2023. február 5., vasárnap

Gyorskeresés

Magyarország én így szeretlek

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ez a történet nem mai de azért megosztom veletek.
Az alábbi beszélgetés egy megyeszékhelyen található középiskola és az önkormányzat (akkor még fenntartó) közt zajlott le. Sajnos szóról szóra már nem tudom idézni csak a végét.
-Kérem legyenek szívesek megoldást találni arra a problémára, hogy egy darab kisméretű tornatermünk van csak és itt kellene megtartani minden osztálynak a napi 1 testnevelés órát,ez 14 osztálynak kellene a későbbiekben ami sajnos jelen körülmények között kivitelezhetetlen.
-A város önkormányzata az iskolák részére továbbra is ingyenes uszodahasználatot és műjégpálya használatot biztosít.
-Akkor árulják el az ,hogy 45 perc alatt hogyan jutnak el a tanulók az uszodába,öltöznek át,úsznak,öltöznek fel, megszárítják a hajukat,és érnek vissza az iskolába?
Erre a válasz amit szó szerint idézek:
-"Nem baj ha csak 10 percet úszik a gyerek"

Gratulálok !

Hozzászólások

(#1) HuMarc


HuMarc
addikt

Megyeszekhely, egyik legnagyobb altalanos iskola, ugyanez a tortenet. Ossz. 32 osztaly (8*4), 3 tornaterem es ket udvar.

1. tornateremben csak alsosokat erdemes tesiztetni, mert eleg kicsi, es egy felsos osztaly mar be sem ferne.
2. tornateremben egy osztaly tesizhet, az oke.
3. tornatermet esetleg meg lehet felezni, hogy ket osztaly egyszerre tesizzen.

1. udvaron lehet egy, esetleg ket osztalyt tesiztetni, de nyilvan csak akkor, ha bizonyos idojarasi korulmenyek megfeleloek
2. udvaron ugyanaz, mint az elson, bar ott mar lazan elfer 2 osztaly.

Heti 160 tesiorat kene megtartani, ami 5-tel osztva (jo idoben) 32/terem/het, tehat 6,4 (tehat naponta 6, vagy 7 ora) tesiora/terem. Tehat lenne olyan osztaly, amelyiknek nulladik oraban lenne tesije, es lenne, amelyiknek hatodik oraban.

Itt most lehet, hogy meg egy tesitanar alkalmazasaval (most 3 van, meg egy legalalbb kene) meg lehetne oldani, de mondtam, hogy ez a varos legnagyobb iskolaja. Meg azt a 4.-et is meg kene valamibol fizetni, az meg mostanaban nem olyan konnyu, mert az elmult par evben eleve tizedere csokkent az at osszeg, amibol az iskola gazdalkodhat, ill. amit az egyetem ad (egyetemi fenntartasu iskola.)

Bocs az ekezetek miatt (illetve amiatt, hogy nincsenek), de nemet a gep, es nem az enyem, es nem akarom elallitani.

[ Szerkesztve ]

(#2) fulopmartin


fulopmartin
csendes tag

A történetben szereplő iskolában is évfolyamonként 5-6 darab 20-30 fös osztály van.
Van 1 darab tornaterem ami nagyon pici középiskolához képest,van egy focipálya ami szintén nem nagy és semmi más,esetleg ki lehet menni futni,vagy 10 percet úszni :)
Ha egyszerre lett volna kötelező a tanár szerint 0.tól kb 8.-9. óráig kellene tartani és még jön az hogy az iskola 60%-a bejárós.

[ Szerkesztve ]

"Unlimited continues means no game over. Game is only over when you make it over."

(#3) finest válasza fulopmartin (#2) üzenetére


finest
őstag

Majd futtok iskolaköröket. Kérdés megoldva. Következő?

A suli egyébként heti 5 tesit kell tartson felmenő rendszerben, ez most szeptembertől nálatok a 10. és az új 9. osztályt érinti. A suli megteheti azt, h az ötből pl. két órát egymás után tart, h legyen idő az uszira.

[ Szerkesztve ]

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#4) fulopmartin válasza finest (#3) üzenetére


fulopmartin
csendes tag

Ja jól tudom a koncepció az volt hogy minden nap 1 testnevelés óra
Eddig 2 heti 5 volt (egyiken 2 ,másikon 3)

"Unlimited continues means no game over. Game is only over when you make it over."

(#5) finest válasza fulopmartin (#4) üzenetére


finest
őstag

Ezek szerint te most tizedikes voltál legalább. Felmenő rendszerben vezetik be, így téged nem fog érinteni, ha csak vissza nem buksz most szeptembertől tizedikbe. :DDD
Szeptember óta a kilencedikeseknek heti öt tesi órája kellett, h legyen. Vagyis ehhez a heti 2,5 órához, hozzá jött nekik még 2,5 (értelemszerűen egyik héten 2, másikon 3-om) mondjuk valamelyik délután.

[ Szerkesztve ]

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#6) greenity


greenity
aktív tag

Ez elég sok helyen nem megoldott probléma, a legtöbb suli megoldja hasonlóképp ahogy finest mondja nem 1 hanem 2-3 órában van mondjuk úszás egy nap és akkor lehet rendesen odaérni, öltözni és ugyanezt visszafelé.
Hozzáteszem, hogy ez több mint 14 éve is így volt, amikor nálunk volt ilyen tanterv...

"Egy mosolynál jobb a több"

(#7) HuMarc válasza finest (#5) üzenetére


HuMarc
addikt

Az, hogy most, a felmeno rendszer miatt meg megoldott, de ha minden osztalynak meg kell tartani a heti 5-ot, akkor mi lesz? :U Meg azt a 2,5 plusz orat (ami 4 evfolyamban mar 10 plusz ora) is meg kell tartania valakinek, ami tulora.

(#8) greenity válasza HuMarc (#7) üzenetére


greenity
aktív tag

Közben megemelték a kötelező óraszámot 3 órával ha jól tudom...

"Egy mosolynál jobb a több"

(#9) finest válasza HuMarc (#7) üzenetére


finest
őstag

A heti öt osztályonként 2,5 plusz, mert eddig is volt 2-3. Sajnos nem lesz túlóra, épp most emelkedik a pedagógusok heti kötelezően iskolában töltött órakerete 32 órára, emiatt minden túlóra, szakkor, helyettesítés, ami eddig az alapbéren felüli juttatást jelenthetett ,gyakorlatilag ingyen megy a heti 32 óra terhére az alapbérért.
greenity: Eddig a kötelező heti 22 volt, túlórákkal maximum 27. Most szeptembertől 32 órában az iskolában beosztható a tanár mindenféle felügyeletre, órára etc.

[ Szerkesztve ]

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#10) greenity válasza finest (#9) üzenetére


greenity
aktív tag

Innentől kezdve nem kell felvenni senkit... Nálunk azt hiszem 22 óra lesz és van akinek 26 , ettől mondjuk még persze még bent kell lenniük. Ami a mi részünkről a heti 40-50 óra után nem nagy változás... (a családban)

"Egy mosolynál jobb a több"

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.