2023. február 1., szerda

Gyorskeresés

Szakképzés, a mai értekezlet margójára

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Betört hozzánk is a rezsicsökkentés démona múlt héten. Gyakorlatilag 1 nap! alatt kellett intézkedési tervet kidolgozni az igazgatóknak. Cél a 25%-os rezsicsökkentés. Ma hirdették ki a jól átgondolt terveket. Tegyük hozzá, hogy nálunk ilyen baromságok eszébe se jutottak.

Csoportösszevonások. 2-3-4 év után, érettségi, ágazati alapvizsga előtt, tanév közben a kezdőt-haladót borítsuk össze, legyenek csak jó sokan egyben. Hatékonyság csökken, kit érdekel. Mindegy, hogy Gizi néni tanította őket 3 évig, majd most érettségi előtt váltunk Mariska nénire, aki lehet, hogy a haladó-középszintből tud optimálisan felkészíteni, még Gizi néni meg emelt, meg szakmai vizsgákra. Pont jókor. Úgy is járt a szája, hogy 3.éve nincs fizetésemelés, mehet máshová mert nem lesz ki az óraszáma esetleg.

Online oktatás nem lesz, csak végső esetben. Tényleg? Az online az ártalmas, fuj, nem vált be, zúgolódtak a szülők... Miért ez be fog? Ennél még az is sokkal jobb a középiskolás korosztálynak. Aki akart, tanult online is, a többi meg offline se fog, de nekik is mindegy, tanulnak-e. Nyelvvizsga nem kell, hármas simán megvan minimális energia befektetéssel, simán felveszik őket is felsőoktatásba, ott is megy az élet-halál harc.

A bűvös 18 fok. Legyen mindenhol 18 fok! Olyan szép kerek szám. ,Jól kiröhögtük a németeket, meg a hanyatló nyugatot, hogy a luzerek majd vacognak télen 18 fokban, mi meg szaunázunk. Lesz elég gáz, nem kell félni… Tekerjük le a termosztátot! Ja, az sincs, mert a legtöbb helyen eleve 40-50 éves a fűtési rendszer, minden évben úgy kell összetákolni, hogy egyáltalán működjön. Azért felmérték nálunk is, hátha lehet fával is fűteni.l, mintha nem tudnák hol, milyen kazán van. Képesek voltak aprólékosan összeírni, melyik terem hány négyzetméter, hány légköbméter, mennyi radiátor van. Eddig minden évben ez le volt adva, mivel minden évben reménykednek az iskolák a csodában, hogy történik esetleg korszerűsítés. Haha…hisztek a télapóban???
Ha a klímához hozzá mersz nyúlni azonnali fegyelmi. Mintha az áram olcsóbb lenne nem? Azért van amelyik működőképes, és fűtésre is alkalmas lenne.
Géptermekben szünetekben mindent ki kell kapcsolni. Mert, mint tudjuk a ki-be kapcsolgatás jót tesz a hardvernek.

Sajnos nincs hőszigetelés, meg korszerű ablak, tehát ha az eddigi 22-ről 18-ra állítjuk a termosztátot, az iskola nagy részén az 14 lesz. Az meg nem lehet, az tilos, akkor majd megoldjuk okosban, teszünk hősugárzót. Ja azt szintén tilos, mert pörgeti a villanyórát… ŐŐŐ rendszerhiba. Ja, az sem lehet. Akkor hozzon otthonról mindenki forró vizet palackban, nem kell itt siránkozni kérem.

Nem volt elég 30 év, hogy korszerűsítsék az épületeket. Nem. Tudom, vannak kivételek, kollégiumokat, egyházi iskolákat legalább korszerűsítettek, volt ahol 3 év alatt kétszer is cseréltek ablakot…
Fejjel a falnak, köszi. :W

Hozzászólások

(#1) futo001


futo001
senior tag
LOGOUT blog

Én a 18 fokos "megfagyást" sem értem. Gyerekkoromban is ha mentek szüleim valahova, tekertem le a termosztátot 18 fokra. Már saját házban élek, a felfűtött hőmérséklet 18.5 fok. Nem spórolás miatt, 20 fok feletti házban elálmosodok, nem érzem jól magam, most is éppen ezzel küzdök az irodában. 18 fokban rövidujjúban nézek filmet a kanapén. Nem értem mi ez a nagy felhajtás körülötte.

Amúgy meg kell nézni mennyit költenek az oktatásra, pont olyan lelkesedéssel költenek az azt kiszolgáló épületekre, szóval sok iskola nehezen fogja kigazdálkodni a fűtést várhatóan.

[ Szerkesztve ]

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#2) Hannibhál válasza futo001 (#1) üzenetére


Hannibhál
őstag
LOGOUT blog

Alapvetően nincs nekem sem bajom a 18 fokkal, vastag pulcsiba elleszek s az inges farmeros dresszkódot elfelejtem egy időre :D
De amúgy mindenki hőérzete más, s a 18 fok a legtöbb embernek ÜLŐmunkára hideg.
Amúgy nálunk is ezek vannak kb, annyi h csoportösszevonások MÉG nincsenek. Meg ugye max 4ig van a suli nyitva.
Faszántos világ lesz, am a németeknél 19 fokot akarnak, mi azon röhögtünk....

Gépelés nem az erősségemasdsdk

(#3) Achar


Achar
tag

Szerintem mindenkinek más a "hőtűrése", én 20 fok alatti hőmérsékletre vagyok érzékeny otthon. De most is elvagyok pulcsiba. Az asszony meg 24 fokba "megfagy"
Engem jobban zavar az, hogy az én gyermekkoromban - 90-es évek eleje - télen is nyitott ablaknál ültünk, pulcsiba. Most az embereknek eszükbe se jut normálisan felöltözni. De a kinnti hőmérséklettel semmi bajom, most is motorral járok dolgozni, kocsival meg pólóba. Pulcsi kabi meg mindig van nálam, a csajok meg ilyen leheletnyi tunikába járnak dolgozni és ők is meg akarnak fagyni...

Kedvencem a prohardveres boltos hirdetőbarom. Csinálja a boltot de mégse csinálja....

(#4) adlersson


adlersson
tag
LOGOUT blog

.

[ Szerkesztve ]

毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

(#5) UnA


UnA
Korrektor

Szerintem is.

(#6) Freeware


Freeware
csendes tag
LOGOUT blog

Nem a 18 fok volt a lényeg.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.