2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

2015-ben is Veletech: My Acer Predator mod.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Tehát evvel a géppel jelentkeznék a versenyre. (Ha nem szeretsz olvasni akkor videók alul)

Nagyon régóta akartam egy ilyen házat és két évvel ezelőtt sikerült is szereznem itt aprón. De mivel nagyon tetszett és nehéz megszerezni akartam hozzá alkatrészeket is biztos ami biztos. Így lett sok tartalék alkatrészem. Idő közben sikerült szereznem egy lezúzott 2. predatort aminél jött az ötlet, hogy mi lenne ha moddolnánk. Állapotából adódóan nem bántam, ha nem sikerül vagy elszúrok valamit. Itt nagyon jól jöttek a beszerzett tartalék alkatrészek.

Eredeti:

Akkor kezdjük is el: Video1: [link]

Mivel ennek a háznak csak az egyik oldala leszedhető ezért az első problémák itt kezdődtek, mert én átakartam fordítani az alaplapi tálcát így a vga-k hűtővel felfele lennének. Gyakorlásként megcsináltam egy noname házzal tízperces munkavolt. Igen ám, de ez a predator nem szabvány ház és a tetejét az oldalát ugyan az a fémlap borítja amit szegecsek tartanak, a fémlap alatt a tetején 2db kereszttartó van. Ez átfordításnál probléma mert nem ugyan az a hátlap alja és teteje. Nemgond flexel mindent meg lehet oldani!
Következett a második lépés, szépen berajzoltam a kivágásokat felül és az oldalán figyelve a műanyag takaró elemek pöckeinek gyári helyére. Majd elvágtam a műanyag oldal lapot is.

Ez lett az eredmény első összerakás után:

Jöhet a második felvonás: Video2: [link]

Itt meglett csinálva a festés sima flakonokat használtam. És pár plexi belsőelem elkészítése ventilátorokkal, plusz a karbonfóliázás. A fekete könnyen kezelhető öröm vele dolgozni. A sárga valami iszonyat és állandóan feljön nagyon idegesítő volt.

Következő nagyobb lépcső: Video3: [link]

Ebben a fázisban a szomszédok (Panel) nagyon szerettek amit csináltam visszagondolva....

Apró darabokra vágtam a műanyag elemeket, bekerült az oldalába egy HDD tartó. Az elejét végigvágtam, hogy legyen hely 2db 12centis ventinek. És mivel így a front pajzsot nem tudtam volna használni ezért lett belőle hátra egy szárny.

Itt eldőlt! Lesz vízhűtés! Video4: [link]

Ebben a szakaszban véglegesítettem a nyitható ajtórészt megcsináltam a tartályokat a tetejére. Lefestettem rengeteg dolgot (Nagyon király panelszobában flakonos festékkel dolgozni!) Bár a macskák boldogok voltak ebben az időben, tisztán látszott rajtuk.

A főbb vízhűtés elemek felrakása: Video5: [link]

A szárny alá bekerült a dual radiátor a csövek és a kuplung csatlakozók, így szállításnál levehető az egész hátulsórész anélkül, hogy kifolyna a folyadék. Helyet kapott még egy vízhőmérő is. A radiátor szélére bevágtam a pajzsból megmaradt darabokat így szélesebb lett és jobb az összkép.

Munkafázis 6: Video6: [link]

Felhasználtam a pajzsból maradt acer feliratot az előlapon alulra. Mivel dvd meghajtót nem használok évek óta így kapóra jött ezeknek a helye. Be is raktam a venti szabályzókat oda.

Szereljünk! Video7: [link]

Rengeteg cuccom jött mind apróról és Tody56-tól. Hátsó ventiket lecseréltem piros ledes plexisekre így látszik belőlük valami. Rengeteg toldót és elosztót emészt fel a gép nem gondoltam, hogy ennyi mindenre szükségem lesz. Elejébe vastag 12centis ventik kerültek a még brutálisabb kinézet végett.

Ennek soha nem lesz vége! Video8: [link]

Még cuccok töménytelen mennyiségben! Mikor lesz már kész? A pajzs tartók helyére modell boltban kapható lengéscsillapítókat használtam (6500Ft) Ezt a lehúzást! De legalább jól néz ki, ez volt a legolcsóbb.

Végszó: A gép 12 óra szerelés után (2015.01.01) Használatban van még pár óra ráfordítása után teljesen készen lesz. Sok részletet kihagytam mert órákon át lehetne sorolni mi van benne és miket változtattam az eredetihez képest. Pont ezért videóztam az elejétől kezdve, hogy megússzam a rengeteg írást és így a videókon keresztül van vizuális élmény is nem csak 1-2db kép amin alig látszik valami.
Amint tudom megvágom a maradék anyagot és felteszem. A bejegyzést csak azért csináltam, hogy megfeleljek a jelentkezési szabályoknak, később lehet lesz egy részletes cikk, ha van rá igény.

Köszönöm, hogy elolvastad :R

Összes video:[link]
Rengeteg kép:[link]

Hozzászólások

(#1) Luck Dragon

Nem semmi lett,szép :)

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#2) DarthSun


DarthSun
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Nagyon komolyan tolod, frankó lett. Nekem ehhez nem lenne türelmem, ha mégis akkor pedig sokkal több munkaórámba kerülne.

(#3) zolee5016


zolee5016
őstag

Hát gratula : :R :C
1 a gépért
2 a türelmedért
3 nevezésért
gondolom casemod-ban leszel......sok sikert!
Én sem akarom feladni,van még egy kis időm.....de most összecsapott minden felettem
vga,meló egészség....szeretnék indulni...de nem tudom mi lesz.......

Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---

(#4) FID válasza zolee5016 (#3) üzenetére


FID
őstag

Szerintem 1,5éve kezdtem el csinálni nem lett kész ez olyan hamar :D Meg rengeteg pénzbe volt. És mivel az eszközök egy kis multi, csavarhúzók, kalapács, reszelők, fúrógép, persze mind tecsós :DDD Nem volt egyszerű! Ha szabin voltam lementem faterhoz és kiflexszelte amit akartam. De a gép 90%-a egy panel lakás félszobájában készült. Megelégedve nem vagyok vele, de az összkép jó lett. Csak lusta vagyok azt a kis időt rászánni. Köszönöm mindenkinek.

Sok kép itt található:[link]

[ Szerkesztve ]

Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID

(#5) caprine


caprine
aktív tag

Ijesztően szép lett :R Nekem, meg a többségnek már túl bonyolult, de pöpec!

Ha saját szívedben nem találsz békét, nem fogod azt megtalálni a világon sehol. (SCKG)

(#6) FID válasza caprine (#5) üzenetére


FID
őstag

Köszönöm! Megfogadtam, hogy a következő kisebb lesz és nem 30kg élmény volt kicipelni.

Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.