2019. november 22., péntek

Gyorskeresés

Dell: Nápoly után Róma

Írta: | Kulcsszavak: AMD . Zen 2 . szerver

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A Dell végre bejelentette a Zen 2 alapú új sorozatát. Elég jónak tűnik, de a felhozatal felére még várni kell, hogy tényleg rendelhető legyen. Nem véletlen, hogy eddig csak 1-2 processzort ajánlottak az előző szériához. Logikus, hogy ugyan kompatibilis a régi gép, de ahhoz, hogy teljesen ki lehessen használni az új CPU-kat inkább terveztek egy új szériát. Egy szerver esetén már tényleg számíthat, hogy az NVMe vagy egy gyorsabb hálókártya milyen PCIe kapcsolatot használ. Akár úgy, hogy gyorsabb lehet, akár úgy, hogy az egységre jutó nagyobb kapacitást a csatlakoztatott NVMe-k duplázására használják fel.

Hozzászólások

(#1) Thusor


Thusor
(őstag)

Dícsérendő fejlődés, végre. Remélem hamarosan követi a munkaállomások is az AMD cpu-it. Illetőleg a többi gyártó is felzárkózhatna majd a Dell-hez és követhetnék példáját.

Dell U2312HM monitor / Logitech M570 egér / HP Workstation z600 / Genius SP-HF2000X 2.0 hangfalpár / DELL PowerEdge T20 / Xbox One / Xiaomi Redmi 2 PRO

(#2) Cifu


Cifu
(nagyúr)
LOGOUT blog

Ha már a PH! nem foglalkozott a hírrel.... :D

Kellemes lehet a 200GB/s sebességű hálókártyákat majd összemazsolázni... :D

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#3) frescho válasza Cifu (#2) üzenetére


frescho
(addikt)
LOGOUT blog

Jó lesz az 2x 100Gb-nek is. De az már számítani fog, hogy a 2.5"-es előlapi helyre NVMe-ket tolva azok milyen gyorsak lehetnek és az is, hogy mennyit lehet beszerelni. Az már most is látszik, hogy az eddig jellemzően SATA boot SSD-k helyett az alaplapi NVMe csatolókat lehet használni. A kapacitás (480GB) nem fog változni, de a sebesség igen. Mindezt úgy, hogy nem lesz drágább.

Thusor: Fel fognak zárkózni, csak a bejelentéstől számítva ez hónapos késésekkel történik meg. A szervergyártók nem engedhetik meg maguknak azt, hogy a korai firmware gondok nálluk is megjelenjenek, ezért kivárnak. Ez szerintem erősen az AMD sara, mert így az elvileg elérhető új generáció a gyakorlatban mégsem rendelhető.

https://frescho.hu

(#4) Cifu válasza frescho (#3) üzenetére


Cifu
(nagyúr)
LOGOUT blog

Gondolkodtok a PCI-Express 4.0-ás eszközökben?

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#5) frescho válasza Cifu (#4) üzenetére


frescho
(addikt)
LOGOUT blog

Természetesen. Nem mondom, hogy elengedhetetlen, de nem árt, ha figyelemmel kísérjük. Lassan érkeznek azonos, vagy minimálisan magasabb árszinten. Egyelőre csak az impulzusterhelésben jobbak, de az új modellek a kitartott terhelésben is jobbak lesznek ahogy fejlődnek.

https://frescho.hu

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.