2019. március 26., kedd

Gyorskeresés

Okostelefonok és ...

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Hozzászólások

(#1) gamek!ller


gamek!ller
(senior tag)

Az utolsó mondaton felröhögtem. :DDD

(#2) joey04


joey04
(Jómunkásember)

A stílus bár érdekes, de a tartalom rendben van kb. Az iphone éltető oldalon kihagytam volna ezt: Egyszer próbálnátok ki az iPhone-t, soha nem néznétek többé rá az androidos szarokra.

Droidos oldal kicsit árnyaltabb, hiszen nagyon sok az ilyen Apple terméket egyébként is csak a sznobok meg a buzik vesznek, apuci pénzéből vagy 80% kamatra CHF hitelre csak hogy menőzzenek vele. és ehhez hasonló rész. Ami 1, nem igaz, 2, ha igaz akkor sem illik oda, mert az első felsorolásban nem osszák ennyire a droid tulajokat, hanem a rendszerek összehasonlítása van a középpontban. Kb ez a gondom ezen a fórumon is a droidosokkal. El kell fogadni, hogy az Android soha nem lesz olyan gördülékeny, olyan smooth, és egységes, mint az iOS, cserébe az iPhone tulajoknak el kell fogadni, hogy kedvenc készülékükön soha nem lesz akkora szabadságuk, mint az Android tulajoknak, még JB után sem, és testre szabhatóságban is elég nagy hátrányban maradnak. kinek ez, kinek az. csak az igazságot el kell fogadnia mind a 2 oldalnak. Ez ahogy tapasztalom, a zöld robot pártolóinak megy nehezebben. persze a másik oldalon is vannak arcok.

de vicces írás. :) :R

Bazinga!

(#3) Lenry válasza joey04 (#2) üzenetére


Lenry
(PH! félisten)
LOGOUT blog

én épp a hülyére moddolhatóság miatt vettem Androidot, a Blade pedig egyenesen az álomtelefon a modközösségével.

az Android soha nem lesz olyan gördülékeny, olyan smooth

erre nem tudok mit mondani, nem használtam még iPhone-t (az elkérem és 2 percig nyomkodom összevissza nem számít ide), így elég kevés az összehasonlítási alapom, de abban biztos vagyok, hogy annyival nem smoothabb és gördülékenyebb az iPhone a Blade-nél, mint amennyivel drágább :)

és nálam még valami csökkenti az iPhone pontszámait: a márkája. az Apple számomra ugyanazzá a márkává vált, mint a BMW. kérdezz meg 10 embert, hogy mi jut először eszébe a BMW-ről. 9 és félnek a "kopasz kigyúrt hurkástarkójú felvágós barom" fog beugrani.
nekem az Apple-ről hasonlóan a flamewarok, meg a "mi fingjuk a passzátszelet is" hozzáállású márkafanatikusok és a Steve Jobshoz kapcsolódó szerintem beteges kultusz jut eszembe.
és ez nekem egyáltalán nem tetszik

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#4) samfishR


samfishR
(senior tag)

"aminek a fele fingós app, és más hulladék" :DDD :DDD

(#5) lezso6 válasza joey04 (#2) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Igazi fan vagy, hogy szinte már személyes sértésnek veszed az írást itt-ott, s feltétlenül meg kell magyaráznod egy 15 soros hozzászólásban. :DDD

(#3) Lenry: +1, ugyanemiatt nem szeretem se pl az Intelt, se az nVidiát. :(
(Ne, nehogy megnézd az adatlapom! :D)

[ Szerkesztve ]

Primitív kérdésre nincs helyes válasz.

(#6) darál0w


darál0w
(Jómunkásember)

és még valamit tud, amit ezek a csillivilli érintős fosok nem: kikapcsolt állapotban is ébreszt - :U :DDD bár igaz :D

nagyon jo cikk...nem 1x felnevettem rajta :D

mindkét rendszerbe belekostoltam...3Gről váltottam mondhatni lefele GT540re...aztán kiderült, h mégsem lefele , noha prémium kategoria helyett valoban középkategoriára álltam át.

a közösségi supportnak köszönhetően pedig joval többet is tud a telo, mint várták tőle. egyelőre bőven kiszolgál és jobban bejött maga a rendszer és a telo is, mint elődje :)

Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]

(#7) Thunderzolee válasza lezso6 (#5) üzenetére


Thunderzolee
(PH! addikt)

