2022. május 28., szombat

Gyorskeresés

Almás MP3

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Húgom kiadta a feladatot: szerezzek MP3 lejátszót. Legyen olcsó, és nagyon jó. :D Az első próbálkozásról röviden: Teszvesz, ordas86 (bizalomgerjesztő név) felhasználó meglép a pénzzel. Na ennyit az olcsó lejátszóról, már buktam is 6000-et. :W (azért feljelentettem, hogy r*had*a meg az ingyenélője)

Aztán a Hardveraprón "milyenugyben" felhasználóban megismerhettem egy igen korrekt és láthatólag gyakorlott eladót. A hirdetései között volt egy állítása szerint ütött-kopott iPOD Photo U2 Special Edition.

iPOD Photo (color) U2 Special Edition

Húgomról, és nagyjából a családomról érdemes tudni, hogy U2 fan mindenki, beleértve engem is. Hiába volt kerek perec leírva, hogy rossz állapotban van a lejátszó, ez kell neki, és kész. Az ára 8000Ft, ami igen korrektnek mondható, hiszen ennyiért adják a hibás monochrome kijelzősöket, ez meg tökéletesen működik és még színes is a kijelző (új ára brutál volt, kb 97.000Ft-ja jött ki, amikor Dublinban nézte). Találkozót összehoztuk a Pólus Centernél, kollega megmutatta a lejátszót, ami szerintem átlagosan volt leharcolva, semmi extra sérelmet nem láttam rajta. Még érdemes tudni, hogy telefonban szinte le akart beszélni róla, merthogy annyira leélt. :)

Kipróbáltuk, minden OK. Aztán hazavittem, kicsit jobban kipróbáltam (húgom így járt, aznap utazott el, és csak vasárnap éjszaka érkezik), és nagyon megtetszett! Pedig személy szerint fújok az almás cuccokra, ebbe ne is menjünk bele. A lényeg, hogy ez tetszett! Gyönyörű hang, jó dizájn, minőségi anyagok és összeszerelés. Annyi gond van vele, hogy HDD van benne, ezért gyorsabban merül, mint a modernebb testvérei, és nehéz.

Persze nem lehet csak úgy MP3-akat tenni-venni, ITunes kell a népnek. Na jó, telepítem tesó eee-jére (persze a jelszavát nem tudtam, de ez max egy 5 perces kitérőt jelentett :) ), egyből felismeri, látja a zenéket rajta, király. Na, gondoltam akkor nyomunk egy visszaállítást (restore). Szépen elindul, netről letölt valamit, áttolja az iPOD-ra, az meg újraindul, aztán kiírja, hogy folytatás a hálózati adapter csatlakoztatása után. Mondom mivan? Ennyi, azóta nem tudom használni, rendelnem kellett egy töltőt, mert az sajna nem volt hozzá. De hogy ezt miért nem írta a program induláskor? Ez bizony továbbra is kukacos alma. :)

További keserűség számomra, hogy leejtettem, és jópár karc megjelent a hátlapon és az előlapon, szerencsére a vinyó megúszta. Vezetés közben pakolásztam, kerestem valamit, ezt meg az ölembe tettem, amit szinte észre sem vettem. Aztán szálltam ki az autóból a parkolóban, lendületesen, és már repült is az iPOD, utána meg csúszott a betonon. Hol pofával felfele, hol pofával lefele. Húgom telefonon azt mondta, nem érdekli, de nagyon bánt. Most még keresek valakit, aki polírozná a hátlapot, ebay-en meg próbálok szerezni egy gyári előlapot. Még az sem kizárt, hogy egy ugyanilyen lejátszót, magamnak. :D Bár, ha találnék egy tip-top példányt, akkor azt megkapná.

Hozzászólások

(#1) ^Clown


^Clown
veterán
LOGOUT blog

Elég nehezen jött össze a dolog, sajnálom. A vaterás csávó adatlapját idelinkelnéd? Köszi!

(#2) szablya


szablya
tag

Remélem idővel minden rendben lesz :)
milyenugyben kiemelkedően rendes volt, dicséret neki :K

[ Szerkesztve ]

Madarat tolláról, embert desktopjáról. | Inni és inni adni. | Ellopták az alisok a tankot. | Az igazi tuningos Prescott kávét iszik. - all by szablya | "Igazat az igazaknak, zárják be a hazugokat!" \m/

(#3) Samus


Samus
addikt

Van egy Sharepod nevű alkalmazás. Nem kell telepíteni. Rá lehet tenni a podra, és bárhonnan tudsz zenét másolni rá. Olyan gépről is, amin nincs iTunes. Egyébként ezért esett nálam ki az alma. Utálom, ha erőltetnek valami. A hálózati töltőt gondolom azért kéri, mert firmware-t akar frissíteni, és biztos, ami biztos, nehogy akkor adja meg magát az akku. A noteszem nem volt hajlandó BIOS-t frissíteni, amíg a töltöttség 25% alatt volt. Hiába volt hálózaton épp töltés közben.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#4) #40835072


#40835072
törölt tag

sajnállak.... a teszveszen meg vaterán már én is buktam párszor...! :W

(#5) Gergő_


Gergő_
őstag

szilikon tokot vegyél hozzá :)

(#6) futo001


futo001
senior tag
LOGOUT blog

Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat, hasznosak. Szilikon tokot semmi pénzért találtam, Sharepodot is megkeresem, amint megvan a töltő. Reméltem, hogy van ilyen szoftver, ez leegyszerüsíti a használatát.
Húgi ma hazajött, kinézetre nagyon tetszik neki, még a végén alma-rajongó lesz. :) Remélem hamar megjön a töltő, hogy használhassa.

ordas86
Életemben 1-szer buktam Vaterán, és most egyszer Teszveszen. Hardveraprón még soha, azért ez is érdekes, pedig kb 1 éve innen szerzek be szinte mindent.

[ Szerkesztve ]

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#7) madstunt


madstunt
addikt

bekell valljam mindig is vágytam egy normál hdd-s nem tacsos U2 editionre :B

(#8) futo001 válasza madstunt (#7) üzenetére


futo001
senior tag
LOGOUT blog

http://hardverapro.hu/apro/ipod_nano_2_gen_4gb_es_ipod_4_gen_20gb_u2/hsz_1-50.html
Annyi, hogy nem színes a kijelzője. Meg a mostaniból kiindulva kicsit drágálom, de lehet én szereztem extra jó áron.

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#9) FPéter


FPéter
aktív tag

Nem értem ezt a töltőrendeléses dolgot. Az iPodokhoz nem jár töltő, mivel az USB porton keresztül tudnak töltődni.

Szerintem a laptop hálózati adapterét szeretné, hogy frissítés közben nehogy lemerüljön az akku.

Persze lehet, hogy nincs igazam, de már jópárszor restoreoltam mindenféle iPodot és nem találkoztam ilyennel, túlzottan logikusan sem hangzik a dolog...

(#10) madstunt válasza futo001 (#8) üzenetére


madstunt
addikt

megvenném ha lenne zsém,zenehallgatásra most vált használhatatlanna a k850 és nincs kedvem költeni a telóra

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.