2022. augusztus 15., hétfő

Gyorskeresés

Garmin watch face, ha nagyon unatkozol

Írta: | Kulcsszavak: garmin . fenix . IQ . Eclipse . Sapphire . DLC . Pro

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Pár éve használok egy Garmin Epixet, de úgy döntöttem idén lecserélem, túl vastag és mindig le kell vennem mielőtt felvennék pl egy kabátot.
Eredetileg egy Garmin 945 jött volna a helyére a hosszú akkuidő, kisebb méret, nevetségesen alacsony súly és a minőségibb kijelző miatt de párom folyamatosan lebeszélt mondván szebbet vegyek, mint amilyen a fenix 6 vagy 6x például.
Végül hosszas rábeszélés után vettem egy fenix 6 Sapphire DLC-t mivel valaki feltett egy pár hónaposat a közelben és így nem kellett várni rá. Így elsőre azt hiszem nem bántam meg, bár a Sapphire kivitelt nem tudom kimondottan ajánlani, sokkal jobban tükröződik mint a Gorilla Glass és ez sem elpusztíthatatlan, főleg a bevonat a zafír lapon ami kimondottan sérülékeny. Ha a színnel ki vagy békülve, akkor inkább az olcsóbb Gorilla Glass + üvegfólia az elejére.
Háttérvilágítással egyszerűen szörnyű a kijelzője, 945 sokkal kontrasztosabb, nappali fénynél szerencsére egyformák.

Watch face választék lepett meg igazán, Epixre alig volt valami értelmes, fenixre már nagyon jókat találtam. De csak úgy éreztem, hogy kéne saját. :DDD

Elkezdtem utánajárni mi kell, Eclipse és Garmin IQ SDK letölt, telepít, beállít, na mondom hadd szóljon.
Garmin honlapján elkezdtem tanulmányozni a Toybox oldalt és kicsit lankadt a lelkesedésem: a fejlesztői környezet minden csak nem intuitív, sokkal inkább az őskövület szó jut eszembe. Maga a dokumentáció is erősen hiányos, nem is segít túl sokat, sokmindenre hosszú kínlódás után jöttem rá. A Toybox honlap keresője például csak a címben keres, a leírásokban már nem, így még ha sejted is, hogy valami olyasminek amit kitaláltál léteznie kéne, végig kell nézned az összes szóba jöhető classt ahelyett, hogy az oldal keresője kilistázná a találatokat a keresett kifejezésre.

Az Eclipse súgója meg jó ha minden 20. beírt függvényre dob fel segítséget, valamiért nem igazán akarja megmutatni a könnyebb utat (de akkor is kilistáz mindent nem csak a releváns tartalmat).

De azért lehet haladni vele és mire az ember kiszenved magából egy jó pulzuskijelzést (meg mire rájön, hogy van előzmény tömb és aktuális érték is), szépen lassan rájön a logikájára.

Semmi extrát nem akartam, csak 1 saját watch facet pár adattal és a hozzájuk tartozó ikonokkal, meg egy nagyobb képpel középen. Végülis 2 este alatt meg is volt. Ha ezek a függvények megvannak, a többi már gyerekjáték ha az ember új watch faceket akar később kreálni, de az első pár érték kiolvasása nekem nagyon szenvedős volt.

De azért jól elütöttem vele az időt. :)

A tudása nem egetverő:
-idő
-dátum
-össz napi elégetett kalória
-aktuális tengerszint feletti magasság
-akksi töltöttség
-napi megtett lépésszám
-oxigén szaturáció
-aktuális pulzus
-aktív bluetooth kapcsolat kijezése

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.