2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Visszatekintő 081024

Írta: | Kulcsszavak: részvény . tőzsde . technikai . elemzés

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Szándékomban áll időnként visszanézni a korábban kommentált eseményeket, várakozásokat csak azért, hogy lássam, jó döntést hoztam-e.

BHP Billiton: azt írtam, hogy a BHP tovább fog esni, és a 21EMA alatt shortolom. A döntés jó volt, a BHP azóta lefeleződött (61 -> 30 USD).

Tippek: IBM, MSFT, INTC, AAPL: a vételi pontokig egyik részvény sem jutott el, az AAPL azóta rendesen összezuhant. A döntés jó volt. Ugyanakkor ezeket az erős cégeket nem shortolnám.

Az USD erősödése az EUR-val szemben: az EURUSD 1,46-ról azóta 1,2585-ig esett, a döntés jó volt.

Az orosz tőzsde: az RTS azóta 890 pontról 557 pontig esett, vagyis lassan már csak a felét éri, a döntés jó volt.

Feljegyzések: DJIA, VIX, RTS, Hang-Seng, Bovespa: a Dow Jones visszapattant a trendvonalról, de később a trendvonal elesett, erről később még szólok. A VIX azóta 70 környékén jár, tehát ebből most nem lehet megállapítani az esés végét. Ha a VIX-re trendvonalat alkalmazok akkor ma egy USA-piaci emelkedésnek kéne következnie és elvileg trendfordulót látnánk. Az orosz, hong-kongi és brazil tőzsde azóta tovább esett, méghozzá elég sokat. Jó és rossz gondolatok egyaránt.

SSO vétel: HIBÁS döntés, a trenddel szemben nem szabad kereskedni, leátlagolni pláne nem szabad, HIBA!

AMD: mint írtam AMD-t még nem szabad venni, és nem is volt szabad, az AMD jelenleg 3,28 USD-t ér, lejjebb van, mint a 2003-as mélypont, az emelkedő trend kialakulása még odébb van. Jó döntés volt.

Merre tovább DJIA: ez még kialakulóban van, de úgy tűnik, hogy az indexnek egyelőre nincs akkora ereje, hogy akár az 50SMA-ig elmenjen. Mindenesetre ez csak egy tipp volt.

EBS: az EBS kitört, de a forgalom nem volt elég magas ahhoz, hogy megerősítse a további emelkedő trendet. Ugyanakkor még aznap olvasgattam a részvény topikját, és ott azt mondták, hogy elég magas a forgalom a vételhez, és én ennek bedőltem, pedig tudtam, hogy nem elég magas a forgalom. NEM VOLT JÓ DÖNTÉS! Nem szabad másra hallgatnom, senkire! Trade what you see, not what you think!

Feljegyzések: az EBS-ből kistoppolódtam 17,8 USD-nél, azóta a részvény már csak 14 USD-t ér, ez jó döntés volt. Az ADG nem tudott átmenni a 8 USD-s ellenálláson, az EVBN még hezitál, nem érte el a 18 USD-t, a forgalom alig párezerre esett vissza. Az LPHI nagy forgalom mellett átütötte a 40 USD-t, de az utóbbi két napban visszakorrigált, szerencsére alacsony forgalom mellett, ebben még ott van a potenciál. Nem szabad 36 USD alá kerülnie. Az SCB egyelőre nem tudott átmenni a 20,92 USD-s ellenálláson. A BCPC azóta esik.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.