2019. június 25., kedd

Gyorskeresés

Újabb alanyok a gyűjteményben

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Újabb alanyok érkeztek a korábban bejegyzett gyűjteménybe. A jövevények közül egyik-másik igen príma darab, van amelyik kicsit mókolt, de összességben elégedett vagyok ezekkel a régi-új cuccokkal. Lássuk hát!

VGA-k:

Palit Daytona GF FX5900XT AGP8x 128MB TV-OUT DVI AGP 8x Video Card NA-5900x+TD12
A neve csak egy dolog, hangja egyáltalán nincs, külön tápcsatis, hibátlan gyűjteményi darab. Ha elmondanám mennyiért vettem el sem hinnétek! (Occsó volt! ;) )
Igazából szóba sem került az MX440-eken kívül, hogy más is vitrinbe kerül, de mivel kell egy kártya ami pariba van a P4 3,0 GHz Northwood-al, így érkezett hozzám ez a VGA és jelenleg is ez van bepattintva az AGP foglalatba.
Egyenlőre nem bántanám, de lehet hamarosan a hűtő alá kell kukkantani, új pasztát adni nekije, meg a ventilapátokat kell még áttörölgetni. Úgy gondoltam eladom itt aprón, de tetszik nekem ez a VGA. :K

Frekvencia chip / memória: 390/700 MHz
Memória: 128 MB


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Leadtek Winfast A400. Igen ez a sima, nem a GT vagy az Ultra verzió.
Erre is ráférne a takarítás, a borda alatt vékony rétegben poros, de nem vészes. Viszont eltávolítani ezt az egészen különleges réz hűtőbordát... Nem vagyok egy vallásos ember, de szerintem sűrűn fogok imádkozni a művelet közben. Tökéletesen működik. Az FX5900-hoz hasonló apropóból került hozzám.

Néhány (uncsi) adat a kártyáról:

Core Clock (MHz):325
Core:256bit
Memory Clock (MHz):700
Memory Bus Width:256bit
Memory Bandwidth (MB/s):22400
Memory: 128 MB
Pixel Pipelines:12
Texture Units:12
Shader Model:3.0 (DX9)
Vertex Shaders:5
Pixel Shaders:12


Nem sajnálta a Leadtek az anyagot a hátlapon sem...


A képen annyira nem látványos, de a valóságban kézben tartva van egy kis íve a nyáknak, de nem vészes.

Érkezett még egy Asus V9180 SE is, természetesen sárga nyákos. Már csak az a fránya fehér nyákos Soltek MX440 hiányzik de nagyon...!!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hűtők:

Cooler Master Aero4 és Aero4 Lite
Igen a full réz kivitelű az Aero4, sajnos valaki nagyon csúnyán elbánt a kábelekkel "halkítás" címszóval. Kár érte, de azért így is szép darab. A takarítással azért voltak gondjaim, ezeket a lapátokat annyira nehéz lepucolni, hogy az eszméletlen. Ráadásul ezeréves rászáradt kosz volt, próbáltam benedvesíteni, fogkefével, fülpiszkával, ennyit sikerült tenni az ügy érdekében. A fénykép amúgy kicsit jobban ki is emeli a ronda részeket. A csavarok, amik a ventit rögzítik a bordához, közülük is csak kettő egyforma...

A Lite verzió sajnos hiányos, mert nincs meg hozzá a műanyag keret. Csak simán rá van csavarozva a hűtő a bordára. A poti megvan egy hátsó kivezetésre szerelve, az előlapi 3,5" egység sincs meg hozzá.
De legalább a vezetékek érintetlenek.


Randa munka:


A Denevér visszatért!
Igen ez egy Coolink BAT1VS , egyszerűen tökéletes, nem hiába üzemel ez a kis m-ATX lapon. Kiváló hőelvezető képesség, nem hangos és egyedi a megjelenése!

Thermaltake Spark5 és Spire EasyStream III
Nincs komment... :D Külön köszönet a kedves eladónak, amiért tisztán küldte el a hűtőket!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Az alábbiakról nem készültek külön képek:

Primecooler PCF-922512B
Adhattak volna szerencsétlennek egyszerűbb nevet is... ;] Zalman koppintás.

Cooler Master Di4-8jdxa-M5
Na itt a másik versenyző... Szép nagy a rajta lévő tölcsér. Kár, hogy nem teljesen patent a műanyag az alu bordán, kicsit lötyög.

Arctic Cooling Freezer 4
Hát, olyan szegény amilyen...

Glacialtech Igloo 4311
Kicsit sem hasonlít egy jéglakáshoz, a teljesítménye sem fogja a proci hőmérsékletét a mínusz értékek közelébe taszítani főleg ilyen melegben... De bekerült a gyűjteménybe.

Plusz feladvány:
Van még két hűtő, aminek a beazonosításához kérném a segítségeteket, mert semmilyen jelzést nem találtam rajtuk. A kis fekete bordás, lila ventis speeze márkájú, a nagy, dupla hőcsöves coolink ventivel szerelt. Előre is köszönöm a segítséget!

Íme:

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.