2022. augusztus 15., hétfő

Gyorskeresés

A Sony rémálmom

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Egy rövid bejegyzést szerenék szentelni ennek a márkának. Nagyon érdekelne, kinek milyen tapasztalatai vannak és egyeznek-e egy kicsit az enyémekkel.

A Sony móka régen kezdődött egy DSC-F717 digitális fényképező képében. Boldogan használtam kb egy évig, kiváló képeket készített, az éjszakai funkció és a lézer segédfény óriási dolog volt. Vettem hozzá tartozékokat, táskát, alakulgatott a hobbi, aztán egyszercsak színes maszatokat készített kép helyett, elromlott a képérzékelő. Ingyen cserélték.

Nem sokkal később eladtam, majd egy DSLR-A300x kitet vettem. Ez képminőségben óriási előrelépés volt az előzőhöz képest, emellett rengeteg hasznos tulajdonságot hozott magával a nagyobb képérzékelő, a cserélhető obi és persze a csatlakoztatható vaku lehetősége.
2 évet üzemelt, ekkor járt 6000 expo körül (volt egy holt időszak, nem volt ihlet :) ), és elromlott benne a zárszerkezet. Vágod, 6000 expo után...!

Lecseréltem egy NEX5-re, az volt a nagy álom, de nem tudtam megszokni, így 4 hónappal később jött egy DSLR-A350. Ugyanaz mint a 300, semmi különösebb különbség nincs. Működik még, 10000 expo körül jár most.

Másfél éve vettem egy Xperia SP-t, fantasztikus volt az előtte levő telefonokhoz képest, majd 6 hónap után elkezdett homályos képeket készíteni. A lencse bevonata sérült volt, azt hittem én karcoltam meg, de mikroszkóp alatt nézve látszott, hogy nem karc, levált az említett bevonat.
Sony nem foglalkozott vele, azt mondták nem garanciális probléma. A neten sok leírást találtam SP-ről ugyanezzel a jelenséggel, Sony mindenkit elhajtott az ott olvasottak szerint.
A megoldás amúgy az volt, hogy a maradék bevonatot le kellett dörzsölni, néha egy kis ablaktisztító segítségével, és mikor sikerült teljesen leszedni, ismét élesek voltak a képek.

Ekkor telefont cseréltem. Szerintetek tanultam az előzőekből? :D
Nem.
Egy Z Ultra lett a következő. Az egy dolog, hogy egy csúcs telefonban nincs LED segédfény, de hogy a fényképezője nem hozza egy 6 éves Nokia szintjét sem, az szerintem vállalhatatlan. Azt meg kell említenem, hogy a sebessége elképesztő volt és nagyon masszív szerkezet, alapvetően élmény volt használni.

Na, eljött az idő a márkaváltásra.
Mindenki szerint.
Szerintem még mindig nem. :D
A Z Ultra eladását követően egy T2 Ultra "erősítette" a mezőnyt itthon. Te jó ég, az ég kíméljen mindenkit ettől a romtól.
Jó képeket készít, szép a kijelző, minden számomra szükséges funció benne van. De brutálisan lassú. Egy Sygic navigáció is sok(k) neki, POI betöltésbe úgy belefagy, hogy az ember szeme könnybe lábad.
De lehetne említeni a hosszú másodpercek alatt visszatérő ikonokat, a random újraindulásokat, a néha széteső képet.
És akkor ott a buta hiba, hogy szerinte bőven van térerő de közben nincs kb semmi, rendre megszakad a vonal, ki kell menni a lakásból hogy használni tudjam. Írországban. Tudod, itt sokat esik az eső...

Emellett ki kell emelni a Sony által fejlesztett Walkman app értéktelen supportját is, ugyanis ennek a Throw/DLNA funkciója rendre nem működik. Egy pár szám erejéig OK, aztán mikor elkezded léptetni, egyszercsak annyi, meghal, már csak a telefon hangszóróján működik, amíg újra nem indítod a telefont.
Megvettem a Bubble Player appot, ez legalább hibátlanul működik.
Mellesleg ez a hiba az összes Sony telefonomban meg volt, a Sony fórumain (hivatalos, saját fórumokon) rengetegen panaszkdnak erre, de semmi reakció. Se válasz a panaszokra, se hibajavítás.

