2019. április 23., kedd

Gyorskeresés

Hyperx Cloud Stinger Core - Műanyag glória?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Újra fejhallgatót kellett szerezni, mert a gyerek hosszabb távon, nem bírta a fejeseket (ezért egy ideig fülhallgatók voltak, de nem tudtak olyan térélményt.). Mivel nem audiofil eszközt kerestem és nem is voltak ilyen igények, ezért esett a választás, erre a relatív olcsó és könnyű mikrofonos fülesre. Volt már tapasztalat a Hyperx füleseivel (Stinger, Cloud I), amikkel semmi probléma nem volt de a gyermek fej, nehéznek találta.

Az áldozat.

A fejhallgató, nagyon egyszerű de igényes csomagolásban érkezett, fényezett kartondoboz érzés, már a dobozban is lehetett érezni, hogy tényleg könnyű darabról van szó. Na de nézzük, hogy ez mennyire befolyásolja a minőséget.

Mivel kellett viszonyítási alap, a hangminőség ellenőrzéséhez, ezért a szintén olcsó, de már nem kapható Astro A10-et vetettem be.

Tesók!?

Az Astró bár robosztusabb de hasonló kényelmi élményt nyújt, mint egyszerű és könnyű sorstársa. A Stinger Core, tényleg nagyon könnyű, a párnázása a fülnél és a fejtetőn, teljesen vállalható, akár 4-5 órán át is.
Kipróbáltam szemüveggel (nekem egy vékony, lapos szárú van, nem volt kényelmetlen, a szivacs vastagsága miatt). Nagyobb füllel rendelkezőknek, azonban már okozhat problémát, mert nincs akkora hely, mint egy Cloud I vagy az Astro A10 estében, sőt még egy olcsóbb Logitechben is nagyobb hely van, bár ehhez már tényleg nagy fül kell.
Hajjal biztosan kényelmesebb ( a gyerek megerősítette, én kopasz vagyok :DDD ).

Végül is, annyira nem kicsi a fülrésznél.

Ami problémás lehet, az sajnos az előnyéből adódik, erre panaszkodtak is külföldi oldalakon a vásárlók: a súlyából adódóan, elég vékony és kevés műanyagból lett összeépítve. Azonban azt a hibát nem követték el, mint sok más gyártó, az olcsó termékeiknél, fémet használtak a csúszó részeken, amik nagyon erősen és pontosan állíthatóak.
Aki tud rá vigyázni és figyel a fel- és levételnél, annak feltehetően, soha nem fog eltörni.

Vékony? Ha vigyázunk, nem lehet baj.

A másik problémás megoldás (bár engem nem zavart), hogy a fejhallgató mindkét oldalához megy kábel, ami pont, az előzőekben említett felvételt nehezítheti meg, az viszont pozitív, hogy a kábel nem tekeredik.

Miről is nem írtam még? Jah, a hangzás! Nos, itt igencsak meglepődtem. Ismételten mondom, nem vagyunk a gyerekkel, audiofil beállítottságúak, ezért az élmény szubjektív.

A teszt gép, egy Xbox One kontroller volt, a játék a még mindig felkapott Tom Clancy's Rainbow Six Siege, egyszerűen azért nem próbáltam ki más játékkal, mert itt eléggé összetett élményt és hangzást kell biztosítania a fülesnek, ami kiemelkedően fontos egy "taktikai" shooterben.
A léptek és az irányok nagyon jól kivehetőek, a lövések erőteljesen szólnak, a robbanások, levitték a fejemet (pedig , állítólag már süket vagyok), hiába a hangzás csak 80% körül volt, egyszerűen már nem akartam feljebb tekerni a hangot.
Akinek ekkora hangerő kevés, az tényleg keresse fel a fülészetet. :DD

A mikrofon egy kicsivel halkabb, mint az Astro A10 esetében de ugye, ott sokkal hosszabb a mikrofon szár, feltehetően, jobb mikrofon is került bele. Azonban a Stinger Core mikrofonja, meg nagyon precízen hajtogatható, bármilyen pozícióban megmarad, ezért a száj elé helyezve, mérföldekkel jobb, mint más, hasonló árú fülesnél (a Logitech G430 és az Asus Cerberusétól biztosan).

Jól állítható a mikrofon és elég hosszú is.

Ha már nálam volt, akkor egy középkategóriás telefonnal is meghallgattam (Xiaomi Mi Max 3) a Spotify segítségével.
A Metallica - Enter Sandman alatt, eléggé jól hallható a dob, a basszus gitár, nagyot nyom, az éneknél, már egy kicsit hiányzott a közép de a magasak nincsenek túl tolva.Metálra ajánlom.

Mivel ezt sokan nem nézik ki belőlem, de szeretem, ezért oda indítottam Ludovico Einaudi - Divenire c. számát, melynél a zongora játék is igen színes volt, jól el lehetett különíteni a hangokat, nem egy koncertélmény de teljesen átjött.

Utoljára pedig Lady Gaga - Shallow c. száma került meghallgatásra, ahol a szám eleji gitár sem okozott neki problémát, itt egy kicsit jobb volt, a magasabb női hang élménye.

Összességében, ezért a pénzért, zenére is bevethető, nem fog csalódást okozni, földi halandóknak.

Maga a füles, amennyiben elnézzük neki, egyszerű, vékony műanyag felhasználását, ami ettől függetlenül, precíz, pontos összeszereléssel párosul, egy teljesen vállalható termék, multi játékra, egy normálisan szerelt mikrofonnal, szivacs párnákkal, amik szellősebbé teszik a hosszú játékórákat.

Nálam az Astro A10 mellett, szintén egy meglepetés ár-érték bajnok, játékos fejhallgató, mindenkinek ajánlom, aki olcsón, jót szeretne, amennyiben tud rá vigyázni, mert egy komoly gyártó, pici kis műanyag glóriája, fejhallgatónak megálmodva.

Lógjunk együtt haver!

Hozzászólások

(#1) UnA


UnA
(Korrektor)

De hány éves a gyermek, hogy nagy a fejére a füles? Ha esetleg túl fiatal, akkor talán nem kéne erőltetni... ;)

(#2) F.B.I. válasza UnA (#1) üzenetére


F.B.I.
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

14, ott inkább megjelenés beli problémák voltak (apa, elnyomja a hajamat :DDD ).

The Last Ogre. Segítő válaszokat köszönöm! Apád lehetnék Luke!

(#3) UnA válasza F.B.I. (#2) üzenetére


UnA
(Korrektor)

:D

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.