2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Negrót sem kell már venni

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

[Törökországba költözik a győri Negro-gyár]

Ahogy a Szlovákiában gyártott piros mogyorós is ugyan az a minőség mint az eredeti Szerencsi (pedig konkrétan ehetetlen), úgy nyilván ez sem lesz rosszabb. :(

Hozzászólások

(#1) Feketelaszlo


Feketelaszlo
senior tag

Tehát az a feltételezés, hogy ha elköltöztetik a gyártást, akkor romlik a minősége? Következik-e ebből, hogy ha a jelenlegi helyén folyik tovább a termelés, akkor semmiképp nem lesz rosszabb? Mi van, ha a márkanév jelenlegi tulajdonosa már az elmúlt években erősen lecsökkentette azon összetevők tartalmát a termékben, amitől a torok kéményseprője volt, s jelenleg egy közönséges keménycukorkát árulnak NEGRO néven, amiben nincs más, csak glükóz és ételízesítő? Persze mivel a recept titkos, semmi ilyen teóriát nem lehet bizonyítani, puszta elgondolkodtató fikció.
Egyébként pár éve még a NEGRO-t is egyidejűleg gyártották Szerencsen és Győrben: nem tudok róla, hogy a vásárlók tömegesen kiszúrtak volna bármiféle ízbeli különbséget.

(#2) #65675776


#65675776
törölt tag

Na nem mintha a Piros Mogyorós valaha is a minőségi csokik közé tartozott volna. Eleve azzal a céllal jött létre, hogy az elrontott, legrosszabb minőségű csokimasszát is el tudják adni. Rommáhígították tejjel, és adtak mellé mogyorót. Utóbbi 30-40 évvel ezelőtt filléres dolog volt, főleg összevetve a kakaó árával. Csak azóta az ország mogyoróbokrainak >80%-át kiirtották*. Azért került bele olyan sok mogyoró a kezdetekben, mert azzal tudták legolcsóbban elnyomni a hulladék csoki ízét. Ahogy sikerült javítani a csoki minőségét, és ahogy drágult a mogyoró, úgy került bele egyre kevesebb. de fénykorában is maximum a középszar kategória alját képviselte. A szlovákoknak meg lehet az eredeti receptet adták át, szóval ők az echte eredeti, legendás(an szar) Piros Mogyoróst gyártják. Nem a későbbi némileg jobb minőségűt.

De egyébként ha így állsz hozzá, akkor ne vegyél Magyarországon készült Mercit (mert sokkal rosszabb, mint a német), Electrolux akármit (mert sokkal rosszabb, mint a svéd), Suzukit (mert sokkal rosszabb, mint a japán), Samsung terméket (mert sokkal rosszabb, mint a koreai), és így tovább.

* - Régebben kb minden vidéki út mellett sorakoztak a mogyoróbokrok. De pl nálunk a lakótelepen is volt 40-50 mogyoróbokor elszórva. Gyerekkoromban betegre zabáltam magam mogyoróval, mert évi 2-3 alkalommal virágzik a mogyoróbokor, és kb minden alkalommal termést is hoz. Na ezek a bokrok sincsenek már meg. Láthatóan szisztematikusan irtották ki az országban őket.

(#3) potyautas


potyautas
csendes tag
LOGOUT blog

Azt hittem az a hír, hogy elviszik Magyarországról a gyártást. (ami egyébként a tulajdonos szivejoga)

(#4) erdey_a


erdey_a
őstag

más fórumokon, fészbukon is megy a kesergés a negro miatt. Aztán amikor felteszem a kérdést, hogy ki mikor vett utoljára negrot, csak a síri csend a válasz.
A magyar éves negro-igényt szerintem egy modern gép egy műszak alatt legyártja.
Azért a negro nem egy m&m's.

Vérboci

(#5) lezso6 válasza erdey_a (#4) üzenetére

A legtöbb ilyen nosztalgiatermék olyan, mint a magyar narancs: kicsit sárgább, kicsit savanyú, de a mienk.

Bár én szeretem a negrót, s nem hiszem, hogy változni fog ez, ha máshol gyártják, hisz elvileg szabályozva van a recept. Ugye az egyes globálisan kapható termékek régiónként más ízűek, az ott élő emberek ízléséhez igazítják az ízvilágot. Állítólag, mert számomra a nyugati kóla sokkal ihatóbb. Vagy ott a sör, amit itthon felkukoricáznak, s mosogatórongy íze lesz. Ezért szinte csak importot vagyok hajlandó inni. Nincs bennem semmilyen ellenérzés a magyar termékekkel szemben, sőt, ha lehet választani akkor azt fogom. De amiből szemetet gyártanak itthon vagy itthonra, azt nem fogom megvenni.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#6) erdey_a válasza lezso6 (#5) üzenetére


erdey_a
őstag

Ha valaki ad, én is megeszem a negrot, de életemben nem vettem még. Aki vett, ezután is vehet. Mit számít hogy hol készül. Sokan nem értik, hogy ez világszinten egy olyan jelentéktelen termék, hogy egyszerűen nem éri meg külön üzemet fenntartani neki.

Vérboci

(#7) total90


total90
veterán

A Negró nem magyar termék eredetileg, csak a Győrin keresztül volt forgalmazva.
Pl. A szerbiában vagy horvátoknál kapható Negró mérföldekkel jobb.

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#8) Csapoati


Csapoati
nagyúr

Gép gyártja majd ott is egy meghatározott recept alapján. Az meg mindegy, hogy Hasan vagy Kovács alkalmazott nyomja meg a gombot.

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#9) MineFox54 válasza total90 (#7) üzenetére


MineFox54
őstag

Szerintem az borzalom. Sima selyemcukor, alig mentolos ízzel. (most is van egy itthon, díszdobozzal... egy csomag magyar Negro kb 1 nap alatt elfogy, ebből 2 szem fogyott 1.5 hét alatt :) )

(#10) #78693120


#78693120
törölt tag

Eddig rendszeresen vettem, de ezek után nem fogok. :(

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.