2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

és emelkedik is... 090602

Írta: | Kulcsszavak: részvény . tőzsde . S&P500 . nasdaq . eres . ocnf . luv . drys . crox . ms . mgm . svm

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ahogy írtam a múlt héten eléggé sok volt a bullish setup (ami az indexeket nézve nem volt egyértelmű), és tegnap megtörtént amit vártam, kitörtek.

Az SP500 egy napon belül majdhogynem el is érte az első célárat 950 pontnál, a második 970-nél van (háromszög teteje azaz ellenállás mínusz alja azaz támasz plusz a kitörési pont). ~1020 pont a célár ha zászló alakzatot látok bele a grafikonba.

Hosszabb távon nézve az SP500-at az index kitört a fordított fej-váll alakzatból és már a 200SMA felett van. Stan Weinstein könyve alapján lényegében most kell bevásárolni. Az összképet két dolog lerontja, egyrészt hogy a 200SMA még mindig lefelé trendel, tehát visszatesztelés esetén még eshet a pontszám, másrészt hogy a forgalom nem volt kiemelkedő. Ezt igazából nemtom hogy érdemes értékelni, mert visszanézve a 2003-as bikapiac kezdetét ott sem nagy forgalommal törtek ki, mégis 4-5 éves bulll kezdődött. Mindenesetre a 925-930 pontos sávnak most támaszként kell funkcionálnia.

A Nasdaqon hasonló a kép, már a 200SMA és a fordított fej-váll nyakvonala felett van az index, itt ráadásul a forgalom is egészen szép volt (tegnap a tech és az energia/nyersanyagszektor volt a nyertes) és ugye réssel felfelé nyitottak, ami elég erős bull jelzés. A célpontszám 1882.

Pozijaim:
az SVM tegnap kitüskézett 3,6-ig az első percben (ezzel jelentősen elcsúfítva a grafikont), aztán elkezdett esni (-0,6% :D). Egyelőre még megvan.

az MGM a 7 USD-s támaszról elindult felfelé, emelkedett 12%-ot emelkedő forgalommal, de még mindig 9 USD alatt van, afölött válik érdekessé a story.

a DRYS meglepett, réssel felfelé nyitás után elkezdett esni. észrevettem, hogy így kialakult egy emelkedő trendcsatorna (bear-flag), úgyhogy le is passzoltam. ha visszaesik 7,5-ig, akkor lehet, hogy újra megveszem.

az MS felfelé réssel nyitott, úgyhogy a shortomat dobtam, persze utána mínuszban zárt. az emelkedő ék még mindig érvényesnek tűnik.

a Q továbbra is oldalazik, ami a tegnapi piacot látva kicsit csalódás.

az F (Ford) amiből nem vettem pénteken 5,7-ért tegnap emelkedett 7,5%-ot :D és a CROX is továbbment felfelé.

tegnap vettem pár cuccot.

Az ERES kitört egy nagy szimmetrikus háromszögből és úgy tűnik, hogy tegnap visszatesztelte a felső vonalat. A szimm. háromszög alakzatot nem túlságosan szeretem, mert a támasz ilyenkor esik tovább, szal ha visszatesztelésről van szó, az árfolyam is eshet tovább. Majd meglátom.

Belevettem az OCNF emelkedő háromszögébe, mert a támasz közel van, ha az árfolyam kilép belőle, akkor lepasszolom, ilyen egyszerű.

És belevettem a LUV-ba, mert úgy nézett ki, hogy egy eső ékből ki fog törni, de a nap végére nem sikerült neki, szal ha ez ma nem indul el felfelé, akkor passzolom. Jó jel, hogy a tegnapi pluszos napon magas volt a forgalom.

A vicc, hogy rengeteg sokkal jobb setupot láttam a múlt héten, de azok olyan erősek, hogy nem mertem beléjük vásárolni (FCX, JJC, CLF, STP, LVS, stb) ezért lemaradtam róluk. Ezért próbálok olyat venni, ami nem emelkedett az utóbbi napokban 200%-ot. :D

Hozzászólások

(#1) briian


briian
csendes tag

EURUSD is kitört szépen. 120 pip két óra alatt.

(#2) fLeSs válasza briian (#1) üzenetére


fLeSs
nagyúr

arról már írtam kétszer is, 1,45-ig el kéne mennie.

"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."

(#3) fLeSs


fLeSs
nagyúr

MS shortomat tegnap lezártam, erre most -6%. grat.
a célár 26.

[ Szerkesztve ]

"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."

(#4) fLeSs


fLeSs
nagyúr

Az SVM-et eladtam 3,66-ért after hoursban, a céláram elvileg 3,8, de napközben vettem HL-t (belevettem a zuhéba), ami szintén ezüstbányász cég, elég ha egy ilyenem van.

[ Szerkesztve ]

"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."

(#5) Dany007


Dany007
veterán

Ezmiez a Yahoos cucc? :U Valami új tradeprogram? Vagy csak az elemzésben segít? Így kinézetre megnyerő csak azért kérdezem : )

Most így elnézegetve úgy hiányoznak a grafikonok... =/ Várni a kitörést... Figyelni a tradelineokat... haaaj... Csak meló miatt nemigen van időm meg idegzetem erre...

[ Szerkesztve ]

(#6) fLeSs válasza Dany007 (#5) üzenetére


fLeSs
nagyúr

ez a finance.yahoo.com grafikonrajzolója, nem nagy szám, a trendvonalakat/szöveget utólag kell rátennem, én is csak azért használom ezt most, mert fehér a háttér.

[ Szerkesztve ]

"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."

(#7) Dany007 válasza fLeSs (#6) üzenetére


Dany007
veterán

Jajajaa így már értem. Pedig azt hittem, hogy a kis hüvelykujjakat biztos nem te tetted rá .... De mégis : )

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.