2022. szeptember 26., hétfő

Gyorskeresés

Mosógép mizéria

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Adott 1db. Whirlpool márkájú, 11 éves, felültöltős mosógép. Most sokan felhördülnek, hogy 11 év után még működik és Whirlpool!? Na, igen! Akkoriban még megbízható márka volt. Manapság már nem igazán.

Sajnos manapság már az enyém sem, ugyanis tegnap délután megadta magát. Az a legdühítőbb a dologban, hogy menet közben állt le, tele vízzel és félig mosott ruhákkal. Ráadásul nem is sikerült felnyitnom, hogy kivegyem a ruhákat és kimerjem a víz nagy részét.
Próbálkoztam mindennel, hogy valahogy újraindítsam, de semmire sem reagált. Végül kénytelen voltam a leeresztőszelepen át megszabadítani a víztől, ami nem túl lélekemelő, hiszen (értelemszerűen) a gép oldalának alján található. Körberaktam mindenféle nedvszívó dologgal (leginkább törölközőkkel) és egy lapos tálba eresztettem a vizet és így 3-4 decinként (meg ami melléfolyt :((( ) megszabadultam a "fölöslegtől".
Egy-másfél órás kínlódás (és a fürdőszoba többszöri felmosása víztelenítése) után meghallottam a biztonsági retesz kattanását.
Nem tudom, hogy ez a víz leengedésével volt-e összefüggésben, mert elméletileg a dob forgásának megszűntével old ki, de nem is érdekelt, mert végre kinyithattam a tetejét és kiszedhettem belőle a mosószeres vízben ázó ruhákat.
Ezután hagyományos módszerrel fejeztem be a mosást, de persze nem dézsában :DDD , hanem a kádban.

Természetesen felmerült bennem hogy mi mehetett tönkre, de egyértelműen az elektronikára gyanakszom.
Néhány éve egyszer már megtréfált egy hasonló leállással és akkor a programválasztó tárcsa manuális továbbfordítása megoldotta a problémát, de ez most nem vált be.

Mivel koránál fogva alkatrész-ellátásban nem reménykedhetek és új gépre nincs pénzem, mostantól a párom mosógépére tudok csak hagyatkozni.
Ettől függetlenül egy esélyt még adok a gépnek. Amikor legközelebb mosni szeretnék, teszek egy próbát, hátha elindul, elvégre a lepényhal megy utoljára! :DDD

Hozzászólások

(#1) Geri Bátyó


Geri Bátyó
őstag

Várom az ilyen és hasonló történeteket, legyen az bármiféle háztartási gép! :K

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#2) mickemoto válasza Geri Bátyó (#1) üzenetére


mickemoto
senior tag

Nekünk szimplán leégett a mosógép, benne a ruhák is.Még jó hogy más nem.
Ellenben már bőven kiszolgált,valami Hajdú volt ha jól emlékszem(már sehol nem volt rajta felirat,még a programkapcsolót is csak az tudta kezelni aki már mosott vele.)

[ Szerkesztve ]

Az információ korában a tudatlanság az választás kérdése. A tudás hatalom! A nem tudás a hatalom vak és engedelmes kiszolgálója!

(#3) Geri Bátyó válasza mickemoto (#2) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Nem semmi!
Nekem csak kenyérpirító gyulladt ki (nem a kenyér), de annál végülis érthető.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#4) Vakegérke


Vakegérke
veterán

Anno NDK automata (nem kivehető ajtós :D ) mosógépünk volt. Meghozták a szállítók, kérdezték, hogy hova tegyék. Mondtam, hogy csak ide, majd én a helyére teszem. Furcsán néztek rám, távozásuk után rájöttem, hogy miért. 105 kiló volt a drága.

Működött szépen sok-sok évig, aztán egyszer mosás után nedves volt alatta, körülötte a linóleum. Nem volt poén, de ahogy haladtunk az időben, egyre több vizet eresztett.
Hogy az anyád...
Felborítottam, alánéztem. Aha, a szivattyú ereszt. Kiszereltem, szétszedtem. A szimering kopott ki. Vettem egyet, kicseréltem. Hurrá, ügyes vagyok, megoldódott a gond.
Na ja, de egy idő után újra előjött a hiba. Vettem egy marék szimeringet, fél évente, évente cseréltem. Aztán elegem lett belőle.
Szóltam egy barátomnak, aki sóherebb volt nálam, vigye a csudába, nincs kedvem tovább szórakozni vele. Elvitte Békásmegyerre, kapott hozzá fél marék szimeringet. Nála működött a gép még vagy öt évig, többet nem tudok róla.

És eljöve Whirlpool időszak.
Szép volt, könnyű volt, csöndes volt. Szerettük. Nem tudom, hogy volt-e 11 éves, de hogy az idejét kiszolgálta, az biztos.
Egy mosás alkalmával visítást, meg kerepelő zörejt hallottam. Kimentem a fürdőszobába, azonnal áramtalanítottam. Fel tudtam nyitni a fedelét, így láthatóvá vált, hogy egy kicsit csálén áll a dob.
No, Marikám elintézte a ruhát, kimeregette belőle a vizet, a maradékot meg leengedtem a gumiszelepen.
Leszedtem az oldalát, és ízes magyarsággal káromkodtam. Műanyag csapágy volt benne, darabokra tört.
Volt rá jelentkező, elvitte, SKF boltban vett hozzá igazi csapágyat, sokáig használta megelégedéssel.

Vettem egy Indesit mosógépet. Szép is, jó is. Olyan spécin rakták össze, hogy még erővel se lehet egy zsebkendőt se betuszkolni a dob és tartály fala közé.
Sok rosszat hallottam róla, nekem semmi bajom vele. Remélem nem is lesz, nem vagyok jól eleresztve anyagilag. Szerintem legalább 10 éves.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#5) aero.


aero.
veterán

Nálunk is random leállt program közben a 12 éves LG. Végül a panel újraforrasztása oldotta meg a problémát.

(#6) sanykaraj válasza Geri Bátyó (#1) üzenetére


sanykaraj
csendes tag

A régi dolgok elpusztithatlanok. Egy jobb szerelö sec perc allat megjavítja. (Én azért szedtem szét nem rég egy jopár darabot mert már utban voltak)

Eddig a sötéttől féltem, de már tudom, hogy sötét soha sincs, az csak a fény hiánya. Tehát most már a fény hiányától félek :DD

(#7) moonlight115


moonlight115
tag

Geribátyó, nem ijesztgess, a mi mosógépünk pont ilyen felültöltős Whirlpool, 13 éves! Eddig semmi baja se volt, pedig nem etetem Calgonnal, hogy tovább éljen. :D

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#8) beefjeez válasza Geri Bátyó (#1) üzenetére


beefjeez
senior tag

Nekem a 13 éves siemens xt850 mondott fel nem rég, de jó kis gép volt, megérte az árát anno, nem volt olcsó.

(#9) razorka777


razorka777
addikt

Vettünk viszonteladótól egy kb.4 éves whirpoolt 28 ezer forintért, amire nem vállaltak garanciát.
Egy mosás után megadta magát a gép.Azonnal hívtuk a tagot, hogy akkor most mi van.
Ő azt mondta, mielőtt kihozták csináltak egy próba mosást és ment rendesen.
Nem volt mit tenni, hívtunk egy szerelőt, aki kicserélte az elszakadt ékszíjat.
Öt percet volt, tíz darab mátyásunk bánta, de legalább van egy működő mosógépünk. :)

Xiaomi MI6 & Galaxy A70

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.