2023. január 31., kedd

Gyorskeresés

Két új szerzeményem

Írta: | Kulcsszavak: hűtőláda . 486 . nyár . sör . bor

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok!

A nyár, mint tudjuk, sok jó dologgal jár. Viszont van egy olyan tulajdonsága is, amitől sokan szenvednek, ez pedig a kibírhatatlan hőség. Nem egy álmatlan éjszakát okozott már nekem az, hogy éjszaka gyakorlatilag szakadt rólam a víz, mert nap közben szépen felmelegítették a szobámat a Nap sugarai (tetőtérben lakom). Nap közben is folyamatosan pörög az asztali ventilátorom, ami elég hatásos, de úgy éreztem, hogy ennyi nekem nem elég.

Elkezdtem gondolkodni, hogy mi kellene még, mikor egyik nap betértem az egyik élelmiszer-diszkontba és ott megtaláltam a megoldást:

Ahogy megláttam, rögtön belém hasított a gondolat: ez kell nekem! Egyetlen probléma volt vele, mégpedig az, hogy szivargyújtótól lehet csak üzemeltetni. Ezt a problémát egyszerűen orvosoltam, mégpedig egy régi AT-s tápegység segítségével. Egyszerűen rákötöttem a tép 12V-os kimenetét a szivargyújtó csatlakozóra, amiről szépen működik a hűtőtáska.

Van két másik hátulütője is a táskának: egyrészt elég hangos a ventilátora, másrészt ha sokáig megy (2-3 napig), akkor kondenzvíz képződik benne, aminek eredményeképpen állni fog a víz a táska aljában. Ezeket is könnyen ki lehet küszöbölni: éjszakára kikapcsolom a táska tápegységét, amikor pedig nem vagyok itthon (például dolgozom), akkor visszakapcsolom és hazajövet ugyanúgy vár itthon a hideg sör, mint ha folyamatosan járattam volna a táska hűtőrendszerét.

A másik szerzeményem:

Ez egy 486-os gép, név szerint Compaq Presario CDS 920. Jó ritka cucc lehet, mert neten semmilyen infót nem találtam róla. Dióhéjban annyit, hogy Intel 486 DX2/66 procival rendelkezik, valamint van benne 36 MB RAM (4 MB integrált, plusz 32 MB bővített), 1 MB-os integrált videovezérlő, 1,8 GB-os merevlemez (eredetileg 420 MB-os volt benne, de nekem ennyi nem volt elég, így kicseréltem egy nagyobbra), nyolcszoros CD-ROM meghajtó és egy ESS AudioDrive integrált hangvezérlő.

Gondolkozom rajta, hogy írok a gépről egy részletes bemutatót. :)

Hozzászólások

(#1) Thunderzolee


Thunderzolee
addikt

Huhh, az a 12V-os kimenet hűtőtáskához nem is rossz ötlet. Széria is lehetne a gépeken egy 12V-os szivargyújtó aljzat a gépházon. :))
Na, szaladjak levédeni?

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#2) Viktor77 válasza Thunderzolee (#1) üzenetére


Viktor77
félisten

Szerintem ne.

SAMCRO

(#3) nomotmo válasza Thunderzolee (#1) üzenetére


nomotmo
csendes tag

Szívás! :C

DIÓ!

(#4) Thunderzolee válasza Viktor77 (#2) üzenetére


Thunderzolee
addikt

:Y

Szóhoz se jutok... :U

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#5) bigskull


bigskull
tag

Grat! A hűtő ilyen formában nem jutott eszembe, és kár hogy ezt a nyarat végig kínlódtam de felírom és köv' nyáron ezzel indítok :C

(#6) FerroChrom válasza bigskull (#5) üzenetére


FerroChrom
tag

Ezelőtt a táska előtt volt egy másik hűtőtáskám, amit 230V-ról is lehetett üzemeltetni. Több funkciós volt, vagyis lehetett vele hűteni és melegíteni is. Ezt a funkcióját egy kapcsolópanelen lehetett kapcsolgatni, amin még volt egy főkapcsoló és két LED is. Csakhogy a megvétel után egy héttel ez a kapcsolópanel szétégett, így vihettem vissza a táskát a vásárlás helyére, ahol vissza is adták a pénzem. Mikor új táskát néztem magamnak, akkor láttam meg a mostani, ezen személyes bejegyzésemben is szereplő táskát, de már a boltban észrevettem, hogy csak 12V-ról megy a cucc. Elkezdtem gondolkodni, hogy otthon valahogy be tudnám-e üzemelni, mert nem volt kedvem máshová menni hűtőtáskát venni, vagy venni egy másik, ugyanolyan táskát, mint amilyet visszavittem. Ekkor jutott eszembe, hogy majd jól rákötöm az egyik régi AT-s tápomra. :) Nem bántam meg, mert a mostani táska a bejegyzés megírása óta hibátlanul működik.

No Fate But What We Make - Nincsen végzet, csak ha magad is bevégzed (Sarah Connor) :: A Google nem a barátom. A barátait megválogatja az ember.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.