2020. december 2., szerda

Gyorskeresés

Apple Jalapenó BBQ mártás

Írta: | Kulcsszavak: Bbq . low&slow . Apple . jalapeno

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Hozzávalók

• 1 1/2 csésze ketchup
• 1 csésze almalé
• 1/3 csésze almaecet
• 1/4 csésze barna cukor
• 2 evőkanál melasz
• 1 evőkanál őrölt fekete bors
• 1 evőkanál fokhagymapor
• 1 evőkanál hagymapor
• 1 teáskanál zeller só
• 1 teáskanál őrölt koriander
• 1 közepes méretű jalapenó, apróra vágva (magvak, és a szár eltávolítva, ha enyhe szószra van szükség)

Elkészítés

1. Közepes serpenyőben keverje össze az összes összetevőt. Folyamatosan keverjük egy habverővel. Főzzük közepes lángon, amíg a keverék felforr, majd csökkentsük a hőt és főzzük 25 percig, vagy amíg be nem sűrűsödik.
2. Ha kész, várjuk meg míg kihűl, és tegyük egy zárható üvegbe. Majd rakjuk hűtőszekrénybe egy éjszakára, hogy az ízek összeérjenek. Légmentesen lezárva, hűtőben két hétig is eltartható.

Megjegyzések

A receptben a fűszerszint állítható. Ha szereti az erőset, akkor a teljes jalapenó (magok és az ereje) megkockáztatható. Ha egyáltalán nem szereti a csípőst, akkor a fehér bordákat is távolítsa el.
Az ízek harmonikus összeérése miatt kell az egy éjszakás pihentetés, de akár azonnal is felhasználható.

Forrás

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.