2021. május 13., csütörtök

Gyorskeresés

Vmware és a törpék

Írta: | Kulcsszavak: VMware . szerver . szerelés

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ez a nap sűrű volt. Megint kaptunk pár doboz játékot. De a törpök élete, nem csak játék, és mese...

Nagyjából két hete írtam, hogy örülnék, ha még gépeket tudnék csatasorba állítani a nagy roham előtt. Mára csak egy kis laza 7-8 menüpontos adatközpont látogatás volt beütemezve. Reggel az irodában a lift mellett várt három doboz. Igen, jött még pár gép VMware alá. Csak telefonnal tudtam képeket készíteni.

Dell R730, de az előzőnél gyengébb. A processzor is gyengébb (2x14 vs 2x20 mag) és csak 384GB memóriával van felszerelve.

Ráadásként viszont kapott egy Samsung 1.6 TB-os NVMe SSD-t is.

Ettől a ponttól nem volt megállás, mert az egyik blade-hez jött a szerelő 10:30-ra. Elég jó időt futott a csapat, nem késtünk többet 5 percnél. Kicsomagoltuk a gépeket, becsomagoltuk a kábeleket, meg az összes többi cuccot ami az eredetileg tervezett munkához kellett. Sikerrel vettük a pénzügyről érkező kérdéseket (számla, szállító levél) és még a backoffice-os srácokkal is beszéltünk pár szót.

A nap mérlege 3 új gép beszerelve, 5 másik már meglévő bekötve. 2 VMware host, meg fél tucat másik gép hardver hibája orvosolva. Fél racket feliratoztunk és firmware-t is frissítettünk. Ráadásnak még egy tűzriadó is nehezítette az életünket. Közben volt még kis tűzfal, switch és storage állítgatás, hibajegy kezelés. Szóval nem egy irodában tespedős nap volt.

Mi lehetett volna jobb? Hókuszpók nem volt szerencsére, de ha lett volna még egy pár szorgos kéz, akkor talán gyorsabban végzünk. Keresünk még törpéket a bányába...

Hozzászólások

(#1) bambano


bambano
titán

"A processzor is ez csak 2x14 maggal és 384GB memóriával van felszerelve": min fogtok csi-zni, ha csak ilyen piszlicsáré hardverre futja? :P

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#2) frescho válasza bambano (#1) üzenetére


frescho
addikt

CS szerverhez nem kell sok erőforrás. Csapatni meg fejenként majd 1-1 bladen fogjuk, ha végre megérkeznek. 16 magon már csak elkocog rendesen :)

https://frescho.hu

(#3) flymi


flymi
addikt

Mennyi tárhely és erő ilyen kis helyen!

/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///

(#4) frescho válasza flymi (#3) üzenetére


frescho
addikt

Ez azért nem kis hely. 2U-s gépek. Beférne 1U-ba, sőt egy feles blade-be is. Csak egyéb okok miatt (hűtés, későbbi bővíthetőség, ebből volt már több, mint egy tucat a clusterben) válaszottam R730-ast.

Ha már blade. Abból is jön 10 darab, remélem még november elején ideér. :)

https://frescho.hu

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.