2019. június 27., csütörtök

Gyorskeresés

Öreg szatyor - sport szatyor

Írta: | Kulcsszavak: szatyor . öreg . idős . busz . tömegközlekedés

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sokszor megfogalmazódott már bennem egy dolog. Diákként sokat utazom távolsági busszal és egyéb tömegközlekedési eszközzel. Olykor pl a buszmegállókban várni kell, amíg meg nem érkezik a busz stb. Idősebb emberek is részt vesznek eme fantasztikus eszköz igénybevételében, ki hitte volna... Az idősebbek fáradtabbak, élettől gyengültek vagy épp betegek Őket előre kell engedni a buszon, ők azok akire ''kicsit jobban oda kellene figyelni''.


Egy dolgot nem értek! Ez pedig az, hogy ha nem adom át az elsőbbség jogát, akkor szó ér engem (vagy épp bárkit). Durvább esetben szokott előfordulni (és ez a lényeg), hogy ezek a meggyötört idős élőlények, ha nem kapják meg az elsőbbség jogát, akkor mint egy buldózer, vagy mint ha épp nem is lennék jelen, eltaposnak!
Kérdem én! ha az ember idős, öreg, beteg, akkor hogy merészel tolakodni??

Öreg szatyor - sport szatyor

Egyik ''tanult kollegám'' szokta lerendezni a ''fiatalember, miért nem adja át a helyét?'' dolgot egy csúnya, pofátlan huszárvágással...

'Hölgyem/Uram! ha én átadom a helyem, akkor állni fogok, fáradni fogok stb stb. mivel maga annak idején (valószínűleg) átadta az idősebb korosztálynak a helyét, ezért sokat utazott állva.. Nyilván ezért van az hogy ma, idősként, nem bír állni..''

Na ezt nem lenne pofám soha odadobni szerencsétleneknek, de elgondolkodtató az ahogy -szinte- az utolsó erejükkel is tolakodnak pofátlanul és senkire sincsenek tekitettel... Eltaposnak, és mire Te odakerülnél korban (esetleg), olyanná válsz mint ők.

Sport szatyor - öreg szatyor..

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.