2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Mi a fene van a Hardveraprón?

Írta: | Kulcsszavak: hardverapró . HA . értékelés . noresponse

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Hosszú évekig nagyrészt inaktív voltam a HA felületén, maximum ismerősöknek ha kellett valami, akkor beszereztem nekik, nem volt probléma.
Viszont most elhatároztam, hogy 12 év után építek egy asztali PC-t magamnak a laptop helyett (lévén úgyis a céges lapost viszem mindenhova), hasonló árból jelentősen jobb teljesítmény jött ki egyértelműen.

Na és itt jön az, amitől elkezdett felkúszni a hőmérő az agyamban:
Az elején leszögezném, hogy a legtöbb eladó maximálisan korrekt volt, minden rendben ment, de mivel én eddig a kevés kivétellel sem találkoztam, ezért feltűnt. Marketplacen semmin sem lepődöm meg, itt azért furcsa volt szembesülni bizonyos dolgokkal.
Pl. az elsőnek kinézett processzor helyben volt (van, mert még fent a hirdetés), írtam a srácnak, hogy vinném, személyesen, akár azonnal, némi alkuval, ha neki jó. Visszaírt 3 szót, majd soha többé nem jelentkezett. Telefont sem vette fel, ami az adatlapján van. A hirdetés azóta is aktív, van is pozitívja nem 1-2...
Másik példa tápegység fronton volt, az első ugyanezt produkálta, csak konkrétan még csak nem is válaszolt a mai napig sem egy privát üzenetre sem, hiába az értékelések és a továbbra is aktív hirdetés.
Míg a másik meg épp most írt, hogy hiába beszéltük meg a MAI napra a személyes üzletet, ő mégis inkább egy ismerősének adja el a tápot, mert annak is kell. Bizonyára az ismerős pénze többet ér a boltban, mint az enyém vagy nem tudom, legalább szólt, bár ettől még én feljöttem a budaörsi irodánkba ma feleslegesen HO helyett.

Kérdem én mi a bús f...szért hirdetnek az ilyen emberek bármit is itt?
Ha nem eladó, vegye le, ha meg igen, akkor kommunikáljon. Ha nem tetszik neki az avatarom vagy bármim, akkor írja meg, hogy nekem nem eladó, a nem is egy válasz.
De én ilyet még ezelőtt nem láttam.

Na mindegy, kipuffogtam magam, csak kíváncsi lennék, hogy mások is futottak, futnak-e bele hasonlóba. :U
Természetesen anonim, ennek ellenére sem kívánom senki üzletét, profilját rontani, még ha meg is érdemelnék.

Hozzászólások

(#1) gooool


gooool
őstag

Témaindító hsz. :)

Üdv, Balázs

(#3) mötálhed


mötálhed
tag

Vissza nem írósokba futottam már bele én is. Sőt, Marketplacen olyanba is, hogy én hirdettem, írt hogy neki jajj de kéne meg azonnal jönne-vinné. Én pedig válaszoltam, hogy este vagy legkésőbb másnap jöhet mert épp nem voltam otthon. Aztán mikor várom a delikvenst, de nem jön és ráírok akkor írja, hogy már nem aktuális, maximum 24 óra leforgása alatt :U

(#5) alcsa válasza gooool (#1) üzenetére


alcsa
senior tag

(#6) gooool válasza alcsa (#5) üzenetére


gooool
őstag

Basszus tényleg. :D
Valami rémlett, hogy létezik ilyen szelep a logout rengetegében. :DDD

Üdv, Balázs

(#8) Gave


Gave
addikt

Aminek egy szikrányi értéke van, azt felporszívózzák gyorsan a szakosodott újra-eladók. Elég vacak trend, ami sokszor pl.: a CPU upgradet is kinyírja.

Laptopról váltásnál talán picit jobb a helyzet, mert ott van pár jobb deal, frissebb cuccokra is. (Már ha sikerül beelőzni a porszívókat :U )

(#10) nemlehet válasza Gave (#8) üzenetére


nemlehet
őstag

Ezért nem is gondolkodok már használt piacban, se vevőként, se eladóként. Pillanatok alatt az agyamra mennek ezek a megélhetési lomisok..

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.