2021. április 18., vasárnap

Gyorskeresés

Dell XPS 15 Ultrabook-Teszt

Írta: | Kulcsszavak: Dell . XPS 15 . Ultrabook

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Bevezető:
A Dell XPS 15 laptop az Intel legújabb technológiáit, az Intel® Rapid Start1, a Smart Response2 és a Smart Connect3 technológiát használja, a 3. generációs Intel® Core processzorokkal együtt a hatékonyság növelése és kapcsolódási lehetőségek támogatása érdekében. A laptop ultragyors USB 3.0 portjaival a jövő technológiáját kínálja, kommunikációs illesztőfelületek széles választékát támogatja, valamint gigabites LAN porttal is rendelkezik.

Külső:
Az alumínium házat kombinálták a magnézium ötvözetből készült csuklótámasszal. (Amit már az XPS 14-nél is észrevehettünk.) Az alsó panel puha tapintású, csúszásbiztos szilikon bevonatot kapott. Méretéhez képest a tömege majdhogynem elhanyagolható. Bal oldalt találhatunk 3db USB-foglalatot, 1 HDMI és egy Displayport kimenetet. (Az analógot hiányoltam róla.) és a net-kábelt is ide tudjuk behelyezni, valamint a töltőnek a foglalata is ide került. Jobboldalt egy tálca nélküli optikai meghajtót látunk amit teljesen jól lehet használni. Egy SD kártya olvasó is itt található. A hangszóró és a mikrofon 3.5-ös Jack csatlakozó is jobb oldalt van.
Elöl egy hosszúkás állapotjelző fényt helyeztek el. Töltésnél narancssárga folyamatos, készenléti módban fehér villogó és rendes használat közben fehér folyamatos fényt láthatunk. Nekem ami a legjobban tetszett az a világító billentyűzet, melynek fényerejét is lehet állítani 2 féle erősségben vagy ki is lehet kapcsolni. A billentyűzet süllyesztett nagyon diszkréten néz így ki bár egy ilyen kaliberű laptoptól nem is várhatunk el mást. De mivel nem lehet minden tökéletes, nem magyar a billentyűzetet kapott, amit nagyon sajnáltam. Aki rendszeresen gépel annak semmi problémája nem lehet vele mert 1 perc alatt megszokja, hogy melyik ékezetes karakter merre is található. Viszont hosszú Í-t nem lehet vele írni.

Műszaki adatok:
-Processzor: Intel(R) Core(TM) i5-321M CPU @ 2.50 GHz 2.50 GHz
-Ram: 6.00 GB
-Képernyő: full HD-s (1080p), 350 nit fényerejű kijelző.(Corning® Gorilla® Glass kijelző)
-Kamera: 1,3 megapixel felbontású webkamera, digitális duál tömbmikrofonnal.
-Hang és hangszórók: Nagy felbontású hang + Waves MaxxAudio® 4 2 X 2W = összesen 4 W
-Érintőpad: Beépített gombos üveg érintőpad, gesztusfelismerés funkcióval.
-Tápellátás: 65 Wh-s akkumulátor; 9 cellás lítium-polimer akkumulátor. (Beépített, egyénileg nem cserélhető.)
-Vezeték nélküli kapcsolatok: Intel® Centrino® Advanced-N 6235 802.11 a/g/n + Bluetooth 4.0
Intel® Wireless Display ready5
Intel® Smart Connect technológia (csak 512 GB kapacitású SSD-vel)

Méretek (magasság × szélesség × mélység):

Magasság: 23,2 mm / szélesség: 371 mm / mélység: 249 mm

Kezdő tömeg: 2,6 kg

Csontos Viktor

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.