2019. június 27., csütörtök

Gyorskeresés

091024 - pár szó a piacról

Írta: | Kulcsszavak: részvény . tőzsde . technikai . elemzés

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Olvasgatva a külföldi blogokat totális a tanácstalanság. Mindenki egy jó kis korrekcióra vár, ami van egy olyan érzésem, hogy nem fog eljönni. Nem is igazán tanácstalanság, a tömeg nagyonis bearish, a többség esést vár.

De mit látunk a grafikonon? Az index az utóbbi hetekben egy korábbi bull-flagből kitörve megindult felfelé. A bull-flagből számított célár egyébként ~1120. Az index elakadt 1100-nál és elkezdett oldalazni, ezzel mintegy broadening top-szerű alakzatot kirajzolva a 60 perces charton, de ez egy újabb bull-flag is egyben. Ez a piac kurvaerős, komolyan mondom, legalábbis most még annak tűnik. Miközben oldalazás folyik, az indikátorok lefelé menetelnek, és már egyáltalán nincsenek a túlvett zónában, sőt az RSI az én beállításommal már majdnem túladott. :D De az STS is már 50 körül jár, innen pedig simán jöhet egy újabb rally.

Ha jön is egy korrekció, meggyőződésem, hogy a fekete trendvonalat kell figyelni mint támaszt, ami az 50SMA-val együtt kúszik felfelé, ugyanis ha az alá beesik az árfolyam, az egy validált fej-vállat is jelent egyben.

Nekem elég sok shortom van (LVS, QID, ARM, UGI), de még ennél is több volt, ma egy csomót lezártam, mert nem tűnik úgy, hogy itt nagy esés következne. Jópár túladott részvényt lehet találni a pénzügyi szektorban és a nagyvállalati szektorban, az arany is hamarosan kitör valamerre, ami az USD további folytogatásának hatására a bányászokat/energiaszektort is tovább emeli az égbe, szóval egyelőre nincs miért ultra-bearishnek lenni.

Ennyi.

Hozzászólások

(#1) Hedgehanter


Hedgehanter
(őstag)

Ugy nez ki kiborult a bili..... :D

(#2) fLeSs válasza Hedgehanter (#1) üzenetére


fLeSs
(PH! nagyúr)

technikailag elég csúnyán festenek az indexek, sok támasz elesett, de az SP500 és a Nasdaq még mindig nem tűnik vészesnek. a legcsúnyább a Russell-2000 és a DJTA, mindkettő a duplatető nyakvonala alatt zárt.

[ Szerkesztve ]

(#3) Hedgehanter válasza fLeSs (#2) üzenetére


Hedgehanter
(őstag)

Azoknal is elesett az 50 SMA, meg a trendvonal alatt vannak bar meg szepithetnek holnap...

(#4) fLeSs válasza Hedgehanter (#3) üzenetére


fLeSs
(PH! nagyúr)

az hogy bemennek az 50SMA alá nem nagy gond amíg az 50SMA felfelé trendel. ha kiegyenesedik majd lefelé konyul és így mennek be alá, akkor van "gond". vagyis gond nincs, csak shortolni kell. :D

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.