2023. december 8., péntek

Gyorskeresés

pcbonto1992

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Éljenek a pitiáner internetes csalók! Gondolom többeknek ismerős lehet a pcbonto1992 nicknév, ugyanis a hozzá tartozó egyén rajtam kívül másokat is átvert itt a PH-n nagyjából 2 évvel ezelőtt. Engem "csak" 6500 Ft-al károsított meg, amikor a nagy VGA-s cikkemhez szedtem össze a kártyámat (egy GeForce GT 530-at ajánlott, ami beszerezhetetlen itthon, és végül nem is szerepelt a cikkben). Nem ez volt az első eset, hogy átvertek, és az összeg se volt olyan véresen nagy, szóval nem is foglalkoztam az üggyel sokáig (amikor másodjára is le akart húzni, akkor épp egy AGP-s 7950 GT-t ajánlva, persze már résen voltam, de ezzel az "ajánlattal" sajnos pont egy ismerősömet verte át utána).

A történetnek a tegnapi napon lett folytatása, mikorra is idézést kaptam a rendőrségtől, hogy szombat délben jelenjek meg tanúként. Az idézésben semmilyen konkrétum nem szerepelt arra vonatkozóan, hogy milyen ügyben akarnak kihallgatni, így csak ott szembesültem vele, hogy ez a bizonyos csaló az én számlaszámomat felhasználva küldött valakinek egy hamis átutalási igazolást 35000 Ft értékben, aki ezután feljelentette őt. Mivel ott és akkor nem volt ismerős a név (akkoriban többszáz kártyát adtam-vettem a cikkhez, és egyébként is pocsék a névmemóriám), ezért természetesen azt vallottam, hogy semmit nem tudok az esetről (a kérdés arra irányult, hogy adtam-e engedélyt neki a bankszámlám használatára, amire természetesen nem adtam). Itthon utánanézve a névnek már egyből beugrott, kiről van szó.

Ebből pár tanulságos, illetve megdöbbentő részlet következik:

- ha egy csaló átver titeket, akkor nem biztos, hogy "csak" a pénzetek úszik el, hanem random megkeresésekre is lehet számítani a későbbiekben a rendőrség részéről
- ez a nyomozás 2 éve indult, és most jutottak el odáig, hogy engem megkerestek, ez elég "vicces"
- a rendőrség komolyan gondolja, hogy nulla előzetes információ alapján emlékezni fogok egy 2 éves esetre, amikor behívnak tanúskodni?
- a bankom egy ilyen pitiáner ügyben kiadja az adataimat a rendőrségnek a bankszámlaszámom alapján, amikor nem is én vagyok a gyanúsított? Ehhez joguk van? Nem túl bíztató... Eddig is gyűlöltem a bankokat, de ezután még jobban fogom.

Az már csak hab a tortán, hogy a nyomozást a békéscsabai rendőrkapitányság folytatja, így a pesti emberkének, aki engem kihallgatott, fogalma sem volt az ügy részleteiről, csak felolvasta a másik nyomozó kérdéseit. Valamint említette, hogy az ügyben esetlegesen további megkeresésekre számíthatok, ezért ha valamit kiderítek arról, hogy milyen kapcsolatban álltam a gyanúsítottal, akkor azt jelezzem a békéscsabai illetékesnek, de mindenképp telefonon és ne e-mailen, mert azok gyakran elkeverednek, és van hogy csak fél év múlva "kerülnek a helyükre" a rendőrség berkein belül. Welcome to 21st century...

Hozzászólások

(#1) kurion


kurion
senior tag

Hasonlóan jártam én is. Közel 2 éve történt az ügy(Adibub ha ez mond valakinek valamit). Megtettem a feljelentést és másfél év után lett belőle valami. A vicc hogy eddig 3 levelet küldött a rendőrség mind a 3x szar címre és névre....

Úgy érzem náluk senki sincs a helyzet magaslatán....

[ Szerkesztve ]

"Csinálni jobb mint beszélni róla" - Magic Gladiator

(#2) DarthSun


DarthSun
nagyúr

Szerencsém volt, még nem futottam bele ilyenbe, azonban úgy látom jobb lesz óvatosnak lenni.Akiktől én vásároltam eddig mind rendes, pontos csávó volt de ezek szerint résen kell lenni :U

(#3) kurion válasza DarthSun (#2) üzenetére


kurion
senior tag

Újoncokkal kell vigyázni akiknek kevés a visszajelzése vagy nincs is :D :C

"Csinálni jobb mint beszélni róla" - Magic Gladiator

(#4) Szatyor95 válasza kurion (#3) üzenetére


Szatyor95
aktív tag

Sokszor már a komolyabb értékelésű emberkékben sem lehet megbízni. Nem is olyan régen néztem meg egy telefont. A gyári kártyafüggetlenről kiderült, hogy külföldi függetlenített. Egy másik, hibátlan telefonnak meg olyan szinten sárga volt a kijelzője, hogy a vakokon kívül nincs ember aki ne látta volna. Mint megtudtam, ez az eladó szerint az AMOLED természetes színe...

Nyugodj békében Integra!

(#5) bambano


bambano
titán

a rendőrség nem mondhatja meg a bankodnak, hogy milyen okból kéri a számlaszámhoz tartozó adatokat, így a bankod nem tudja, hogy a wtcc tornyait akarod felrobbantani vagy károsult vagy egy piti tyúkperben.

a banknak meg nincs mérlegelési lehetősége, tehát ha a rendőrség kér egy adatot, akkor azt ki kell adnia.

[ Szerkesztve ]

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#6) toeki válasza bambano (#5) üzenetére


toeki
senior tag

a wtcc az a túraautóbajnokság amiben a michelisz tolja de amúgy nagyjából igen :D

(#7) creation


creation
senior tag

Az én ügyemben még áll a helyzet, nem tudom hol tart...

[link]

"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"

(#8) ribizly


ribizly
veterán

Ez azért kemény. Az a baj ezekkel, hogy pont az ilyen esetek/egyének miatt félnek az emberek belevágni a használtpiacon történő kereskedésbe. Ezeket elő kell keríteni és példát statuálni, hogy legyen bizalma mindenkinek, mert tudhatják: az érdekeik védve vannak!

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#9) GAI válasza ribizly (#8) üzenetére


GAI
senior tag

Ez mondhatjuk hogy sajnos "ilyen", amikor belevágtam a nagy videokártyás cikkbe, akkor eleve számítottam rá hogy belefutok ilyenekbe. Mondjuk furcsamód az a ritkább, hogy lelépnek a pénzzel és nem küldenek semmit. Ami gyakoribb volt (főleg a vaterán) hogy elküldték az aucióban hirdetett kártyát, de a hibátlannak hirdetett kártyáról kiderült hogy hibás (született is erről egy bejegyzésem anno). A cikk végére már egy szép nagy doboznyi hulladék kártya gyűlt össze, minimum 15-20 db. Persze a bemutatott kártyák számához képest még ez sem akkora arány, és jórészt olcsó párezer Ft-os darabokkal vertek át, de persze akkor is bosszantó.

Ami jobban felbosszantott ebben az esetben az az volt, hogy bár én is károsultként kéne hogy szerepeljek ebben az ügyben, de a rendőrség azzal szórakoztat hogy mért az én számlaszámomról lett küldve a hamis igazolás. Azt gondolná az ember, hogy ennyi eszük csak van, hogy a számlaszám tulajdonosa jó eséllyel semmit nem tud az egészről.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.