És akkor én mit szóljak?
nVidia Editionos CM 690-es házikómban csücsül egy ATI VGA.. :DDD

Am köszi a linket, tanulságos. :C

[ Szerkesztve ]

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#8) joey04 válasza Lenry (#3) üzenetére


joey04
(Jómunkásember)

ez szemléletbeli kérdés, az itunes, a hozzá kapcsolódó szolgáltatások, és az, hogy nem azt érzem minden pillanatban, hogy izzad a gép (még ha nem is konkrétan döcög), elég sok pénzt megér. cserébe valóban, bedugom a fejem a hurokba, és elviselem, hogy több a kötöttség. :)

az off részhez kapcsolódik egy kicsit az #5re ment válaszom, ami:

nem kell magyarázni semmit, mert pontosan ez megy itt is a fórumon. Ha megnézed az Apple fan oldalán 1-2 beszólástól eltekintve a rendszer előnyeit hangoztatja. Az tény, hogy a stílus, meg az, hogy ez megdönthetetlenül így van, és aki másként gondolja az hülye, az valóban troll dolog. De a másik oldalon sokkal nagyobb százalékban alapoz az írás magára a tulajoknak a kritizálására, elmegy személyeskedésbe. Ez van itt is. És ez, ha nem is személyes sértés, de valóban saját tapasztalat is. Hogy ez az agresszió, a gyűlölet az Apple felé (amit egyesek egészséges keretek között tudnak tartani, pl Lenry), vagy az intelligencia hiánya, netán mindezek együttvéve a felelősek ezért a jelenségét, azt nem tudom megmondani. Persze kivétel mindkét oldalon akad.

Fannak egyébként nem tartom magam, de annyit küzdöttem ellene mindhiába, hogy már nem érdekel, és mostanában már szakmai részen nem is vigyázok rá, hogy nehogy ezt a benyomást keltsem, így legalább lesz valami alapja a pocskondiázásnak. Itt talán sem legesebb emberek vannak. Aztán ha itt is elmegy ilyen irányba a vita, akkor hagyom az egészet a fenébe, volt is már rá példa itt a logouton is.Legutóbb danih kollégával, ott is hagytam a fenébe a dolgot egy idő után.

[ Szerkesztve ]

Bazinga!

(#9) berci


berci
(senior tag)

Az Android & iPhone nem tudnak ébreszteni kikapcsolt állapotban? :Y

Don't go home! Many people have died there!

(#10) Dany007 válasza joey04 (#8) üzenetére


Dany007
(PH! kedvence)

Én úgy vagyok vele, hogy elismerem, hogy jobb az iPhone, sőt! ha nem a legjobb... Vagy két évig használtam én is, tudom hogy mit tud, milyen a kezelése, mik az előnyei.
Szóval abszolút elismerem, hogy jobb akár 2x-3x is, mint mondjuk az én LG-m. De viszont nem 6x! Ebben a hsz-ben ki is fejtettem kicsit bővebben.

Na, de az a lényeg, hogy én a T-nél a legkisebb csomagban (médiamánia s - havi 5.000ft) 25. ezerért vettem az Lg Optimust. Ugyanígy a ZTE Blade mindössze 5.000 forint! Az iphone 4 viszont 150.000 forint!
Szóval igaz, hogy jobb ezeknél a telefonoknál, na de nem 6x, vagy a Blade esetében 30x!
És azért ezek a különbségek nem picik!

Ami az optimalizációt illet azt is érdemes figyelembe venni, hogy az Apple, illetve az Apple storeos programokat gyakorlatilag egy telefontípusra kell optimalizálni és kész!
Miközben Androidot kismillió gyártó kismillió féle telefonja alkalmaz. Ergo nem könnyű egy Samu Wave-re és egy LG x2-re ugyanúgy optimalizálni a progit, elvégre a hardverek között ég és föld különbség van.
Olyan ez mint a játékok PC-n és konzolon. Egy mai játék simán elfut egy 5 éves X-box 360-on akadás mentesen, "szép" grafikával, de egy 5 éves PC-n talán el se indulna.

De még így is a legnagyobb gond szerintem az ár. Persze meg lehet magyarázni mi miért kerül többe az iPhone, de szerinetm 6-szor vagy a Blade esetében 30-szor nem tud többet nyújtani.
Ha mondjuk 2-4x-es lenne az árkülönbség akkor még azt mondom okés, megéri azt a pénzt. De nem így van.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.