2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Néhány setup - 090517

Írta: | Kulcsszavak: részvény . tőzsde . ibm . ilmn . rimm . stem . eurusd

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Jóideje már csak egy adott részvénycsoportból szemezgetem a setupokat (nem nagyon nézegetek új cégek után, nincs rá idő), és ha meglátok vmi jót, akkor veszek. Most átnézve a dolgokat, az egyes szektorokat nemigen látni jó setupokat, oldalazás vagy esés van mindenhol. Ha vki mégis rábukkan egy jónak tűnő részvényre, szóljon! :D

A múltkori pontokban felsorolt tapasztalatokhoz még 1-2:

1. minél kevesebb gyertyából épül fel egy alakzat, annál megbízhatatlanabb
2. minél meredekebb egy trendvonal, annál lényegtelenebb annak az áttörése

Pluszba még itt az EURUSD ami jó indikátora szokott lenni a részvénypiacnak is (bár az utóbbi időben eléggé elvált egymástól a kettő). Ezen negatív divergenciát mutat az RSI és az MACD is (ami figyelmeztető jel, de nem szabad csak ezalapján kereskedni). Továbbra is érvényben van az eső trend (lower-high-ok), de van még1 figyelmeztető jelünk is, a mostani swingcsúcs nagyon közel került a márciusi csúcshoz és már a 200SMA felett van az árfolyam (épp pénteken esett vissza rá). Van egy emelkedő háromszögünk. Sztem ha folytatódik a korrekció, akkor vhol a sárga területen vissza kéne fordulnia. Ez nagyjából egybeesne az olaj korrekciójának fordulásával és a részvénypiacnak is így kéne tennie.

És itt az olaj (amit én most éppen shortolok 60 USD-ről), arra számítok, hogy vhol a sárga területen megáll majd az esés (az indikátorokkal nincs gáz (mindegyik eladási jelzést adott), bár az MACD enyhe negatív divergenciát mutat):

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.