És most jött a kedvenc, a laptopom. Ez annyira felhúzott, hogy már levelezésbe kezdtem a supporttal, de feladtam, inkább beszélgetek technikai dolgokról a macskámmal, választ nem ad de legalább hülyének sem néz, asszem.
Szóval ez a kriminális, szó szerint ipari hulladék gépezet egy Sony VAIO SVE14A2M1EB. Nem olcsó, de jó(nak kéne lennie), Spenót papát is bevonva a leírásba.
1 hónappal a garancia lejárta után egyszerűen kitörött az egyik zsanér a fedlapból úgy, hogy jó ha hetente 2szer le volt csukva. Ez szigorúan számolva sem több 200 lecsukásnál. Ennyit bírt egy 260.000Ft-os gép.
A másik, amivel úgy igazán nagyon fel tud hűzni, hogy egyszercsak nekiáll frissíteni (beállításokban kikapcsolva), ilyenkor 1-2 órán keresztül nézem, hogy a művelet 100%-nál jár és kopogok a szomszédnál, hogy használhatnám -e a gépét, mert az enyém... és már tudja, a szokásos. Frissítés után pedig vagy elindul, vagy kiírja hogy a frissítés nem sikerült, és visszaállít mindent az eredeti állapotba. Ha ide jutunk, onnan kezdve csak az újratelepítés marad. 2 hetente. Mert az jó.
A WiFi látszólag működik, csak net nincs. Néha megy napokig, de gyakoribb, hogy az indulást követő 1-3 perc között van csak net, hiába van kapcsolat a routerrel, adat nem megy és nem jön miközben minden más kütyü gond nélkül szörföl a bittengeren. Ezen driverfrissítés sem segített. További érdekesség, hogy mikor épp megszakad a net, a hangja elkezd akadozni. Repülőmódba kell tenni, hogy pl filmet tudjak nézni.
Újratelepítést követően pár napig működik az automatikus fényerőállítás, aztán semmi, se automatikusan, se manuálisan nem állítható. Erre, turva a netet, jól eldugva találtam egy patch-t, azzal helyreáll a működése.
Ezt a bejegyzést is notepadban írom, aztán újraindítom a lapost és remélem megy a net legalább 2 percen keresztül, ennyi kell kb hogy belépjek, bemásoljam, mentsem, stb. :)

Most szépen adok el mindent, ami Sony, elég volt belőle egy életre.
1-2 silány cuccnál azt mondom kifogtam, de ez túl sok véletlennek.

Nektek milyen tapasztalataitok vannak a termékeikkel, esetleg a terméktámogatással?

Update:
A zsanér ismét letörött a hátlapról, másodszor.
Ennél gagyibb zsanérral még Gericom laptopban sem találkoztam. 2db 2.5mm átmérőjű csavar tartja az egészet ezen a kb 1cm2 lemezen. A műanyagba 2mm mélyen van belesüllyesztve.
A zsanér állat mód szoros, így nem csoda, hogy kiszakadt, már másodszor. Gagyi az egész.Update2:
Tényleg nem tanulok. :D Vettem páromnak egy nagyon baba bluetooth-os hangszórót utazáshoz, 2 óra múlva visszavittem, hogy ugye ez csak valami tréfa. A 4500Ft-os noname Ebay-es példányom sokkal szebben szól, igaz ennyira nem mutatós. De akkor csak a márka miatt kerülne a Sony 37.000Ft-tal többe? Biztosan, más magyarázat nincs.

Végül kapott egy Libratone Zipp-et, az legalább rendelkezik hangminőséggel.

Hozzászólások

(#1) Penguin95


Penguin95
senior tag

Ha őszintén leírnám mit gondolok, kapnék vagy 1 hónap kitiltást. Az aláírásom gondolom sokat segít. :)

(#2) AllTheBest


AllTheBest
senior tag

Sony Ericsson x8--> Sony Sp--> jelenleg Sony Z. Nekem csak telefonokkal van tapasztalatom(eddig, mivel berendeltem egy Hdr AS20-as kamerát motorozáshoz, ami még nem érkezett meg). Voltak közben mindenféle márkáktól telefonok nálam(Apple, Nokia, LG és még sorolhatnám). Alapvetően nekem komolyabb bajom a támogatottságon és a rémes kijelzőn kívül nem nagyon volt, talán még az undorító Sony UI-t tudnám felhozni a rovásukra.
Nem utálom a márkát, de nem is a kedvencem, pár hónapig még marad a Z, utána márkát váltok telefon ügyileg...

Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb

(#3) pprod94


pprod94
aktív tag

Sonyból semmit, ingyen sem! Volt erősítőm, ocsmány a magastartomány hangja. Házimozinál hasonló a helyzet, pedig 80k volt anno.. Na és volt 3!!!db x10 mini pro-m. Imádtam, a maga idejében jó kamerája volt, no meg a qwerty. Mind a 3-nak meghalt az alaplapja! Walkman mp3, halk, nem túl szép hang (itt sem). Szóval sosem fizetnék a termékeikért..

