2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Egy kakukktojás 081019

Írta: | Kulcsszavak: tőzsde . részvény . ebs

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Különböző szűrők segítségével átvizsgálgattam az amerikai piacot longra alkalmas részvények után kutatva (ami egyébként ellentmond az alapelvekben foglaltaknak, miszerint medvepiacon shortolni kell), és találtam egy olyan papírt, ami az elmúlt egy évben a medvepiaci zuhanások közepette megháromszorozta értékét (és nem 0,1-ről lett 0,3 USD :D), ez az EBS, azaz Emergent BioSolutions, Inc. [link]

A részvény elmúlt 1 éves történetére tökéletesen rá lehet "húzni" a különböző fázisokat.
2007 nov. közepén megállt az esés, és 2008 jan. elejéig oldalazott, ez volt az egyes szakasz. Január hetedikén gigantikus forgalommal kitört az oldalazásból, bár ez még nem volt garancia semmire, ugyanis az árfolyam a 200 napos mozgóátlag (SMA) alatt tartózkodott. Március közepéig ismét oldalazgatott az árfolyam, a forgalom március elejéig folyamatosan csökkent, ami előre jelezte a változást, majd elkezdett emelkedni, és márc. 27-én ismét kiemelkedő forgalom mellett áttörte a 200SMA-t, bár a körülmények nem voltak ideálisak, mert az SMA még lefelé tendált, igaz lassan kezdett kiegyenesedni. Innentől szabad volt az út 16,5 USD-ig, itt tartunk most.

Ja igen, az általam használt chart-programban van ilyen egész piac vs. adott részvény arány indikátor, és ez is nagyon jól mutatja, hogy milyen részvényről is van szó katt: a részvény relatív ereje a piachoz képest nagyon szépen emelkedett.

Az árfolyam egy nagyjából jól behatárolható csatornán belül mozog, az elmúlt napokban a 15 USD-s ellenállásszintet nagy forgalom mellett áttörte, a csatorna felső trendvonalát elérte, ráadásul a részvény életében pont ez az ár volt 2007-ben a csúcspont, tehát érdekes helyzetnek nézünk elébe, főleg hogy egy fordított kalapács gyertya alakult ki pénteken. Több kimenetel lehetséges most:

1. az árfolyam visszaesik a csatornába és ott folytatja útját felfelé, valszeg először a 15 USD-s szintet visszateszteli felülről
2. az árfolyam visszaesik a csatornába, annak is az aljára kb. 12 USD-ig és onnan folytatja felfelé (vagy lefelé)
3. és ez az, amire vágyunk: az árfolyam áttöri a 17 USD-s ellenállást (kiemelkedő forgalom mellett!), és onnantól a részvény megállíthatatlan, ugyanis efölött még sosem járt az árfolyam, tehát nincs egyetlen egy ellenállás sem -> a vevők parabolikus módon felnyomják az árat hetek/hónapok/évek alatt, míg mi örülünk a profitnak, aztán egyszercsak összeomlik majd az egész (mi remélhetőleg a tetejéhez közel kiszállunk) és a részvény eltűnik a süllyesztőben, de ez már nem érdekes.

Ezt figyelni fogom.
Lehetséges, hogy először az 1. vagy 2. pont játszódik le, és csak aztán a 3.

A helyzet az, hogy ezen a medvepiacon ez az egyetlen ilyen longra alkalmas részvény amire rátaláltam (ráhúzható egy trendcsatorna, van benne potenciál, nem túlságosan ugrándozik). Vannak még lehetőségek, és ami érdekes, hogy ezek szinte mind az ilyen mini lokális banki szektorból kerülnek ki (talán ezek fognak elsőként kitörni, amikor vége lesz a medvepiacnak), de figyelni kell arra, hogy medve piacon még egy emelkedő részvénynek is nagy lehet a volatilitása (ez látszik is), szóval nem lehetünk szívbajosak. Amíg az emelkedő trendcsatorna él (vagy ha afölé kerül az árfolyam), addig nincs miért aggódni.

A következőkben van még potenciál, bár ezek már korántsem olyan ígéretesek: LG, UFI, FFH, PRSP, ANDS, MITI.

Egyébként [link] itt van egy nagyon jó szűrő. Hasznos.

Hozzászólások

(#1) JoeYi


JoeYi
őstag

(#2) fLeSs


fLeSs
nagyúr

Jelen pillanatban 17,85 USD (+7,72%), de a forgalom nem túl magas.
Ebből most vennék 18,1 USD-nél.

[ Szerkesztve ]

"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."

(#3) fLeSs


fLeSs
nagyúr

és kitört, 18,23 USD (+9,95 %).
hülye voltam, mert a heti chartot nézve az elmúlt hét történései 99%-ban előre jelezték ezt. a heti chartot mindig elfelejtem nézni... [link]

[ Szerkesztve ]

"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.