2020. február 29., szombat

Gyorskeresés

Miért is?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Miért is?

Tényleg, vajon miért is? Miért is van az, hogy a sors (vagy nevezzük bárminek) kijelölt számomra egy utat. Adott hozzá megfelelő képességeket és hozzáállást, de bármit is teszek, bárhogy próbálkozom, keresztbe tesz. Miért is várja el, hogy ezek után lelkesedjek és ezt az utat járjam?
Miért van, hogy mindenre úgy kellett rádöbbennem, hogy pofonokat kaptam az élettől. Pedig lehetne ezt „szép szóval” is! Mégis, az életem leginkább egy sokkterápiához hasonlít.
Miért van az, hogy az akaraterőt – aminek korábban sem voltam híján – 19 évnyi fájdalommal kellett megerősíteni? Miért is?
Miért van az, hogy mások boldogulását és boldogságát a magamé elé kell helyeznem, de erre rájönni, rengeteg csalódáson keresztül vezetett az út. Miért is?
Miért gondolja ez a felsőbb hatalom, hogy akiken tudatlanul segítettem, azokon tudatosan nem tudtam volna? Miért is?
Miért van az, hogy akiken tudatosan segítettem, egy idő után eltaszítanak. Miért van az, hogy átvernek, kihasználnak és egy idő után úgy állítják be a dolgot, mintha én lenék a főgonosz? Miért is?
Miért húzogatja a sors előttem a mézesmadzagot és alakulnak úgy a dolgok, hogy talán mégis jár nekem is egy kevés boldogság, de aztán csak még nagyobb pofáraesés a vége? Miért is?

Miért gondolja bárki, hogyha egy ember nem kap olyan jellegű pozitív visszajelzést és támogatást amire szüksége lenne, hogy mindezt folytassa, akkor is tud örülni az életnek? Miért is?

Miért kell testileg és lelkileg is nyomorékká tenni egy embert?

Miért is?

Hozzászólások

(#1) Geri Bátyó


Geri Bátyó
(őstag)

Akár le is tilthatnám a hozzászólásokat, mert nem gondolom, hogy erre bárki is tudna válaszolni és (már előre is elnézést) a vallási blablából pedig nem kérek.
Mégis engedem, mert miért ne?

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#2) Szten Márs


Szten Márs
(nagyúr)

Hiszel egy felsőbb hatalomban? Hiszel abban, hogy mindez nem véletlen kockadobások eredménye, hanem tényleg valaki/valami irányítja? (Nem feltétlen idekeverve a vallást, a kettő nem szükségszerűen ugyanaz, meg arról már úgyis beszéltünk, ha csak érintőlegesen is.)

Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's gonna die... come watch TV!

(#3) Geri Bátyó válasza Szten Márs (#2) üzenetére


Geri Bátyó
(őstag)

A vallásokban valóban nem hiszek, viszont ha a fizikai és biológiai szükségszerűségeket nézzük (esetemben pl. a genetika is ide tartozik), ez olyan dolog, amit nem tudunk befolyásolni, tehát felettünk áll és hatalma van fölöttünk.
Másrészt hiszek olyasmiben is, amit más talán okkult dolognak mondana. Energiák, (személyes) kisugárzás, amik befolyásolják azt, hogy mi hogyan viszonyulunk másokhoz és ők hozzánk.
Harmadrészt pedig, túl sok a véletlen ahhoz (legalábbis szigorúan a magam életét nézve), hogy ez véletlen legyen. Ezt nevezem sorsnak, ami valójában csak egy célt, vagy feladatkört határoz meg. Ez megint lehet bármi, ami a lelki alkatomat, a neveltetésemet és úgy általában az életemet alakította.
Olyan vagyok, amilyen, de ez nem, vagy nem teljesen véletlen.

Valami ilyesmi.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#4) Szten Márs válasza Geri Bátyó (#3) üzenetére


Szten Márs
(nagyúr)

Valószínűleg én látom túlságosan materialista módon és egyszerűen a világot :) A fizikai, biológiai szükségszerűségek felettünk állnk, de nem tekinthetők olyan felettes hatalomnak, amit akár csak jelképesen is, de számon lehet kérni miértekről. A véletlenekben meg hiszek, és ami azt illeti valószínűleg, ha egy, a véletlenekben nem hívó ember életének véletlenjeit felcserélnénk másik véletlenekkel, akkor is valószínűtlennek érezné a valóságot. Vagy nem, de az esetben egy véletlen valamikor, valahol úgy alakította a lelki fejlődését, hogy a többi véletlent már ne véletlennek tekintse, azt a véletlent persze nem lehet csak úgy véletlenszerűen kicserélni :)
Persze a véletlenek összességét is lehet felsőbb hatalomnak tekinteni, hisz, bár ezekre - egy szintig - hatással tudunk lenni, csak épp sosem tudhatjuk, hogy milyen eseményláncolatot fogunk megindítani, így milyen is lesz ez a hatás. Ez kb. egyenértékű azzal, mintha nem tudnánk hatással lenni rá. De ez is egy élettelen, szenvtelen, kérlelhetetlen felsőbb hatalom.

Sajnos viszont - ahogy azt előre is vetítetted - a kérdésedre nem tudok választ adni :(

Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's gonna die... come watch TV!

(#5) Geri Bátyó válasza Szten Márs (#4) üzenetére


Geri Bátyó
(őstag)

Én is inkább materialista módon közelítem meg a dolgot. Ezért is emeltem ki a fizikát és a biológiát. Ezek olyan törvényszerűségek, amikkel nem lehet vitatkozni.
Az is nyilvánvaló, hogy véletlennek minősül az, hogy egy genetikai hulladék vagyok, ahogy az is, hogy olyan neveltetést kaptam, amilyet, de ide sorolhatom azt is, hogy az életem bizonyos részeit nem tudom (ahogy senki sem) befolyásolni.
Másrészről egy szerencsétlen mutáció benne van a pakliban, tehát nem véletlen. Az, hogy ebben a családban nőttem fel és emiatt úgy neveltek, ahogy, megint nem véletlen, mert máskülönben nem én lennék én.
Valahol véletlen, de mégis szükségszerű, tehát nem feltétlenül véletlen.
Kicsit paradox, ahogy az egész világegyetem is az és pontosan ezért tudom összeegyeztetni a materializmust az általam sorsként meghatározott valamivel!

Nem kérek számon senkitől semmit, mert nincs kitől, de fel kellett tennem ezeket a kérdéseket. Leginkább magamnak.

[ Szerkesztve ]

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#6) Szten Márs válasza Geri Bátyó (#5) üzenetére


Szten Márs
(nagyúr)

Igen, azt hiszem értelek :K És az utolsó, off részt is... így tiszta.

Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's gonna die... come watch TV!

(#7) Geri Bátyó válasza Szten Márs (#6) üzenetére


Geri Bátyó
(őstag)

Próbálok valami választ találni. Próbálom magamnak megmagyarázni, hogy miért is van ez az egész, hogy újra pozitívabban állhassak hozzá az élethez, de egyelőre nem találok választ.
Még nem adtam fel teljesen, de közel állok hozzá.

Próbálok értelmet találni a tragédiákban. brutálmetál ebben a témában.

[ Szerkesztve ]

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#8) Blindmouse válasza Geri Bátyó (#7) üzenetére


Blindmouse
(senior tag)

Olvasd el az "Alapítvány előtt" vagy az "Előjáték az Alapítványhoz" című könyvet. Abban le van írva az egész sors-irányítás satöbbi dolog. Amúgy szar lesz ebben a generációban élni, az előttünk lévők elmulatták a mi örömünket.

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.