(#4) marositech


marositech
senior tag

Mostanság nem okés a Sonyka szekere...
2013-as TV-t vettem és havonta áramtalanítanom kell, mert megbolondul... :F

Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)

(#5) Akos96


Akos96
senior tag

Nekünk a családban még egy rakat SE telefonunk volt még az okosságos éra előtt (K750, K550, ilyenek), egyikkel sem volt semmi baj, ami volt, az amiatt volt, hogy szimplán elhasználódtak (csúsztatósok koptak, leestek néha, ilyenek). Androidos csak 2 db X8 volt, azok is rendben voltak. Ezeken kívül nem sok Sony termékkel van tapasztalatom, így azokat nem tudom fikázni. A fényképezőgépeikkel (MILC, DSLR) kapcsolatban pl. elfogadott vélemény, hogy rendben vannak - mondjuk objektív kevés van, de ha valakinek sok kell, akkor nem vesz Sonyt.
Amúgy a telefonokkal kapcsolatban emlegetett hibák, mint a gyenge kamera, lassúság, néhány gyári appok támogatatlansága olyan dolgok, amelyeknek utána lehet nézni vásárlás előtt (a leváló bevonat nem ilyen. Bár elképzelhető, hogy más gyártó is elhajtana ilyesmivel - ami még mindig nem mentség a Sonynak). Notiknál is simán ki lehet fogni egy-egy hibás szériát, típust. Nekem speciel volt egy olyan HP notim (6735s), aminek a hűtése kb. nem funkcionált, és amikor igen, akkor is sugárhajtómű hangja volt, a gombok leváltak, az alaplap miatt meg kétszer járt szervizben. Ettől még valószínűleg nem rossz az összes HP gép, főleg, hogy ajánlgatják is őket. De nem ismerem a Sony notikat és a támogatást sem hozzájuk, szóval nem tudhatom, ott mi a helyzet.

"A tévében nézed a szaxofonost, És azt gondolod, hogy de jó neki."

(#6) kemotox


kemotox
addikt

Hú de rosszakat hallani a Sanyiról mostanság :S Mai napig megvan a jó öreg K800i-m, jó kis telefon volt, szerettem. Olyan kb 7 évig használtam. Emlékszem nagyon szerettem volna valami okoskütyüt, amin tudok netezni is meg filmezni, de nem akartam lecserélni, így vettem mellé egy iPod Tacskót :P Úgy még néhány évig kihúztam vele, aztán nagyon döglődött már. Akksija alig bírja szegénynek, a csatlakozója is már majdnem kuka, még tölteni lehet, de pl gépre másolni cuccokat már nem igazán. Most a fiókban csücsül, egyszer majd talán veszek bele egy új akksit, és jó lesz strapatelefonnak.
Mi lett veled Sony?

(#7) Klaus Duran


Klaus Duran
senior tag

R.I.P SONY

Nővérem a Z1-l teljesen meg van elégedve. :F

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

(#8) adika4444


adika4444
addikt

Egyik Minipro SK17I-nek feljött kijelzője, másik belerohadt pcCompanionos frissítésbe, úgyhogy nekem se kéne ingyé se az ócska Sony telefon. Laptopjaival tapasztalatom nincsen, csak arról is hallottam negatívumokat, úgyhogy asszem ejtem az összes Sony-t. De egyébként a többi se jobb, Apple-öm is volt már szervízbe, öcskösöm Acer notebookja is, Asus notimban ledöglött a HDD, úgyhogy ami elromolhat el is romlik.....

üdv, adika4444

(#9) toydog55555


toydog55555
csendes tag

Nekem Xperia E volt, az is ipari hulladék szintű volt. Ugyanez a lassúság, fagyogatás és hulladék kamera. Ismerősömnek Xperia M van, neki is válik le ez a bevonat a kameráról, csak akkor csinál benne jó képet, ha éppen jó kedve van, amúgy félrefókuszál. TV is van egy sony, 2013-as. Képe jó, csak a smart-rész iszonyúan buta, induláskor kb fél percig nem lehet bemenetet sem váltani, mert még nem tért magához,böngésző egy mezei kb Prohardver szintű oldaltól 2 percre befagy, aztán "elfogyott a memória", a legjobb az, hogy 2 hónapos korában valahogy beledöglött egy bogár az LCD és a háttérvilágítás közé.

[ Szerkesztve ]

(#10) alkatraz3000


alkatraz3000
senior tag
LOGOUT blog

Nem hittem, hogy a Sony ennyire megcsúszott. Karácsonykor vettem egy nem is a legolcsóbb autosradiot. Annak az a mániája, hogy néha random választ csatornát, de nem közlekedési hírekkel, hanem csak ugy. Es ha a mentett (pl Music Fm-re) csatornára kapcsolok, akkor sem áll vissza, hanem megy mondjuk a Civil rádió, amit sosem hallgatok.

A másik vicc, hogy előtte Blaupunktot vettem, hiszen az autóban is az volt gyárilag, mondom kicsit legalább "gyarinak" mondhatom. Azon meg első bekapcsolastol rossz volt a hangerő tekero.

[ Szerkesztve ]

"Nincs pénzünk olcsó sz.rt venni ... !"

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.