2019. március 24., vasárnap

Gyorskeresés

(Iphone 4->iPhone 4s)Megéri-e Apple-t venni?:D

Írta: | Kulcsszavak: Iphone 4 -> 4s teszt

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Abból a megfontolásból írom ezt a bejegyzést, hogy segítsek dönteni azoknak, akik vacillálnak, leváltsák-e az iPhone 4-es készüléküket iPhone 4S-re. Vagy régebbi modellről vajon melyikre lenne érdemesebb váltani? Fontos megjegyezni, hogy nekem nem csak volt iPhone 4-em, hanem most is van itthon még egy, vagyis szemtől szembe is megcsináltam a teszteket közöttük. Lényeges még, hogy mindkettő telefonon iOS 5.0.1 fut, semmi jailbreak vagy más módosítás nincs, nem szeretem szennyezni szegényt.

Egy szubjektív gondolattal kezdeném hiszen sok kritika érte a külsőt, hogy a fém keret módosításán kívül semmi változás nem történt. Én epekedve vártam a bejelentést, majd néztem online közvetítést, és először nagyot csalódtam, mikor nem lett a várva várt iPhone 5-ös telefon (legalábbis nem az, amit elképzeltünk).

De elgondolkodtam. Azon kívül, hogy leejteni több mint halálos az iPhone 4/4S modelleket az üveg miatt, mégis a hővezetés és minőség szempontjából fantasztikus, és nekem a kinézete is nagyon tetszik. A legjobb pedig a Facetime, vagy fotózás, Skype-olás esetén az, hogy a telefonnak van egy sima oldala, amire fel lehet állítani, így megkönnyítve az említett funkciók használatát.

Az iPhone 5-ben valószínűleg ez nem lesz meg. A fém hátlap ki tudja (ha az lesz), mennyire karcolódik, mennyire melegszik fel (főleg az új iPad „heat-gate” problémáját nézve), így most kicsit szkeptikus vagyok.
A 4″-es kijelző pedig kell, nem kell, mégis kell? – én használtam már 4,3″-ig mindent, de egy kézzel a legkényelmesebb a 3,5″, akárki akármit mond. Nem véletlen, hogy ez maradt, és már nem is bánnám, ha maradna, az a 0.5″ annyit nem dob a latba. Pont kézbe áll ez a telefon, még ha kicsit túlontúl le is sarkosították. Így elgondolkodva a 3GS alakja kényelmesebb a kézben, funkciók szempontjából viszont az iPhone 4/4S a jobb. Mindenkinek szíve joga eldönteni, így most inkább rátérnék az objektív szempontokra.

Az első és legszembetűnőbb változás az iPhone 4S esetében a sebesség. Elképesztő, most látom igazán, mi az, hogy akadás mentesen fut valami, annyira gördülékeny a rendszer, mind programoknál, mind játékoknál, hogy hihetetlen. A Quickoffice legalább kétszer olyan gyorsan tölt be 1MB-nál nagyobb dokumentumokat. Ezen kívül a menüben való görgetés, applikációk közötti váltás is simább. Sajnos azt kell mondjam, hiába fut el az iOS 5-ös rendszer az iPhone 4-es és iPhone 3GS telefonokon is, kell neki az iPhone 4S készülék hardvere.

Érdekes módon a WiFi valóban erősebb kicsit, az eddigi 5 hálózat helyett 8-at látok, és például az eddigi “1 csíkos” jelek most legalább “2 csíkossá” változtak.

A sebesség a böngészést is maximálisan érinti. Legalább másfélszeres gyorsulás tapasztalható, főleg nagyobb, képekkel teli honlapnál van akár 4-8 mp előnye is az iPhone 4S-nek, ráadásul azt vettem észre, hogy a honlapokon is mutatkozik különbség abban, hogy az iPhone 4S mintha kicsit többet mutatna belőle, nem kijelzőre vonatkoztatva ezt, hanem inkább több részletet nézve. Fontos gyorsulás még az oldalak közötti oda-vissza ugrás, vagyis ha megnyitsz egy cikket, azután még egyet, még egyet, majd vissza akarsz ugrani kettővel, akkor ezt lényegesen gyorsabban teheted.

Hozzászólások

(#1) bbazs96


bbazs96
(újonc)

Hát nem tudom... nálam akkor is a bundás alma a nyerő! :U

(#2) szentkuti11


szentkuti11
(HÁZIGAZDA)

Nem rossz írás, de a címét írd át helyesen (Iphone->iPhone), és valami konklúzió sem ártana.

(#3) gabormgp válasza bbazs96 (#1) üzenetére


gabormgp
(senior tag)

Nállam is.:)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.