2022. január 24., hétfő

Gyorskeresés

Vatera vásárlás, inkorrekt ügyfélszolgálat

Írta: | Kulcsszavak: Vatera . ügyfélszolgálat . inkorrekt . online vásárlás . piactér

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Kedves kollégám rákapott a retro alkatrészekre, így megkért vásároljak neki egy két dolgot a vateran.

2012.11.02:
Egy "XT / 088 / 8088 retro gép!" hirdetésre írtunk (ami ekkor még 1Ft-on állt), mivel a leírásban az szerepelt hogy cserélné Pentium Pro procira. Ráfizetést szeretett volna még az eladó, így nem is ment tovább az egyezkedés.

2012.12.20. Kaptam egy üzenetet: "Felhasználónevét a Vatera 72 órás ideiglenes korlátozás alá helyezte!".
Látom hogy a fent említett üzenetet kifogásolták, vagyis a csere ajánlatot. Ügyfélszolgálatot azonnal felkerestem, remélve hogy ez csak egy félreértés.
Válasz elég hamar jött a következővel:

""Önök partnerével az "XT / 088 / 8088 retro gép!" aukciónál egyeztettek, majd ezt követően megvásárolta az eladó egyik legolcsóbb áruját (1667446154; "ULTRA RETRÓ - választható színű monitor") az elérhetőségek megszerzése miatt.
A kapcsolatfelvételre irányuló levelezés, és az ezzel összefüggő jutalékkijátszás az egyik legsúlyosabb szabálytalanság piacterünkön!
2012/11/20. 09:23:30-kor 72 órára felfüggesztettük fiókját.
Egy következő szabálytalanság esetén véglegesen kizárásra kerülhet piactereinkről.
Figyelmét, megértését köszönjük!"

Mikor ezt olvastam akkor vettem észre, hogy
2012.11.04. vásároltam egy Retro választható színű monitort 500Ft-ért akinek az eladója megegyezik a 088 / 8088 retro gép eladójával.
Ezután persze ment a levelezés a "kedves ügyfélszolgálattal" még pontokba is szettem miért nincs igazuk, íme:

1. A termék mikor az ajánlatot tettem 1Ft állt.
2.Ha megfigyelik termék leírásban az alábbi szerepel:
"Ajánlat / csere jöhet, érdekelhet."...
..."- Pentium Pro procit."
Erre reagáltam, viszont ekkor az eladó beszámítási ajánlatot adott, szemben a korábbi cserével, későbbi 15.000 Ft-os ( minimálárat még mindig el nem érő) árat túlzásnak tartottam, így a továbbiakban nem érdeklődtem a termékért.
3. Miért akarnám én kijátszani a szabályokat vevőként, ha az eladónak kell jutalékot fizetnie?
4. Ha az Önök feltételezése igaz lenne miért nem vette le az eladó a terméket? Tovább hirdetve egyértelmű, hogy nem kelt el a termék.
5. A vásárolt monitorról képet tudok küldeni, levelezést tudok mellékelni, egyszerűen meg akartam venni, ahogy pl a 8bites VGA kártyája iránt is érdeklődtem. Szerencse, hogy azt nem vettem meg, lehet akkor végleg letiltottak volna.

Mérhetetlenül kedves ügyfélszolgálat ezt válaszolta:
"Köszönjük visszajelzését!

Az Ön által leírtakat megértjük, eljárása azonban szabálytalanságnak minősül, mivel kapcsolatfelvételre, és közvetve jutalék kijátszásra, piactéren kívüli megegyezésre ad lehetőséget.
2012/11/23. 09:41:37-kor 72 órás korlátozása lejárt, Ön újra használhatja piactereink szolgáltatásait.
Felhívjuk figyelmét, hogy "utolsó esély" lehetőséget kapott, egy következő szabálytalanság esetén végleg kizárásra kerülhet. "

Ami még vicces számomra hogy az elmúlt 3 hónapban majd 300.000Ft értékben vásároltam, 11 hónap alatt 160.000 Ft-t fizettem jutalék gyanánt.

Zárásként megkérdeztem, hogyan kellett volna eljárnom, hogy ne kapjak ezért is figyelmeztetést, a következőt válaszolták:

"Javasoljuk, hogy ilyen esetben termékes levelezésben egyértelműen, szövegesen jelezze, hogy bár korábban érdeklődött az aukción, az adott terméket azonban mégsem kívánja megvásárolni, ellenben a másik, termék kóddal megjelölt árut leüti, kifizeti, megveszi.
Amennyiben ezt követően is probléma merülne fel, úgy az Ön jelzése alapján lehetőségünk van elbírálni az intézkedés jogosságát."

Hozzászólások

(#1) bbazs96


bbazs96
csendes tag

A vatera a legnagyobb fostaliga ebből a szempontból... Minden logikát nélkülözve pampognak az összes szemüket bántó dolog miatt... A lóvét lenyúlják, pl. de csalások ellen nem biztosítanak kellő védelmet ... ...

(#2) horush


horush
addikt

S tök jó, hogy az "utolsó esély lehetőséggel" még úgy állítják be, hogy ők milyen rendesek, hogy a lehető legsúlyosabb szabálysértés után nem bannolnak rögtön... :U

Vicc amúgy, hogy mennyit kereshetnek a 0-hoz konvergáló felhasználóbarátságukkal, hogyha tellik nekik ennyi figyelő emberre, aki jelenti az ilyet.

