2019. június 26., szerda

Gyorskeresés

Posta kontra személyes találkozó

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ma eladtam egy terméket. Nem, nem itt aprón, egy másik hirdetési oldalon, de akkor is...
Személyes átvételt beszéltünk meg, az üzenetváltásokban megvolt a pontos időpont és hely is.
Sokszor jobban szeretek postázni, mint találkozni és beszélni is az új tulajjal. Őszintén megmondom, nem volt szimpatikus a vevő, de az üzlet az üzlet, nála a pénz (nem egy nagy összeg, pár Mátyásról beszélünk most), nálam a termék, ami természetesen bár használt, mégis kiváló állapotnak örvend. Kicsit fájt is a szívem megválni tőle, de feleslegessé vált.
Ami pozitívum, hogy kaptam némi zsetont, amit rögtön el is költöttem a legközelebbi vegyesboltban és nem kellett időt ölnöm a csomagolásra, mert bármit is postázok, azt nagyon alaposan teszem, hogy megóvjam a terméket a postáskisasszony könyökétől, vagy a cél eléréséig a dobálásból, ütődésekből keletkező sérülésektől.

Persze ez másoknál napi szintű történés, és talán nem is érdekli őket, hogy milyen a vevő. A legtöbb úgysem szimpatikus, ez ugye elég szubjektív és mégis objektív. ;] Bár valószínű én sem vagyok épp a legmegnyerőbb formában. Jobban szeretném, ha a szakállam befelé nőne, csak le kéne rágni, de a képesebbik felem megjelenését figyelmen kívül hagyva a megjelenésem és a verbális kommunikációmra azért nem lehet panasz szerintem.

Hozzászólások

(#1) Syl


Syl
(PH! nagyúr)

>Jobban szeretném, ha a szakállam befelé nőne, csak le kéne rágni

:C
Markos & Nádas: Katonadolog

Words cannot express how much i don't care

(#2) Met


Met
(PH! nagyúr)

De most divat a szakáll, akkor is ha hülyén áll vagy nem nő mindenhol :)
Én annyival jobban szeretem a személyes találkozót hogy nincs a trükközés azzal hogy jaj törötten jött, jaj nem volt a dobozban semmi stb.
Mivel általában előbb érek oda azzal szoktam szórakoztatni (vagy idegesíteni?) hogy nézem az embereket és amelyik elindul felém, vagy úgy tűnik mintha várna valakire és "olyan" kinézete van akkor izgulok hogy jaj csak ne a vevő legyen :DDD

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#3) Csapoati válasza Met (#2) üzenetére


Csapoati
(PH! nagyúr)

Én is jobban szeretem a személyes átvételt, mert ott nincs kecmec, meg "ez nem olyan, tesó!", ráadásul utálok a postán ácsorogni.

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#4) flymi válasza Csapoati (#3) üzenetére


flymi
(őstag)
LOGOUT blog

Mivel nem a fővárosban és annak agglomerációjában lakom, ezért a személyes átvétel nálam nagyjából 20/1.
Szerencsére eddig elkerültek a kellemetlen vásárlók/eladók, gyors le is kopogom. :D

Ezért jók az értékelős oldalak, ha valami nem stimmel és nem akar javítani, akkor negatív és mehet a sunyiba. Persze kicsit más tészta, ha az ember több tízezres értékben ad-vesz, mintha csak pár Mátyásba kerül a tétel. Utóbbinál könnyebben mondjuk azt, hogy nesze egy negatív és hogy egy klasszikust idézzek: "Tartsd meg az aprót te mocskos állat!" :D

Várakozás kis postán valóban szörnyű, mikor nyolcvanhárman állnak előtted csekket szorongatva. Nagy postán még sosem kellett 10-15 percnél többet ácsorognom, ennyi meg belefér szerintem.

Szerintem mindenki volt már úgy, hogy legszívesebben csinált volna egy hátraarcot és nem akarta eladni/megvenni a terméket, mert valami kivetni valót talált a másik személyében (nem a termékben/pénzben). De az üzlet az üzlet.
Annyira nem volt rossz élmény, mert például nem akart alkudozni, sem írásban, sem ott a helyszínen. Szóval szavam se lehet.

Abit alaplapokat keresek gyűjteménybe! /// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A)

(#5) XtremLor válasza flymi (#4) üzenetére


XtremLor
(őstag)

Szemelyesen en is ritkan talalkozok a vevovel ugyan ezen okbol. Egy eset volt ami tetszett, telefonos egyeztetes utan talalkoztunk, a hangja fiatalos volt gondoltam 20-30 kozott lehet igy tegezodtunk, amikor oda ertem elkezdtem furkeszni, hol merre lehet. Ekkor elindult felem egy idosebb uriember 50-60eves volt, odalepett mellem koszont, ertetlenul altam kicsit, ezutan merkerdeztem tudok e segiteni valamiben, kiderult vele beszeltem meg a talalkozot, hirtelen kopni nyelni nem tudtam. :DDD
Minden zokkenomentesen ment, korrekt uzletfel volt, de meglepo volt nagyon nem ra szamitottam. :D

Legutobb volt egy nagyon korrekt vevom, ritka mint a feher hollo, a legtobb kollega alkudozik kemenyen, o privatban se tette, szemelyes atvetnel a visszajarot se kerte el 1matyas lett volna, na ilyen se volt meg, lehet nem is lesz tobbet. :U

[ Szerkesztve ]

"Legen...Wait for it...Dary"

(#6) flymi válasza XtremLor (#5) üzenetére


flymi
(őstag)
LOGOUT blog

Talán nagyon kellett neki cucc, előfordul az ilyesmi, de tényleg ritka.
Hang alapján néha tényleg nehéz belőni egy ember korát. Egyszer én is jártam pont úgy, mint te. 25-30-asra számítottam, de egy 45-50-es jött. Vagy csak annyinak nézett ki...

Tegnap láttam, mikor a boltban az előttem álló nem kérte a visszajárót a pénztárostól (na jó, ebben az esetben nem volt egy Mátyás se). Valakinek az apró nem pénz, szerintem meg sok kicsi sokra megy.
5-10 Forintosokat félre szoktam tenni, ha épp nincs melóhelyen főzött kávé (ami ritka), vagy nem akarok olyan erőset inni, akkor beledobálom az italautomatába.

Abit alaplapokat keresek gyűjteménybe! /// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.