2022. augusztus 9., kedd

Gyorskeresés

MP4 lejátszó bemutató - ALCOR ZED 1 GB

Írta: | Kulcsszavak: Alcor . zed . mp4

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az ismerkedésem a márkával ott kezdődött, hogy adva volt egy ballagó - már szerencsésen túl vagyok rajta - és adva volt az, hogy valami apróságot kellene venni az asszonykámnak. ( Kifejezetten kérte, hogy ne vegyek neki drága ajándékot! ) Sok lehetőségem nem volt, mivel saját magam szűkítettem le őket az eddig vásárolt apróságokkal. Viszont ilyet még nem kapott tőlem.

Szóval, akkor MP4 lejátszó... De milyet? Azt már előre eldöntöttem, hogy nem fogok x+1 számú boltot végigjárni! A kényelmesebb megoldást, az interneten való böngészést választottam. Szerintem így sokkal több részletet meg lehet tudni egy adott termékről - vélemények, fórumok útján - mint amit egy eladó a legteljesebb igyekezete ellenére is el tudna mondani.

Megkérdeztem a barátomat, "Guglit", hogy ő mit javasol!? A lehetőségek tárháza nyílt meg előttem, ugyanakkor a pénztárcám csak résnyire volt hajlandó megnyílni. :(( Szóval a kapott linkeken igyekeztem mindig ár szerint rendezni a dolgokat, viszont legalább ugyanilyen fontos volt a szerkezet "okossága" is. Körülbelül 2-3 óra böngészés, olvasás és mérlegelés után megakadt a szemem az Alcor Zed "fedőnévre" hallgató készüléken...

Először vonakodtam a dologtól, mert számomra ismeretlen volt ez a gyártó és a termékei. Nagyjából egy órányi ismerkedés után - amely kimerült a szövegolvasásban és a képek nézegetésében - úgy döntöttem, hogy tökéletes lesz!

Paraméterei megtekinthetők a következő linkre kattintva: [Alcor Zed]

Az asszonykámnál történő "tesztelés" után a következőket tudom róla elmondani:

- a Li-Ion akkumulátor nagyon jól teljesít. Hamar feltöltődik és nagyon jól bírja szusszal. Véleményem szerint teljesen megfelel az üzemóra a gyári adatoknak.

- a 2.4" színes TFT LCD kijelző - szerintem - tökéletes képet ad. ( ez persze egyénenként változó... mármint a tökéletesség, de nekünk nagyon megfelel ) A mellékelt átalakító programmal konvertált *.AVI filmek pedig egyszerűen gyönyörűek! Egyáltalán nem tűnik fel a leírásban szereplő 20 fps.

- Mp3 esetén a különböző bitráta nem okoz neki gondot és az ID3 bejegyzésekkel is simán elboldogul. A beépített hangszíneken csak felületesen futottunk át. A különböző frekvenciabeli eltérés, hangzás érzékelhető, viszont a mellékelt fülhallgató nem az igazi! Javasolt a lecserélése! A 3D térhangzás funkcióként benne van, de azt inkább nem feszegetném.

- Hangrögzítés - diktafon funkció. Véleményem szerint a készülék egyik erőssége. Nagyon jól teljesít a beépített mikrofon! Egy 3 m-es folyosó távolságából teljesen érthetően rögzítette a másik helyiségben elhangzott beszélgetést.

- FM rádió. Szintén jól "muzsikál". Térségünkben - kb. 40 km-re - van egy kis hatósugarú rádióadó, ami még a lakóhelyünkön autórádióval hallgatva is néha "zizis". Nos ez a kis készülék ugyanezt az állomást szinte kristálytisztán fogta. Említést érdemel még, hogy lehetőségünk van egy hallgatott rádióadó műsorának a felvételére is.

- Kompatibilitási problémákkal nem találkoztam!

- Képnéző funkció. Az a - szubjektív - véleményem, hogy tökéletes. A 2816x2112 felbontással rendelkező "bulifotónkat" simán megjelenítette torzulás és egyéb anomáliák nélkül!

- A TXT állományok megjelenítésének képessége szintén beépített funkció, de ezt nem sok ember fogja használni.( Viszont működik )

- A magyar nyelvű menüvel semmilyen probléma nem volt. Érthető, logikus magyar szavakat használ!

- A töltője számomra elég érdekes megoldás. Ugyanis a töltő adapter, ami a 230-as hálózatba csatlakozik és a lejátszó közötti "töltést" szintén ugyanaz az USB kábel biztosítja, amivel adatokat mozgatunk a PC és az Alcor között.

Összegzés: Ajánlom mindenkinek aki olcsón akar okos MP4 lejátszót vásárolni! A készülékre egy éves garanciát vállalnak a forgalmazók. Micro SD-vel bővíthető! A fém hátlap tényleg fémből van! A megbízhatóságáról - a két napos használat miatt - nem tudok nyilatkozni. Nekem tetszett!!! :D

Ui.: Ez az ismertető mentes minden komolyabb méréstől, terminus technikustól és a hasonló ismertetőkben megszokott részletességtől! ( technikai eszközök és megfelelő elméleti ismeret hiánya miatt ) A saját, szubjektív véleményemet írtam le a készülékről. Az esetleges helyesírási hibák miatt előre is elnézést! Próbáltam elkerülni őket!

Hozzászólások

(#1) Flatron710


Flatron710
tag

Várom azok véleményét, akik esetleg már huzamosabb ideje használják ezt a készüléket! Vagy akik csak költséghatékony MP4 lejátszó beszerzésén törik a fejüket!

Minden popzene a szexről szól. A rock arról, hogy akarod, a jazz arról, hogy csinálod, és a country vagy a western pedig arról, hogy bűnösnek érzed magad utána. -Robert Waldo Brunelle Jr. --- WoT/WoWs/War Thunder acc : Zolika_tm

(#2) jezzmin


jezzmin
újonc

Szia! ;)
Én éppen mp4-et keresek (mivel pár hónapja tönkrement az mp3-mam), és ráakadtam a cikkedre erről a bizonyos Alcor Zed márkájú készülékről.
Tulajdonképpen elsőre egy másikat néztem (biztos amúgy Te is találkoztál vele, amint emlitetted fent; alaposan körülnéztél a témában a neten), de aztán gondoltam megnézek mást is,.. s végül ezen az oldalon kötöttem ki.
Lenne pár kérdésem.
1. Mivel már nálatok ( az "asszonykáddal":), ahogy írtad) már használatban van, érdekelne az hogy tényleg olyan jó és tökéletes, ahogy a fentiekben elhangzott?
2. Videót is lejátsz, ha sikerül azt megfelelő formátumba hozni?
3.Nem recseg a hang, ha diktafont használsz?
4. és a legfontosabb: Hogy jutottál a készülékhez??
Mert, ha tegyük fel , meg szeretném venni (nem akarok dupla költséget ..pl.házhozszállítás, + egyéb térítések), érdeklődjek utánna üzletekben?

(#3) nemb


nemb
újonc

sziasztok

tudna nekem valaki abban segíteni, hogy miért nem tudok az alcor zed lejátszóhoz kapott konvertálóval dülőre jutni, mindig eljut 99%ig és ott megáll a tudomány. :B

(#4) mrncia


mrncia
újonc

Üdv!

Nekem egy 2 GB-s készülékem van. Állítólag lehetséges a firmware frissítés, de még nem sikerült megtalálnom a lehetőséget.
Azon kívül, ha beleteszem a microSD-t, akkor lefagy. Valamit rosszul csinálok?

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.