Egyébként, ha te ebben a jogosulatlanul kiszabott 72 órában bármiféle bevételtől elesel, akkor vajon mennyi esélye lenne annak, hogy perre víve a dolgot nyerhetsz a bíróságon?

[ Szerkesztve ]

(#3) Brotha00


Brotha00
tag

Ugyan...a Vatera más miatt is tilt...egy 2010. 11.17-én megvásárolt termékem miatt most 2012-ben kaptam egy szintén 72 órás tiltást mivel az eladó azóta se fizette be a nekik járó jutalékot!

Szintén ment a levelezés, de az ő szabályrendszerük szerint én is mulasztottam!

Azóta semmit nem nézek ott!!

[ Szerkesztve ]

A kocka el van vetve...

(#4) bbazs96 válasza Brotha00 (#3) üzenetére


bbazs96
csendes tag

és a hardveraprón még az árak is jobbak

(#5) fricz19 válasza horush (#2) üzenetére


fricz19
őstag

biztos h nem kapnék semmilyen kártérítést.
felhasználói feltételekben elég jól kitérnek mindenre.
ügyvédre nem sajnálják a pénzt :D

(#3) Brotha00
igen, de sajnos hardverapron sok mindent nem tudsz eladni, ellenben vateraval.

[ Szerkesztve ]

AM4/ 1151 CPU-t, Alaplapot, Tápot, DDR4-t, SSD-t VGA-t veszek!

(#6) Dr.Zoo


Dr.Zoo
senior tag

Afrikában bejegyzett Off-shore cég..
A világon semmit se lehet velük kezdeni...

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#7) jeni


jeni
félisten

Szia

A Vaterának csak 1 dolog a fontos,minél több jutalék bezsebelése,és nem a tulajok és a vevők biztonsága az egyéb csalások ellen.
Ha gond van oldják meg maguk közt,akár az értékeléseket illetően. Már 3x belefutottam,hogy én megvettem a terméket 3x és még én kaptam a negatívumot,mert kifogásoltam,hogy nem úgy kaptam meg ahogy le is volt írva a hirdetésben!

Sőt meg is vettem a terméket,de mégis letagadta az eladó(külön fel is hívtam a figyelmet a vételnél).pl.:a PCDISZKONT.Azóta nem veszek tőlük semmit,már el is költöztek valahova a XIII.ker-be.

Nem kellett sokat gondolkodnom hozzá,rögtön kértem a Vatera tagság felmondását amire 2 hónapig kell várnom !!!

(#8) Gergosz2


Gergosz2
veterán

tróger egy cég, egyszer sajnso átvertek ott azóta is kerülöm mert hemzseg a csalóktól.
Sajnos itt is vannak de ott sokkalt többen vannak.

Nokia 6030 Hardcore User // I ♥ Panic Restaurant by Taito

(#9) Elims válasza jeni (#7) üzenetére


Elims
veterán

Ez így van!
Csak és kizárólag a jutalék érdekli őket,semmi más.

(#10) inf3rno válasza jeni (#7) üzenetére


inf3rno
veterán

+1, én most futottam bele egy érdekes dologba vaterán. Küldött az eladó két, az én cuccaimmal nem kompatibilis terméket. Sikerült befaragni a helyére az egyiket, de nyilván nem ezt szerettem volna, hanem valami könnyen szerelhető, jól passzoló cuccot. Írtam neki, hogy rossz, amit küldött, ő meg sűrűn bizonygatta, hogy de jó, és én vagyok a hülye. Kompenzációt, semmi ilyesmit nem ajánlott fel. Visszanéztem, mások semlegest adtak neki, mert ganét küldött, és ugyanúgy hülyére vette őket, aztán még fröcsögött nekik egy sort, meg fenyegetőzött, hogy negatívot ad, mert semlegest kapott tőlük. Ezek után úgy döntöttem, hogy adok rá én egy negatívat, mert genny alak. El is küldtem az értékelést, másnapra törölte a vatera, mert jogtalannak ítélte, ugyanis "megkárosítottam az egyik terméket". Az nem zavarta őket, hogy lenyeltem a két szemét árát, amit a srác küldött. Körülbelül ez a rendszer, nem lehet véleményed. Nem küldtek semmilyen értesítést minderről, most, hogy rákérdeztem, küldték el az állásfoglalásukat email-ben. Közben a héten kaptam egy email-t, hogy véleményezzem a vaterát, lehet, hogy ezzel próbálták felmérni, hogy megrendült e a bizalmam bennük. Hát ezek után azt kell, hogy mondjam, hogy igen. Ha nem kerülnek ki a negatív értékelések, akkor nagyon nehéz megbízni az eladókban. Egyelőre maradok vatera vásárló, adok még egy esélyt a rendszernek, de ezentúl elolvasom az összes semleges értékelést is, hogy képet kapjak az eladóról, mert azokban ott volt a lényeg ebben az esetben. Később majd meglátom.

Ohh másik sztori, hogy keresgettem vésztöltőket mobilhoz. Valaki feltette 100.000mAh-s kínai vésztöltőt vaterára, ami talán ha 3000-t tudhat a tömege alapján. A legjobb a piacon is alig üti meg a 30.000mAh-t. Nyilvánvaló csalás volt, írtam nekik, semmi nem történt.

Ezen kívül még van a piramis játékos botrány, aminél a srác addig nem utalta vissza a pénzt, amíg nem adtak neki pozitívat, aztán így keresett egy rakás pénzt a pozitív értékelésben bízó felhasználóktól. Igazából meg nem is árult semmit. Messze van a tökéletestől a rendszer, ha ilyen megtörténhet.

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.