2021. március 8., hétfő

Gyorskeresés

Miért mégis Android?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az előző bejegyzésemben a BlackBerrykről, illetve arról írtam, hogy miért nagyon jó nekem ha a RIM gyártja a telefonkészülékemet...
Azóta kicsit változott a kép.
A Bold nagyon bejött telefonálásra, üzenet- és e-mail kezelésre is. Még e-book olvasásra is lehetett használni. A legnagyobb gondom az internetezés, illetve annak hiánya volt. Mert bármennyit is javítottak az 5-ös szoftban a böngészőn, a trackballos linkkeresés elég keserves maradt. A szöveg megfelelő átméretezése, hogy jól olvasható legyen az ablakban sem sikerült túl jóra. Bár lehet, hogy csak megszokás kérdése, nekem nem ment.
Kis kitérőként megemlítem, hogy a Bold után megint Hero-m lett, azután Bold 9700 és arról megint Herora váltottam. Elég határozatlan vagyok... Vagy mégsem? ;)

Szóval néhány hete egy rootolt 2.1-es Androidot futtató T-Mobile G2-vel élek együtt.
Telefonálni nem olyan egyszerű, "tiszta száraz érzés" mint a BB-vel, a hardveres billentyűzetet sem pótolja az érintőképernyős verzió.
De netezni azt lehet vele. Mióta megvan, az asztali gépemet nem is nagyon kapcsolom be, mert fórumokat olvasni tökéletesen lehet a Heron is. Jól tördeli és méretezi a szöveget, elég nagy a kijelző átmérője ahhoz, h ne fárassza a szemet.
Persze nem hátrány a sok-sok alkalmazás sem, bár nem használok sok mindent, nagyjából ugyanazokat a funkciókat, mint BB-n:
- profilváltás: ebben BB-re volt egy nagyon jó szoftver, amit itt használok az sem rossz, de nem olyan letisztult, magától értetődő...
- e-book olvasás
- zenehallgatás
- track log futáshoz
- térkép
- net: ebben a Hero a nyerő
- RSS olvasás
- jelszó kezelés: a BB-ben alapból beépítve, a Hero-ra le kell tölteni valamelyiket a sokból, aztán reménykedni, hogy nem küldi el valahová a titkos adatokat ;]

Üzemidő tekintetében kb egy napot bír, ha sokat netezek és piszkálgatom. Hozzáteszem, hogy az előző két Hero a gyári 1.5-ös Androiddal volt felszerelve, a mostani gyorsabb, gördülékenyebb mint az elődjei.
Működik az ékezetes nevek keresése a telefonkönyvben, nem kell külön segédprogram hozzá. Így azért egyszerűbb az élet.

Most megint úgy érzem, h béke van...
De meddig??? :F

Hozzászólások

(#1) futo001


futo001
senior tag

Jó az a Hero.... akinek nem, az adja nekem. :D
Én is biztosan Androidra fogok váltani. A Diamond felett eljár az idő, iPhone és Windows Phone nem alternatíva, marad a droid valamilyen HTC kivitelben, lehet pont Hero lesz. Remélem Te is megtalálod a békédet. :))

¯\_(ツ)_/¯

(#2) gilfoyle válasza futo001 (#1) üzenetére


gilfoyle
őstag

Remélem Te is, mert pont most olvastam a programozásról szóló írásodat.
A Java-hoz hogy viszonyulsz? Nem jöhet szóba, mint alternatíva? Mert erősen java alapú az Android, így tudnál rögtön jobbnál jobb alkalmazásokat fejleszteni rá... :R

"a nép kedvenc itala a skót whisky, amelyet választott képviselői útján fogyaszt"

(#3) futo001 válasza gilfoyle (#2) üzenetére


futo001
senior tag

Ha lesz Androidos telefonom, biztosan foglalkozok vele. Ahogy néztem, van C fordító is, de korlátozott lehetőségekkel.

¯\_(ツ)_/¯

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.