsz.-gyűjtő, chat-helyettesítő homokozójukká amortizáltak azóta és ennek megfelelően a fenti történetben szereplő delikvens az akkori színvonalnak megfelelően kommunikált, az az 1-2 hsz., amit volt ideje leírni tökéletesen megfelelt a tartalmi és formai követelményeknek, amiket az akkori szabályzat támasztott, szóval a bannolás indoka a mai napig tisztázatlan.

(#8) Grafiqs válasza PMT (#7) üzenetére


Grafiqs
őstag

Elôször is nem szokásom nyomós ok nélkül kitiltani senkit a forumról, bár adott esetbe keményen is tudok moderálni. Sôt, amikor még nem volt meg a privát üzenet lehetôsége akkor msn-en igyekeztem a jobb belátásra bírni az embereket, errôl sokan mesélhetnének a régiek közül. De hagyjuk is ezt.

Érdekes egy olyan embertôl olvasni ezen sorokat (több mint 5 éves történet, állításod szerint), aki alig 2,5 éve regisztrált újra a forumra.

Nem tudom még, kinek vagy az újraregje, de a stílusod nagyon ismerôs.

G

Szerk: Helyesírás.

[ Szerkesztve ]

És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss

(#9) Grafiqs válasza darál0w (#6) üzenetére


Grafiqs
őstag

Csak mert külön hsz.-t érdemelsz. ;)

Én tudom mit fogok az este inni. 1-2 (esetleg több) pohár Portugiesert fogok leönteni a torkomon, egy szép adag argentin szték társaságában.

Tudom-tudom menjek a .... :D

G

És még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss

(#10) .bableWes válasza Grafiqs (#5) üzenetére


.bableWes
őstag

nem csak elolvastam, hanem gondolkodtam is rajta és igen, nagyon igaz :)

töltöm lefele a torrentet döpirétbéj-rü. csak gondoltam kiirom, hátha kibanolnak..

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.